Bebelusi de Aug-Sept 2003 (36)
Raspunsuri - Pagina 9
floarea_soarelui spune:
Ziua buna la mamaici...la pitici si la tatici:)...Azi fusei in piata ca uitasem sa iau vinetele ..ardeii grasi..dovleceii...rosiile si capia de pus la congelator pt vremuri de iarna:)...asa ca m-am intors ca Mos Craciun in Ajun...acum coc ..coc...coc...si ma coc (la propriu)..si apoi oi fierbe fierbe fierbe...da poate ma scoate barbatul meu din ...cu ceva ajutor:). In fine...daca vreu legume pe iarna...trebuie sa pun osul la munca:))
Tango...de cele mai multe ori gatesc noaptea dupa ce se culca biberoana...sau seara ...cand iese taica-su cu ea...dar nu-i mare chinul...imi place asta...ma destinde ...si in plus...place si la micutsa sa pape cat mai variat...asta pt ca am inceput sa gatesc mancaruri de "uriashi"..adaptate pt "pitica":)...deci ce papam noi papa si ea...e mult mai simplu...si mai gustos (fireste ...fara prajeala ..desi chiftelutele le-am prajit...fara piper...cu cimbru...oregao si maghiran proaspat ...sau uscat de soacra-mea:)..iese bun si mancarea o fac pe doua zile...cate doua feluri...asa ca nu is in priza chiar zilnic:)
Papanashii...(aici mihaiu e expert...ca si la gomboti...mamaaaaaaa ce-i plac ioanei astea doua retete:)))..) se fac asa...aia fierti: 1/2 kg branza dulce, un ou, gris, pesmet, zahar...bati albusul bine...apoi inglobezi galbenusul si le amesteci cu branza dulce...pui grish cat sa fie compozitia legata...eu pun cam doua linguri de gris ca sa nu iasa tari..si zahar dupa gust...apoi faci galushte si le pui sa fiarba in apa (apa clocotind in momentul punerii papanashilor)....separat intr-o tigaie pui pesmetul (e mai fain ala auriu)...sa se prajeasca putin...fara ulei...poti adauga si zahar in pesmetul prajit...dupa ce l-ai prajit pe el pesmetul:P...tavalesti papanashii prin compozitia de pesmet cu zahar si gata...poti sa torni peste ei smantana dulce..calda sau rece ...sau se pot papa ca atare:)...Cam asta ar fi reteta...lui:)))...
Ioanei ii mai plac si gombotii dupa cum spuneam si clatitele....nu foarte des ...dar ii plac...mai ales cele umplute cu branza dulce si marar:)....
Acum o sterg ..romaneste la copt si fiert...si la fiica-mea care se puse pe urlat...ca nu iesim afara...deci...trrebuie sa ies si afara...V-am pupacit cu dragoste,
Dana si bb I(24.09.2003)
floarea soarelui
floarea_soarelui spune:
Mamaicile de mai sus n-au nici o legatura cu mamicile tinere si frumoase de pe acest siteu...:))))...Io clar is una din HB-uri...ca scriu de numa:P
Danuca si Ionuca
floarea soarelui
iuliana76 spune:
Multumim pentru urarile primite la implinirea primului anisor.
Dana_ene, la multi ani, sa fii sanatoasa ca sa ai grija de scumpa de Oana.
Roisin, felicitari, multa sanatate si sarcina usoara, fara greturi prea mari. Si noi avem televizorul pe o masuta joasa si toata ziua ar sta cu ochii lipiti de ecran. Aceleasi temeri le am si eu, sa nu-si fi stricat ochii. Iar cu rubeola, mi-ai deschis si mie ochii, uitasem de asta. Cu ziua Andreei, cu greturile astea, cu control la ginecolog..... si peste o luna ii vom face vaccinul antirubeolic, trebuie neaparat sa-mi fac testul sa vad daca am avut asa ceva.
Am facut vaccinul de 1 an, am trecut cu bine, n-a avut nimic Andreea. Mi-e frica de urmatorul.
La capitolul "tatic", al nostru nu sta prea mult cu Andreea ca nu prea-i place ei, sta putin si apoi incepe sa tipe dupa mine. Suntem destul de calmi amandoi, nu vrem sa tipam la ea, incercam mereu cu vorba buna chiar daca repetam de n ori.
Floarea_soarelui, frumoasa petrecerea, mai ales descrierea :)))
Sa va spun ca Andreea nu mai doarme invelita de 6 luni cred, noaptea o imbrac cu un body si pantaloni, fara sosete, cand da mai mult din picioare reuseste chiar sa si-i dea jos, dar in camera sunt cam 24 de grade asa ca nu-mi fac griji. Ei ii este foarte bine.
