Cu ce ii servim pe musafiri ?

Cu ce ii servim pe musafiri ? | Autor: violetzyka

Link direct la acest mesaj

As vrea sa deschid un subiect despre retete mai deosebite, nici festive dar nici de toata ziua, cu care sa ne servim prietenii cand vin in vizita.De exemplu la cina.Si care sa nu presupuna o zi intraga in bucatarie.Ceva usor,simplu,delicios,rapid,deosebit...ceva cool .Ce ziceti ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Crap umplut cu legume
Se alege un crap de 2-3 kg,se curata se condimenteaza si se umple cu mazare,pastai si patrunjel si marar.Se coase cu o sforicica.In tava de la cuptor se pregateste un pat din cartofi taiati in sferturi peste care se pune pestele.Se adauga si putina apa.Se serveste cu lamaie.
Pofta buna.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Astept si eu cu interes sugestii. Daca imi vin musafiri mai multi eu nu pot sa-i asez pe toti la masa, nu am unde, deci m-ar interesa niste retete pentru bufet.
Pina atunci va ofer si eu o reteta, sa vedem daca stiu sa o explic (cred ca e mai usor de facut decit de explicat, eu am vazut-o la televizor si de cite ori i-am servit pe musafiri le-a placut si i-am si impresionat cu "aspectul", arata ca o impletitura, nu stiu exact "titlul" fripturii, insa prietena mea i-a spus "Pui impletit" si asa i-a ramas numele...).
Deci, pentru o persoana:
1 piept de pui
7-8 felii de bacon
sare, piper, alte condimente preferate (rozmarin, salvie etc.)
Feliile de bacon se pun unele peste altele (ca tiglele la casa, dar incepind de jos in sus), lungimea rindului sa fie cit pieptul de pui. Se pune apoi puiul (sarat, condimentat) la mijloc peste feliile de bacon si apoi feliile de bacon se indoaie pe rind, de sus in jos, peste pieptul de pui, ca o impletitura. Reteta originala era ca se prajeste intii in tigaie puiul astfel imbracat, dar pentru asta trebuie legat cu ata sa nu se desfaca. Eu am fost mai comoda si l-am pus direct la cuptor, nu trebuie nici ulei, nici apa, si in maximum o ora e gata.
Ca garnitura: legume fierte cit mai colorate, morcovi, fasole verde, porumb, broccoli, etc. (eu cumpar congelate, tot felul de "amestecuri").
Pofta buna!
Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Adi, am facut aseara reteta scrisa de tine si a iesit foarte buna ...nu am avut musafiri ...mi s-a parut o reteta tare simpla si am incercat-o.
Ada

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Dupa parerea mea,cel mai simplu si rapid sint pastele.Carbonara sau paste cu ficatei.
Paste cu ficatei
Se prajeste ficatul de pui ,apoi se adauga peste spaghetti sau macaroane(la alegere) se adauga sare si piper ,si un pic din uleiul in care au fost prajiti ficateii.Se amesteca bine si se servesc calzi.Poti pune pe o farfurie niste cascaval ras si fiecare isi poate adauga in functie de preferinte.

Sau daca nu poti face clatite,dulci sau sarate !!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

bufet rece cu mai multe feluri:
ideea 1)
ficatzei la tigaie cu ardei si ceapa - pusi intr-un castron frumos pe bufet, sunt buni si daca se racesc, fiecare vine si serveste cu lingura in farfuria proprie
ideea 2)
feliutze de mozzarela, alternate cu rosiile alea mici (ca prunele) si rotunde, se pot taia si juamatatzi, cu frunze de busuioc proaspat deasupra ornat (foarte estetic - de efect, gustos, sanatos ca aperitiv)
ideea 3)
se gasesc conserve de pateu cu cascaval, cu sunca sau alte retzete. Se ia pateu de care vrei, se unge pe biscuitzi cracker integrali, se orneaza cu felii din masline simle sau masline umlute cu gogosar (efectul de culoare e remarcabil), pusi circular pe platou

si nici n-ai muncit mult, se mananca tot si o sa fie si incantatzi

poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

uite aici o idee decorativa pentru cocktail:

http://cocktails.about.com/library/recipes/bl091799e.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Foarte usor se fac asa numitele "doua degete aperitive".
Aluat frantuzesc cumparat, taiat in patratele mici. Cremwurst: taiat in bucati mai mici cat sa incapa intr-o patratica si facut asa mici rulouri de aluat cu cremwurst.
Sau mai fac gogosele mici din aluatul pentru cojile de ecler , in care nu pun zahar. Si apoi le umplu cu pasta de branza sau de peste.
Sau tot cu aluatul frantuzesc: placinta cu carne. Umplutura preparata cu carne tocata, ciperci tocate si ardei.

Cu stima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Ooooo, am uitat ceva gustos.
Vinete taiate felii rotunde. Fiecare felie se unge cu pasta de tomate, apoi se aseaza o bucata de bacon afumat si apoi o folie de cascaval. Toate se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si bagate la cuptor.
Champignions, palarii mai mari, se scot coditele, se aseaza cu capul in jos intr-o tava si in fiecare palarie se pune cate o bucatica de mozzarela, o picatura de ulei si o bucatica de ardei gras rosu. Se baga la cuptor.

Cu stima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

am uitat de ouale umplute, tot la aperitiv rece (am intzeles ca nu vrei retzete d-astea sa stai o zi langa cuptor si sa speli 758 de vase):
revin -oua umplute clasic (gabenusul cu miauneza, sunca de praga si marar) sau alte umpluturi, cu pateu, ciupercutze, etc si ornate cu sos de smantana cu iaurt si castraveciori taiatzi cubuletze mici-mici.

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Rosii umplute cu vinete sau cu ton cu maioneza sau ceapa,ardei umpluti cu pasta de brinza si masline,gogosele umplute cu icre,diverse salate care au in compozitie cartofi.
Un succes a fost la un numar mai mic de invitati si puiul pe sticla cu mamaliguta si usturoi.
Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput