CIND STA IN FUND?

CIND STA IN FUND? | Autor: MONELU

Link direct la acest mesaj

Remusica sl meu are 3 luni si jumate si acum facem un tratament cu calciu,acid folic,vitamina c,si vitamina d pt ca are un inceput de rahitism.Eu una stiu de la sora-mea ca pe-al ei l-a pus in fund de pe la 4 luni.Eu cind pot sa-l pun pe-al meu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Tin minte ca o mai puneam pe fetitza mea sa stea in fund (cu spatele sprijinit de spatarul fotoliului, de ex.) pe la 4 luni, dar cadea ba intr-o parte, ba in cealalta...oricum, a putut sa stea bine in funduletz de-abia pe la 6 luni.
Daca spui ca bebelushul tau are inceput de rahitism eu cred ca ar fi bine sa mai astepti..parerea mea !

Multa sanatate !

Un an nou cu multe bucurii !

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Fetita mea a stat intr-un scaunel ptr copii cu spatarul usor pe spate,si in nici un caz nu am lasat-o sa stea in fundulet atat de mica.O mai puneam mai rar intre perne dar de la 4-5 luni in sus.Iar abea pe la 7 luni si o sapt.a stat bine in fundulet.Si in legatura cu rahitismul esti sigura ca are?Are cumva toracele usor evazat si picioarele(Tibiile)usor curbate?Bine ...nu ii strica o cura de profilaxie a rahitismului ca si fetitei mele i se pusese cam acelasoi diagnostic nfaptul ca are dentitia intarziata dar stand de vorba cu alti doctori mi-am cam schimbat parerea.Poate ar trebui sa il mai vada si alt pediatru?...PA si multa multa sanatate!Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

pe bebe al nostru de 3 luni il mai tinem in cursul zilei in car-seat, cam 3-4 ore. scaunelul respectiv este inclinat la 45 de grade si vad ca nu are probleme cu alunecatul pe o parte sau alta, desi nu ii mai prind centura de siguranta.
bine, bine, sa-l asez in fundulet, sa stea el singurel, nici vorba, e prea mic... dar zic eu ca scaunelul respectiv il ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

si lui tudor ii place in scaunelul de masina,desi are numai 10 saptamini mititelul....sta foarte atent la ce se petrece in jurul lui,se mai uita si el sa vada lumea,nu-mi place sa il las treaz in patut sa se plictiseasca uitindu-se la carusel si nici el nu accepta asta nici un minutel intreg:)))pina acum pot spune ca acest scaunel e cel mai util obiect pentru bebe,il recomand oricui are bebelus.Tudor e mititel si nici nu e nevoie sa ii pun centura,inca nu ar putea sa se rostogoleasca de acolo,sta relaxat si-si poate misca in voie minutele si piciorusele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Draga mea stai calma!De obicei copilul nu sta in fund cand vrem noi sau la aceeasi varsta sau dupa cum scrie in carte.Al meu Danielut a stat bine bine in fund pe la 7-8 luni, dupa ce l-am pus in premergator.Si el are o forma de rahitism minor torace evazat si coaste iesite in afara.Cu dintii nu avem probleme dar transpira in somn la ceafa.Asta e un semn de rahitism.Facem tratament cu calciu gluconic fiole, vitamina C fiole si Vigantol 3 picaturi pe zi.Cam asta e.Te pup.Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by arghirmonica

Draga mea stai calma!De obicei copilul nu sta in fund cand vrem noi sau la aceeasi varsta sau dupa cum scrie in carte.Al meu Danielut a stat bine bine in fund pe la 7-8 luni, dupa ce l-am pus in premergator.Si el are o forma de rahitism minor torace evazat si coaste iesite in afara.Cu dintii nu avem probleme dar transpira in somn la ceafa.Asta e un semn de rahitism.Facem tratament cu calciu gluconic fiole, vitamina C fiole si Vigantol 3 picaturi pe zi.Cam asta e.Te pup.Monica

De ce nu-i dai si vitamina D? ti-am raspuns la intrebare pe celalalt subiect postat de tine.

garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Pozitia asezat:
20 sapatamini :asezat isi tine spatele drept,Cade uneori intr-o parte sau in fata si nu se poate redresa.Se tine sprijinit pe miini.Se tine bine daca are perne pe scaun si un spatar.
28 sapatmini:Sta asezat singur,dar se foloseste de miini ca sa aiba mai multa stabilitate.
32 saptamini :Asezat pe podea ,se poate tine drept ,fara sa se sprijine cu miinile.
36 saptamini:Sta asezat ,singur fara sprijin,vreo zece minute.DAca se apleaca, se poate ridica.
40saptamini:Se aseaza singur pe podea.
Asta a fost un citat dintr-o carte.
Al meu bebe s-a ridicat pentru prima oara la sfirsitul celor 6 luni .Dupa ce a reusit sa stea in fund de unul singur ,la scurt timp ,a inceput catararea si mersul in patru labe.DACa un bebe vrei sa mearga devreme trebuie sa-l incurajezi.Se spune ca premergatorul nu e bun ,insa eu l-am folosit pentru scurt timp si am trecut la impins masinute de jucarie.

Tiara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONELU spune:

va multumesc din suflet pt parerile voastre.va pup si sa aveti un an nou cu sanatate si tot ce va doriti

Mergi la inceput