Prietenii omului (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Danna spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Am vazut-o si m-am tooooppiiiiiiiiiitttt!!! E frumoasa foc!!! :-)) Cite kilograme are acuma mititica??? Am inteles ca adultii mioritici sint hranaci de felul lor, maninca mult!!! Si ce fel de temperament au?? Am inteles io bine ca e bine sa nu te pui cu ei????
pozulici
Acum are 30 de kg, la aproape 5 luni. Acum ea este foarte jucausa si incearca sa devina ea stapanul nostru. Numai ca avand experienta in ceea ce inseamna caine, stiu sa ma impun in fata ei si sa o fac sa inteleaga ca eu sunt seful. Ca temperament sunt caini foarte incapatanati si cu o personalitate puternica, fiind excelenti caini de paza.
Se pot dresa destul de usor – trebuie sa ai timp la dispozitie si rabdare.
Acum, depinde ce vrei sa spui “sa nu te pui cu ei”. Am cunoscut diverse persoane care incercau sa dreseze cainii stiind de bataie. Eu una nu sunt de acord cu asa ceva. Daca incerci sa aplici o corectie unui mioritic, intr-adevar ca poate deveni periculos. Altfel sunt foarte extreme de inteligenti, blanzi, lipiciosi si iubareti.
Danna spune:
Kehleyr, multumesc pentru aprecierile facute Azarei. Marele meu noroc este ca stau la curte si are unde sa alerge toata ziua.
Despre omologarea rasei este o intreaga poveste. Interesele celor care reprezinta chinologia in Romania, sunt altele decat cele care ar trebui sa fie. In momentul de fata exista doua cluburi – unul la Asociatia Chinologica din Romania – care au incearca omologarea celor 3 rase romanesti la FCI (mioritic, carpatin, bucovinean) si mai exista separate de asociatia un club abilitat de Ministerul Agriculturii si de Guvern, Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti, care a reusit omologarea rasei la UCI.
mephala30 spune:
Danna,ce maaare e si ce frumoasa e Azara! Sa-ti traiasca si spor in cresterea si "educatia" ei.
Cat despre Tazar al meu, are intr-adevar prea multa energie...acum cu brotacelu', nu mai are cine sa se ocupe de el si saracutul sufera. Il mai alint eu cand prind, dar se vede ca tanjeste dupa noi.
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
Danna spune:
Da, e mare si se va face si mai mare de atat. Este pe undeva pe la jumatatea taliei la care va trebui sa ajunga la maturitate. Multumesc pentru urari. Brotacelul tau sa fie sanatos si sa te bucuri de el. Cand o sa creasca o sa vezi ce bun prieten ii va fi Tazar.
Cand iesi cu sotul tau cu bebeul la plimbare, incearca sa il scoateti si pe Tazar. Ai sa vezi ca se va simti mult mai bine.
mephala30 spune:
Sunt convinsa si chiar mizez pe prietenia dintre copil si caine. E mai greu sa iesim cu amandoi la plimbare, pt. ca Tazi trage destul de tare in lesa, chiar daca are zgarda de forta. Si amandoi ( si copilul si cainele) necesita multa atentie, asa ca sotul ne plimba pe noi, apoi iese tura a 2-a cu cainele. Si ajunge frant!
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
Danna spune:
Este intr-adevar o problema, daca trage si nu merge la pas, dar nu este tarziu sa fie invatat sa mearga la picior.
Maruta spune:
kehleyr - cum impac capra cu varza ? simplu ... capra sta intr-o casa si varza intr-alta ... si cand capra vine in vizita la varza am grija sa n'o manance ...
ce frumos e mioriticul ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Danna spune:
quote:
Originally posted by Maruta
kehleyr - cum impac capra cu varza ? simplu ... capra sta intr-o casa si varza intr-alta ... si cand capra vine in vizita la varza am grija sa n'o manance ...
Eu una as lasa-o pe Dolly sa-l capseze putin.
ciuf spune:
Salutare,
Dragelor sa va traiasca animalutele.
Ilie, e un frumos. Si are o privire ce inspira dragoste si protectie.
Dana, al tau e dulce foc si se vede ca inca e puiut.
Carmen, eu ma chinui teribil sa ies la plimbare cu copilul si cu cainele. Cezar nu stie deloc sa mearga in lesa. Trage ca apucatul de ma scoate din sarite.
Il mai leg strans de carucior ca in felul asta sa mearga la pasul meu. Dar gafaie de zici ca-si da duhul.
Imi spunea cineva ca este mai greu sa dresezi cainii mici care sunt foarte activi.
Credeti-ma, de zapacit ce e, de activ ce e I mean, sare peste fiu-meu, il calca pe maini, odata l-a zgariat pe cap, e ca la nebuni.
Dar puse cap la cap e minunat ca puiul meu sa creasca cu Cezar.
Ah, sa-l barfesc un pic. Mi-a facut kk aseara in casa. Mai are mici accidente. Am zis sa nu il mai inchid in cusca, sa-l las liber in casa, mai ales ca acum e mai frig, iar el cum e un friguros, se baga repede in patul din dormitorul de jos. Si bineinteles, kk in zona lui preferata. Sa-l bat nu altceva. Doar l-am scos seara (zau ca ma si chinui cu copilul in brate care are 10 Kg si cu dracu' de lesa care trage de ma "scutura" bine de tot) si si-a facut nevoile. Suparat pe mine nu cred ca a fost ca atunci se mai "scapa".
Sanca, rusine mie, dar nu stiam ca nu se dau oase gatite la caini. Multzam de sfat.
V-am lasat,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
conchita spune:
uite mai unde erati! ma inscriu si eu in familia voastra cu kengi al meu
--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)