Zinnat suspensie.......cum trebuie sa arate?

La recomandarea medicului de familie am primit pe reteta gratuita Zinnat suspensie pentru o afectiune respiratorie a copilului meu de 3,4 luni.
L-am luat de la farmacie, am preparat suspensia cu apa plata cum am preparat toate antibioticele de pana acum si am incercat sa-l dau copilului...a vomat de 2 ori in urma administrarii.....
M-am uitat mai atenta la medicament si am observat ca in secunda doi cand las sticluta din mana dupa ce am agitat-o foarte bine suspensia se branzeste, si atunci am incercat sa gust sa vad ce gust are...e amar, amar, amar!!!!!! Are miros de capsuni dar un gust amar otrava nu alta.
E normal sa fie asa?????? Mentionez ca medicamentul este in termen de valabilitate....2005!
S-a mai intamplat cuiva asa ceva?
Daca nu as vrea sa stiu si eu ce as putea face....sa ma intorc cu medicamentul la farmacie? Sa reclam? Unde? Ce pot face?????
Denisa si copilul Alecu
Raspunsuri

Freia spune:
sticla era sigilata cand ai desfacut-o? daca da, du-te cu ea asa branzita la farmacie si intreaba cum trebuie sa arate suspensia. De reclamat reclami la OPC, daca ai produsul, si chitanta care dovedeste plata. Daca l-ai luat gratuit numai bate drumul la OPC ca o faci degeaba. Cere iar retzeta de la medic si ia-l din alta farmacie.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

ginad spune:
Freia, eu i-am dat Zinat si nu era branzit dupa constituire si nici amar. Probabil e stricat, cine stie cum o fi fost pastrat, daca o fi stat in raft la +30grade cand trebuia max 25?!

Denisa_35 spune:
Si atunci ce pot face?
L-am luat pe reteta gratuita si nu nici un fel de bon?
Este vorba totusi de sanatatea copilului meu! Cui sa ma adresez?
Nu pot lasa sa treaca asa!
Denisa si copilul Alecu

Mik spune:
Eu tocmai am terminat tratamentul cu Zinnat la fetita.
L-am preparat ca in prospect si de fiecare data (doua flacoane) a iesit nitel viscos dar fara precipitat (brinzita).
Du-te la farmacie si arata-le flaconul, ca nu-i normal, chiar daca medicamentul e compensat.
Mik.

Marianar spune:
Branzit nu ar trebui sa fie, dar sa nu te astepti nici la o solutie limpede. La gust e amar, amar, asa e el, amaraciunea nu are legatura cu branzeala. Si eu i-am dat lui Vladut acum un an,.. vai, vai ce-am mai patit..il puneam cu fata in sus si il dadeam cu seringa. De atunci si nurofen refuza sa mai ia.
Multa sanatate!

alinamoro spune:
I-am dat si eu baietelului meu Zinnat si a fost singurul medicament pe care il refuza sa-l ia si ne chinuiam groaznic,el de obicei ia medicamentele fara nici o problema.Din curiozitate am gustat si eu sa vad cum e.Cand il bagi in gura e dulce si cand ai inghitit are un gust amar,groaznic de amar ca a trebuit sa beau repede apa dupa el.Ca aspect,nu este limpede,are parca ceva granule mici,mici prin el.
Denisa,poate baietelul tau a vomitat de la Zinnat chiar daca nu e stricat,poate din cauza gustului i s-a facut greata.Baietelul meu vomita de la Eritromicina sirop.Vorbeste cu medicul sa-ti schimbe antibioticul daca mai vomita,probabil nu-l suporta.
Multa sanatate! Alina & Dragos
(2,5 ani)
pozici

Freia spune:
singurul lucru pe care il poti face e sa faci o sesizare scrisa catre farmacia in cauza si OPC. cu ea in manutza te duci la farmacie, le arti produsul si ceri sa ti-l scimbe. Probabil ca nu ti-l va schimba si va spune ca e vina ta si nu ai stiut sa-l prepari, sau a fost un flacon din lot care a stat mau mult la soare decat restul.. scuze, stii bine ca se gasesc cand ai nevoie. In acest caz le inmanezi scrisoare - desi bine ar fi sa o trimiti cu confirmare de primire prin posta si sa astepti raspunsul lor. Cu cealalta te duci la OPC.
Sansele sunt minime... practic inexistente.
Solutia adevarata e sa suni medicul si sa-ti mai dea o retzeta pt produsul respectiv, sau altceva ca sa eviti si amareala. A, si ia din alta farmacie.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Denisa_35 spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, dar din pacate data fiind starea de sanatate a copilului meu nu am avut nici timpul nici starea necesara pentru a face vreun demers in sensul normal al lucrurilor (farmacie, OPC,...etc).
In final am ajuns cu copilul la Colentina la boli infectioase si am facut analizele de sange si in final a fost o viroza foarte puternica, cel mai probabil generata de un adenovirus dupa formula leucocitara din hemoleucograma...asa incat antibioticul mi-a fost dat de protectie (in final am trecut pe OSPAMOX).
Dar oricum ceea ce s-a intamplat cu acest medicament nu este in regula si imi pare rau ca nu am putut ajunge macar inapoi la farmacie in timp util......
Sper sa fie prima si ultima oara!
Inca o data va multumesc tuturor!
Denisa si copilul Alecu

monaz. spune:
tocmai am terminat tratamentul cu zinnat pt baiatul meu. si da, e viscos, amar si greu acceptat de copii, din cauza gustului. eu am fost avertizata de medic ca nu ii va placea si mi-a sugerat sa am linga mine cind i-l dau un ceva dulce, un suculet, bomboica, ce vrea copilul , pt a schimba gustul. la baza are si o aroma de fructe, dar amareala domina. am gustat si eu si bleah, ce rau a fost sa simt pe buze, imaginati-va cum e pe papilele gustative. un truc dat de dr, dispensorul cu care dati zinnatul, puneti-l sub limba nu direct pe ea ca acolo nu sunt papile si il inghite copilul mai usor. vladut e imposibil la medicamente, cu mici exceptii, si totusi timp de 10 zile am reusit sa ii administrez acest antibiotic apelind la aceste mici trucuri.
cit despre brinzire, ori nu a fost bine preparat de tine (la mine l-a pregatit farmacista cind l-am cumparat si a insistat sa il agit muuuult mai mult decit alte siropele chiar si dupa ce l-a agitat ea, asa ca acasa, temeinic, il agitam de ma durea mina inainte de folosire), ori nu l-ai pastrat in conditiile cerute, la firgider , dupa preparare, ori chiar l-ai cumparat cu "defect".
succes.
M