Petrecerea Andreei a fost frumusica, cu 15 invitati, la masa am avut aperitiv, apoi friptura de pui cu salata, tort ornat cu printesa si caleasca, cateva prajituri, de baut pentru toate gusturile. I-a rupt nasa turta, i-a facut nasul o urare destul de originala: sa fie independenta si sa aiba bani multi, i-a taiat motul, i-am adus tava si a luat asa: pix, pix, ruj, foarfeca. Acum nu stiu cat se pune ultimul obiect avand in vedere ca primele doua sunt identice. Intamplarea a facut sa fie 2 pixuri, eu am pus unul cam urat iar nasa s-a gandit sa puna unul colorat, frumos, sa-i atraga atentia. Dar, cum fata noastra e super desteapta, le-a vazut pe amnadoua.
Casa am impodobit-o cu multe baloane, atarnate peste tot, cu stegulete si bannere luate din Carrefour. A primit cateva jucarii si hainute, foarte chic, in rest bani. Am cu ce-i face garderoba de toamna-iarna.
Am fost si la control, la doctora cu care am nascut-o pe Andreea pentru ca am fost foarte multumita de ea. Mi-a facut ecografie, mi-a zis ca am 10 saptamani, ca totul e bine, mi-a dat o reteta si mi-a zis sa ma mai duc peste 6 saptamani.
Inca mai am greturi, sper sa-mi treaca mai repede.
Multa sanatate tuturor.
Iuliana & Andreea
www.andreeaalexandra.go.ro
iuliana spune:
Mai, fi-mea tocmai mi-a tras un pishalau in pat tocmai cind o schimbam...bine ca chiar vroiam sa pun rufele la spalat:)).
Eu le incurcasi mama ca aici nu scrie ca rujeola e pojar, rubeola e pojarel samd. Asta e numa' la romanasi. Americanii le trag numai pe rujeola si rubeola si aialalta nu stiu cum se cheama si nu am chef sa ma uit acu' in carte:)).
Ieri a invatat si Emma sa faca muuu (e de fapt un muaaaa) la vacuta si isi ingroasa vocea (ca asa m-a auzit pe mine). Si cind m-a vazut ca am intrat pe usa (de fapt cind m-am apropiat mai tare de ea) nu a mai vrut sa manince (ta-su tocmai ii dadea sa pape) si a vrut numai de la mine, iar apoi s-a tinut de gitul meu vreo 10 minute si a pus capul pe umarul meu si cind a cerut-o ta-su (ea statea cu capul pe pieptul meu, jignita i-a dat mina la o parte. Domnul sotz al meu, suparat tare, mai ales ca venise la prinz la masa si era si Leslie la noi nici nu l-a bagat in seama ci se tavalea pe inga Leslie si statea cu capul pe ea.
Am observat acu ceva vreme ca fi-mea intelege comanda "nu baga in gurita"...ca imediat ce ii zic scoate obectul tentant...si mai intelege si "hai, papa". Ieri dupa ce i-a dat ta-su de mincare a vrut si de la mine, dar nu sa ii dau eu in gurita direct, ci sa fie indeendenta si sa manince singura. Si cind mai uita si raminea cu mincarea in mina si eu ii ziceam "papa...baga in gurita" se conforma imediat. Cica tot ieri cit am fost la scoala l-a tot calarit pe ta-su, s-a urcat pe canapea si l-a ciugulit in par (probabil ca de paduchi). Mai rau e ca acum baleste din nou (offf, de am scapa o data de dintii astia si saiasa toti) si cind o ia ta-su calare...ceea ce ii place la nebunie...il spala pur si simplu in cap. Ii curg fetei asteia izvoare de bale:))).
Fetelor, de cind esti considerata HB? Dupa 30? Ca sa ma pregatesc si eu sufleteste ca la anu' schimb prefixu'...nu ca imi pare rau, ca eu inca ma consider adolescenta . Mi-a spus nana Emmei ca ea cind a implinit triizaci di ani a plins si s-a simtit naspa de tot. Eu inca ma simt ca o floare:)))).
Tango, cangurutu nici fructe nu papa? Ma gindeam ca poate face mofturi ca nu e dulce si de aia nu vrea.
