Mamici de ianuarie-februarie 2005(38)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Andrutza, Nospa mi se pare destul de slab, deci poti lua linistita vreo 3 pe zi, dar numai daca ai cu adevarat nevoie.

In legatura cu listeria, dr meu a spus acelasi lucru ca si al tau, inseamna ca asa o fi, dar eu tot o repet, ca nu vreau sa risc.

Ingerasu, eu banuiesc ca tu ai dreptate in leg cu o posibila Candida ( desi mucusul arata normal), asa ca de ieri mi-am pus un ovul cu Gyno Daktarin, si simteam eu ca reactioneaza putin. E posibil sa fie asta, ca altceva nu imi explic. Dar vreau sa stiu sigur daca am sau nu infectie urinara, ca d aca am vreau sa o tratez, nu sa stau asa.

pupici

Crinuta si bb din burtica 27+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Megg spune:

Da, Cocolino, si eu am citit articolul dar colegele de la birou ma cearta cand pun si eu 2 degete de cafea cu cofeina... Desi uneia din fete chiar i-a zis medicul de cand era prin luna a 7-a sa bea o cafea pe zi pt. ca ii scadea tensiunea.

Oana, stii la cate raliuri am fost sa ma uit? Cam la toate din Brasov (ca e mai aproape) si pe la Sibiu-Paltinis am fost 2 ani la rand, la Deva si Baia Mare nu m-am dus ca participa el si n-aveam cu cine sa stau, era si departe. Iar in vacanta asta din august, am fost in Austria si Germania, am stat in Frankfurt ca avem prieteni acolo, Iar George s-a dus sa se uite la Raliul Germaniei la Trier (vreo 180km) pana cand am hotarat sa ne mutam si noi, fetele, la o pensiune de-acolo sa nu mai bata drumul 3 zile... Asa ca bebica la 4 luni de vietuire intrauterina (cat avea in august) a prins premierea de la raliul Germaniei, ca la curse n-am vrut sa ma duc sa ma uit. Norocul meu ca Trier e oras cu vestigii multe foarte frumos asezat si am mai vazut si eu ceva.

Megg 24+ si bb Mara

Mergi la inceput

Fetelor, nu mai exagerati in leg cu cafeaua. Eu beau in fiecare dimineata, cu cofeina, altfel m-ar durea capul. Mi-am intrebat medicul de familie, a spus ca e ok 1 cafea pe zi.
Nu va mai luati dupa colege sau mai stiu eu cine. Intrebati medicii ca ei stiu cel mai bine.
Atata vreme cat aveti tensiunea ok, nu vad nici un motiv de ingrijorare. Nimeni nu spune sa bem 10 cafele pe zi, dar una, hai sa fim seriosi. Daca nu s-a obisnuit organismul, mai rau ii facem daca renuntam. Eu am incercat, si a fost nasol de tot.

pupici

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Ana-Maria ai fost bestiala cu "creierul meu gravid"....
Referitor la No-Spa, mie dr ginecolog mi-a spus ca am voie max 6 pastile normale pe zi, sau max 3 de No-Spa Forte...
Simona, si eu stau la "mina" radetului ,insa am si aer conditionat si daca va fi nevoie, apelez la aer. Eu am mai crescut o fetita(respectiv pe nepotica mea) de la 1 luna si pina la doi ani, iar dr pediatra ne recomanda sa nu tinem copilul la temperaturi mari(de cald sau rece), ptr ca in momentul in care scoti copilul afara, face soc termic..Bebele trebuie obisnuit cu temperatura din casa plus inca citeva grade in camera insa nu tinut in sauna, ca devine extrem de sensibil. Cu atit mai mult cu cit noi vom naste iarna!!! Daca tu il tii la 25-30 grade in casa si il scoti la 0 sau la minus...10 grade,cum crezi ca va reactiona???
Dar despre astea mai vorbim eventual dupa amiaza...

