Intoarcerea la firma dupa CIC
Mai am cateva zile si trebuie sa ma intorc la servici. Postul pe care il aveam este liber, deci n-ar trebui sa am probleme. Totusi, patronul, intr-o criza de furie, a spus ca, sigur, revin, dar undeva sa numar cutii pe la depozit, lucru pe care nu pot sa-l accept. Ce pot sa fac?
Raspunsuri
marius spune:
Nu stiu ce functie ai detinut anterior. Eu as face in felul urmator.
1. Mi-as cauta un serviciu in paralel acum ai timp sa cauti sa mergi la interviuri si asa mai departe.
2. M-as intoarce la serviciu (oricum va trebui).
3. Pana nu te intorci nu ai cum sa stiicum va fi.
4. Daca se va confirma schimbarea activitatii ai varianta de a ramane sau de a-ti da demisia.
5. Daca ai optat pt varianta a II-a ramane intrebarea de la punctul 1.
Ca si experienta proprie, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nu ne casatorim cu un loc de munca si din ce in ce mai des va deveni obisnuit sa na mutam de la un loc de munca la altul. Parere personala.
Alexandra spune:
Marius, intrebarea era daca are dreptul sa ma "pedepseasca" trimitandu-ma in alt loc de munca doar pentru ca am stat acasa 2 ani. De ce au mai tinut postul liber? Postul era de economist. Bineinteles ca eu caut in continuare altceva, am inceput mai demult, dar pana acum n-am gasit nimic. Voi continua, dar nu mi se pare normal, atata timp cat nu am facut nimic ilegal, sa fiu pedepsita.
marius spune:
Nu o lua asa. E firma privata. Postul tau e liber prin lege si blocat pana la reintoarcere. Dupa aceea insa nu mai exista garantii. Nu esti pedepsita dar asa este cand e firma cuiva. Nu e obligat sa te tina, nu esti obligata sa lucrezi acolo. Fiecare e stapanul lui. Si eu sunt economist, joburi se (mai) gasesc. Poate nu va fi nimic, poate a fost doar in toane proaste. Insa e posibil si sa cauti alt job.
Alexandra spune:
Marius, cum ramane atunci cu Lg. 25/5.03.2004, art. 7 care spune ca nu se poate desface contractul de munca timp de 6 luni de la reintoarcerea in firma? Intr-adevar, nu ma poate concedia, dar ma poate trimite in alt post.
liviu`s spune:
Alexandra, interdictia impusa de pct.7 din LEGEA nr.25 din 5 martie 2004 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă se aplica exclusiv salariatelor care s-au aflat in concediu de risc maternal, pe o perioada de 6 luni de la revenirea in unitate.
aalexia spune:
Alexandra,
Patronul tau nu este singurul care se poarta asa.
Si ma tem ca te zbuciumi degeaba. Foloseste-ti mintea si energia in alt fel si sunt sigura ca vei reusi. Cauta-ti alt job!Mult bafta!