Si eu i-am facut supita-mincarica Emmei. Mamace mai limpaieste, dar de fiecare data (ca de altfel cu orice mincare) am mari probleme pina ajung sa ii pun un pic pe buze sa simta ea gustul. Mare smecheroaica. Eu i-am pus la mincarica carnita de vita tocata ca sanu mai trebuiasca sa o toc eu si aici e buna ca nu o amesteca cu alte minuni. Si am pus telina, dovlecel, morcov, fasole verde, cartofi, ardei gras, ceapa verde si a iesit o bunatate si ca rosii un suculet de rosii cu o gramada de vitamine in el. Acu 2 zile i-am facut si ciulama de puiut si a mincat si pe asta. Iar mie parca imi da cineva ceva degeaba asa ma bucur cind maninca mindra mea.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
iuliana spune:
Se pare ca o sa trec mai repede in rindul HB-urilor ca uitai sa zic ca Emma a invatat sa se rinjeasca si sa isi arate dintii. Noi de azi o sa ascundem suzetele pe care daca le vede parca da strechea in ea. Ieri s-a intilnit alex cu Leslie si sotul ei in parc (el e stomatolog) si i-a zis sa reducem cit mai mult timpul cu suzeta ca incepe sa muste gresit. Dar Emma seamana cu mine la dintomani ca are niste lopeti in gura si gura e formata la fel ca la mine. Oricum, aseara a adormit fara suzeta pina la 3 noaptea cind a inceput sa scheaune timp de o ora si pina nu am luat-o cu noi in pat nu s-a linistit...asa ne trebuie.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
cristinamh spune:
mih si noi suntem tot pe lapte praf. din cand in cand ii mai fac gris sau orez cu brenac, dar mai avem vreo 7 cutii de-alea duble de bebelac. si nu ma indur sa nu i le dau. e cu vitamine si de toate, nu?!
tango pai draguta nu esti tu de vina... cu mesajul... au astia o chestie, daca scrii cuvinte "urate" le inlocuiesc... adica pt ce lutere iti lipsesc tie din prezentul verbului " a te da cu crema", ei baga automat "ia o pauza"... am patit si eu cand cele 4 litere faceau parte dintr-un cuvant, si neuronul meu a dat edir de vreo 5 ori pana s-a prins!!!!
floricica pai daca te destinde la bucatarie... eu nu rezist maica decat mazim 2 ore acolo! nu stiu de ce, poate pt ca e mica, oi fi claustrofoba si nu stiu, da' sa ma bati si nu stau acolo o zi!!! ca doar n-o pica cerul... ii fac lui andrei de papa, lu' tati daca mai am timp, ca noi mancam ce gasim... doar nu e frigiderul gol...
iuliana si roisin, sper sa scapati repede de greturi... si in oct sa fiti ok la intalneala!
INTALNIRE OCTOMBRIE16-17: cristinamh, freia, Anny, danat, NicoletaF, dana_ene(), floarea-soarelui, reby, iuliana76, simanoro ( vremea...), Mih, mireaf(incearca...), oana_noemi, roxana77(doar pe 16...), tigresa(doar pe 17...), roisin, irinuca
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusipoze.home.ro
l_carmen2003 spune:
Hello,
Am avut si noi un pseudoconcediu de 3 zile si un pic, adica de sambata pana marti la 9.30 cand ne-am reapucat de scarbiciu. Am fost un pic pe la niste prieteni la o cabana si am incercat sa ne relaxam. In parte am si reusit. Ne-am intors de luni dar pana marti n-am raspuns la nici un telefon.
Eu ce sa va spun? Am inceput sa caut clienti pt aplicatiile mele si in Iasi pt ca adevarul e ca daca am gasit in SUA si Europa de ce n-as gasi si in Romania. Pai pt ca in Romania toti sunt conservatori, corupti si de multe ori in posturi cheie cam multi incompetenti.
Asa ca s-ar putea sa renunt pt Iasi si sa ma axez doar pe Bucuresti si restul tarii. Am fost marti cu un coleg sa prospectam piata si am ramas f dezamagiti. El imi spusese asta dar am vrut sa ma conving singura si m-am convins. Asa ca ...
Alex e o scumpete cu multe fitze care face o groaza de nazdravanii. In primul rand nu mai are febra si are pofta de mancare, dar asta v-am mai spus-o. De mult il suspectam ca intelege ce ii spun si incercam sa ii vorbesc f clar si corect ca sa il obisnuiesc asa. Ei bine, intelege. Imi aduce la comanda lucruri, mai ales hainute, pantofiorii, jucariile, stie sa aduca Nurofenul sau Calgelul cand il doare ceva - le aduce si imi arata cu degetelul ca il doare gingiuta; zilele trecute i-am prins din greseala un la degetel la o usa de dulap si plangand s-a dus la comoda pe care era nurofenul si calgelul. A adus nurofenul, nu calgelul!!! Bine, ca i-am pupat doar degetelul si nu i-am dat nurofen, e clar, dar sa vezi ca dupa aceea venea cu degetelul sa i-l pup si sa suflu peste el. si cand a venit taica-sau s-a dus sa parasca, arata cu degetelul de la cealalta manuta degetelul lovit, care nu il mai durea dar...