Coca 23 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumim, Simona, pentru lista. Pana la urma e o lista destul de completa, in fond fiecare hotaraste ce cumpara exact si la ce pret. De exemplu, caruciorul care l-am cumparat noi a fost 7,5 mil (fata de lista Simonei unde e trecut mai scump) si nu am facut economie, am luat ce ne-a placut cel mai mult. La fel si patutul...
Eu intentionez ca pompa pentru san, si eventual incalzitorul doar sa le aleg acum si sa le iau dupa nastere, pentru ca nu e sigur ca voi avea nevoie.
Inca ceva ce nu am gasit pe lista Simonei si mi-a spus mama ca ar fi necesar:
- cateva vase (ibrice, oale mici, castronase) in care sa pregatim ceai si altele pentru bebe, vase care sa fie noi, sterile si folosite doar pentru bebe.

Alina, am intrebat in stanga si in dreapta despre salteluta si toata lumea mi-a spus ca este suficienta pentru ca bebele nu trebuie sa doarma pe saltea foarte mare sau moale. Cel mult mi s-a spus sa mai pun o paturica moale inainte sa pun asternutul. Si de asemenea nu trebuie perna, decat daca vrem pentru design ceva foarte subtire.

Lali si licuriciul ei 25+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Ana Maria, merci mult ca ai reactionat. Si pe mine m-a "lovit" mesajul, si am raspuns, dar pe Pm.
Eu nu fac parte din categoria celor care isi ridica in slavi medicul, desi, Nayel imi place din ce in ce mai mult.
Nu stiu ce s-a intamplat la Suzana, i-am cerut bineinteles detalii, eu pot vorbi doar in numele meu, si a celor care mi-au confirmat parerea mea.
Repet, nu sunt genul sa il ridic in slavi, dar eu sunt cu adevarat multumita de el, din toate punctele de vedere, si apoi ma gandesc ca nu e medic care sa nu aiba si epxeriente proaste.
Ma rog, in cazul ei nu ma pot pronunta, deoarece nu stiu ce s-a intamplat, dar poate imi va povesti.
Oricum, merci pentru reactia ta.

pupici

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Megg spune:

Apropos de calorifer electric.
Eu aveam deja si cand am pus aerul conditionat era oferta in care am avut inclus aer conditionat + calorifer electric de care eu nu mai am am nevoie, ca intr-o camera am deja, iar in cealalta am aerul conditionat.
Am dus cutia cu caloriferul electric pe balcon, mi se pare ca are 9 sau 11 elemaenti , nu mai stiu. E nou si il dau cu 1 mil. sau schimb cu vreun aparat/obiect de care am nevoie pt bebe, desi cred ca astea nu aveti nici voi de cedat.

Megg 24+ si bb Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Azi sunt vesela rau de tot, am fost sa-mi iau rezultatul la anticorpii Rh si a iesit negativ
Chiar, Megg si Candy voi v-ati facut anticorpii ca stiu ca si voi erati cu Rh-ul negativ?

Simona mama tu esti "nebuna" de-a binelea. Eu sunt de aceeasi parere cu Cocolino, nu cumparati inainte de nastere lucruri care poate nici nu le veti folosi si nu luati ce-i mai scump ca nu inseamna ca sunt si de calitate. Simona tu faci risipa mama cu ceea ce ai scris acolo.

Coca vii azi? Cum facem?

Megg, se inmulteste clubul Georgilor vitezomani, ar trebui sa ne intalnim toate trei. Carceii nu tin de lipsa calciului ci de cea a magneziului. Mancati multe banane ca acestea contin mult magneziu.

Crinuta pipi des fac si eu, este normal in sarcina pt ca vezica s-a micsorat, bebe mai apasa si el pe ea si oricum cantitatea de lichide bauta in sarcina este mai mare. Asa ca stai linistita. Glicemia si la mine a fost mai mica si deci nu a mai fost nevoie de acel test de toleranta la glucoza si deci nu cred ca pipi des este legat si de diabet. Iar hemograma si mie mi-a iesit cu valori putin sub limita inferioara si docotrul mi-a zis ca asa este in sarcina, doar mai fura si bebe.

"ingerasele" 27+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Megggggggggggg, eu, eu eu. Io il vreau. Gata, s-a facut? Deal?

pupici

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Ingerasu, la mine 8 valori erau in afara limitelor, dintre care 2 foarte mult, si nu toate sub, unele peste, ca de ex celulele albe, care vad ca sunt in crestere de la inceputul sarcinii.

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput