RH
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor! Abia m-am inscris in forum, si cred ca m-am pierdut printre atatea informatii...! Sunt si eu o viitoare mamica ( sper), dar se pare ca am o multime de probleme;Chist ovarian stang de 5 cm, si colac peste pupaza... RH negativ ( sotul pozitiv). Mentionez ca am 2 curetaje, deci sunt la a treia sarcina. Ce zicti,imi dati vreo sansa???
Va multumesc
Rianna
Raspunsuri
sheherezada spune:
Chistul se rezolva cu niste anticonceptionale cit despre rh nu stiu ce sa zic...dar am o prietena in aceeasi situatie care tocmai a nascut al doilea copil fara nici un fel de probleme.
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mariamunteanu spune:
Rianna, sigur ca ai sanse. Nu ne-ai spus daca cele 2 chiuretaje au fost la cerere sau determinate de probleme medicale. Chistul se regleaza cu anticonceptionale sau produse naturiste (citeste pe DC retetele) iar pt. RH- exista anumite vacinuri. Gaseste-ti un medic ginecolog care-ti va da toate lamuririle si tratamentul necesar.
Maria
RalucaN spune:
Bine ai venit la noi Rianna
Stai linistita, bineinteles ca ai sanse. Chistul se rezolva, sunt destule metode.Eu personal am avut unul de 4 cm si l-am rezolvat cu polidin, niste antibiotice si ovule si in aceeasi luna am ramas insarcinata. Iar problema cu Rh-ul se rezolva cu un vaccin din cate stiu eu si cu o urmarire mai atenta a sarcinii. Totul e sa ai un medic bun si el va sti ce si cum. Am auzit destule cazuri cu Rh negativ si cu copii frumosi si sanatosi.
Numai bine
Raluca
AdrianM spune:
Buna Rianna,
te inteleg...si eu am RH negativ si sotul pozitiv. Ideea este ca tu atunci cand ai facut chiuretajele, sa fi facut un vaccin care se numeste imunoglobulina. In mod normal in spital, medicii intreaba ce RH ai si daca este negativ, iti fac obligat acest vaccin. Oricum, trebuie neaparat sa discuti cu medicul tau si sa faci un control amanuntit. De asemenea, trenuie sa-ti faci analiza pt. a verifica daca ai anticorpi sau nu. Ideal ar fi sa nu ai...oricum prin luna a 5-a ar trebui sa repeti aceasta analiza, caci e posibil ca ei sa apara.
Iti doresc bafta multa si neaparat sa vorbesti cu medicul...
Daca vrei sa ma mai intrebi ceva...sunt aici...
Catalina