Dimineata imi da telecomanda in mana sa i deschid televizorul si imi cere clar daca vrea pe Animal Planet "ham miau" sau daca vrea muzica "la la "... Cand se trezeste noaptea ca vrea papa - e fapt nu nopatea, ci spre dimineata, nu mai plange ci striga: mama, mama...
La baietei spune "tei-tei" si dimineata cand il iau in brate spune"tei tei mama" - no comment.
Doamne a trecut asa greu luna asta si atat de greu mi-a fost... Am avut cateva zile in care credeam ca ma dilesc in spitalul ala oribil. Nu mai stiam ce sa fac: sa imi iau copilul de acolo si sa il salvez de mizerie si incompetenta unora sau sa il las sa i se faca tratamentul necesar ca sa nu aiba cumva mai tarziu complicatii grave la rinichi...
Noroc de pediatrul lui -dr. Iordache-care a fost giorno si ne-a ajutat cat a putut. Cred ca daca nu rezolva sa plecam seara de acolo innebuneam pur si simplu.
Nesimtitele alea de asistente stateau de vorba la ora 1 noaptea in fata saloanelor si vorbeau de ca si cum erau in padure. Tipau una la alta, parca nu erau in spital. In prima seara si singura pe care am petrecut-o acolo mi-au spus ca pacientii dorm, eu sunt insotitor si nu e treaba lor daca eu dorm sau nu. Dupa aia am plecat seara acasa. Dupa doua zile una din ele a vrut sa ii faca lui Alex un antibiotic cu aceeasi seringa cu care facuse celuilalt copil din rezerva. Doamne ce mizerabila. Nu am lasat-o, dar va imaginati ca mai erau atatia copii singuri internati in spital... acelor copii li s-au facut astfel de injectii... A fost un circ adevarat dupa aia. Nu mai recunostea nimic a inceput sa se isterizeze... Probabil nu va mai profesa dar cati copii va fi imbolnavit oare?
Gata cu amintirile.
La multi ani pentru copilasii sarbatoriti zilele astea: Lisa-Marie, Michael si pt Andra Maria! si sanatate si fericire alaturi de parinti!
Dana-ene la multi ani si toate cele bune! Sa iti traiasca minunea si sa te bucuri de ea!
Va sarut si va urez numai bine,
Carmen
NicoletaF spune:
LA MULTI ANI!!!!!!!!!! Andra Maria si Michael
Mihaela-s merci de retete, am sa-i fac si lui Andreiutu. Saptamana trecuta i-am facut tocanita de dovlecei cu carne de pui si smantana. A mancat si am fost f fericita. Acum i-am gatit supa de pui + pilaf de orez cu legume si carne de pui.
Si eu ca si Iulianatare ma bucur cand mananca puiul. Cred ca asa fac toate mamicile.
Andrei la ora asta alearga prin casa cu ta-su sau cu premergatorul. Astazi s-a trezit la ora 11.00 (vecinii de jos faceau gauri in perete si el dormea dus)A mai dormit si dupa amiaza de la 3 la 5 si seara de la 8 la 10.30/Acum nu stiu cand mai doarme. De obicei nu il prea las sa mai doarma dupa 7 dar a cazut lat astazi. Sper ca maine sa se trezeasca mai tarziu sa pot sa mai dorm si eu. Tati e cel mai obosit ca el merge si la serviciu.
Si Andrei intelege f multe lucruri, abia astept sa vorbeasca, ca sa poata sa imi spuna mai multe. Pana azi il musca doar pe tati, astazi m-a muscat si pe mine. Ma mangaie dimineata pe mana sau pe par si ma simt asa de bine. Ma gandesc ce mic era anul trecut pe vremea asta, nu stiu cand a trecut timpul.
Floarea-soarelui Buna reteta de papanas. merci.
Dana-EneSanatate micutei si de la Andrei pentru Oana.
Nicoleta si Andrei Catalin
http://community.webshots.com/user/andreicatalin
reby spune:
LA MULTI ANI ANDRA-MARIA si MICHAEL!
Sa cresteti mari si sanatosi, si sa aveti viata lunga si frumoasa plina de noroc, sa ii bucurati pe parinti!
David e mai bine, dar e inca miriit si cam nervos, plus ca vremea urita nu ne mai lasa sa iesim afara, asa ca principala activitate a zilei este sa stea linga usa si sa traga de ea doar doar s-o deschide. Si lui ii place mai nou sa se joace cu orice geanta/portofel prinde si scoate tot din ele.
Toate bune,
Reby si David
dunemaire spune:
Aoleu, tocmai m-a sunat asistenta sa mergem la vaccin cu Timi pe la 1. N-am scapat :((
Fetele, voi ati facut antigripalul anul trecut? Ce varianta de antigripal? V-a ajutat cu ceva?