protocol operatie
...sau cum se numeste exact?
a cerut cineva asa ceva dupa o operatie de fibrom,laparascopie sau altceva?
Se da? sau doar se pastreaza in dosarele spitalului si pacientul pleaca doar cu acel bilet de iesire din spital in care se mai scrie cite ceva!
Raspunsuri
RalucaN spune:
Mi nu mi s-a dat decat biletul de iesire in care erau trecute niste date generale si recomandari, dar tare mult mi-as fi dorit sa-mi vad si fisa pt. am avut niste complicatii care nu mi-au fost explicate cum trebuie. Am incercat eu sa trag cu ochiul in fisa, dar nu prea m-au lasat asistentele. Chiar, oare daca faceam cerere imi aratau si mie protocolul asta? M-ai facut curioasa.
Alexa04 spune:
Protocolul nu ti-l da nimeni sa-l citesti. Eu cand am fost internata pentru laparo , dupa operatie, inainte cu 5 min sa vina medicul la vizita aduce un set de chestii la fiecare pacient. Eu in foile alea am citit tot ce s-a petrecut la operatie, incepand de la anestezie pana la final. Am tras cu ochiulAltfel nu mi-au dat decat biletul de iesire pe care nu scrie mare lucru.
ana maria spune:
Mie dupa laparoscopie mi s-a aratat caseta cu filmul operatiei. In orice caz la iesire nu am avut decat biletul de iesire din spital unde era scris clar ce s-a facut si ce rezultate au fost. La mine laparoscopia a avut scop diagnostic si a scris ca totul e bine.
mai tarziu am atasat la dosarul meu de analize biletul de iesire din spital care i-a satisfacut ca si informatie pe ceilalti medici la care am mers.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
ingerasu spune:
La iesirea din spital pacientului operat i se da doar un bilet de iesire in care scrie foarte evaziv ce s-a facut in timpul operatiei. Protocolul operator cuprinde absolut tot ceea ce s-a desfasurat in timpul operatiei (medicii care au participat, cursul operatiei, recomandari, analize si proceduri facute etc) dar acesta nu ti-l da nimeni. Acesta se intocmeste si apoi merge la arhiva spitalului si este folosit doar in caz ca vine cineva in control.
Poti fie sa faci o cerere catre directorul spitalului/clinii sau al sectiei in care sa precizezi sa-ti elibereze un protocol operator pt ca ai nevoie pentru consultatii ulterioare, fie sa mergi cu ceva (un pachet de cafea etc) la fetele de la arhiva si sa le rogi sa-ti faca ele o copie dupa acesta. Vezi ca biletul de externare trebuie sa ai o informatie care sa precizeze numarul si data operatiei si cu acesta mergi la arhiva.
Bafta multa ca o sa ai nevoie
"ingerasele" 27+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela
adina1971 spune:
Madalina,
eu am protocolul de la operatia mea fiindca mi l-am copiat din fisa de spital care era adusa inaintea vizitei de dimineata . Intr-adevar, in foaia de iesire nu aveam scris nici a zecea parte din informatie.