probleme de igiena
Gianina mea (2 ani si 4 luni) a trecut " testul" adica educatoarea de la gradinita a acceptat-o in grupa mica ,chiar daca e cea mai mica.A urmarit-o 3 zile sa vada daca se poate integra in grupul celor de 3 ani si vineri cand am mers dupa ea , mi-a zis ca e ok,ca se poate comunica f.bine cu ea .Cumva educatoarea mi-a facut un favor(sau nu?) dar asta am simtit avand in vedere ca nu mai sunt copii asa mici.
Gianina este f. fericita dimineata cand se trezeste si ii spun sa bea lapticul ca sa putem pleca la gradinita.Nu are rabdare nici sa ma incalt.
Buuuuuuun!pana aici toate bune si frumoase.
Vineri la plecare am intrat la toaleta copiilor sa umezesc un servetel si am ramas masca.
Care toaleta?
Daca intarea in holul gradinitei iti ia ochii cu peretii frumos varuiti cu jaluzele verticale la geamuri , camerele in care stau copii la fel,despre toaleta nu mai pot spune asa ceva.
Un closet vechi de cand ii lumea murdar (se vede ca niciodata n-a fost curatat ca lumea, un capac care era si ridicat si n-am putut sa ma uit prea mult la el ca vomitam, un rezervor de vreo 5 litri cu robinet-de prin 1900 ,un lighenas in care curgea apa din robinet>cam asta e descrierea toaletei de la gradinita cu pricina la inceput de an.
De vineri stau si inca ma mai minunez de ceea ce am vazut.
Nu pot sa cred ca nu a mai intrat nici un parinte pana acum acolo.
Sunt o gramada de copii de familii bune,oare chiar parintii nu stiu care e situatia?
La cate riscuri ,la cate boli sunt expusi copii nostri in asemenea conditii?
Gianina cum va spuneam e foarte incantata de gradinita deci n-as vrea sa renunt.In alta parte nu am unde sa o duc ca mai este doar o gradinita particulara gard in gard cu curtea mea dar nu primeste copii sub 4 ani.In rest mai sunt doar gradinite cu program prelungit si nu vreau sa o dau acolo.
Ce sa fac? Cum sa procedez?
Tocmai eu sa deschid gura? Care in mod normal n-ar trebui sa fiu pe acolo?
Fiecare parinte trebuie sa aduca 400.000 lei pentru renovari (lambriuri si altele ca despre toalete nu s-a pomenit).
Si daca deschid gura si in cateva zile mi se pune ca totusi s-a inselat si ca de fapt copilul meu nu face fata la gradi?
Dati-mi idei ,sfaturi ca nici sa stau cu mana-n san nu pot!
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=188868944
cici
Raspunsuri
irina_ina2000 spune:
Buna Cici,
imi pare rau sa aud ca mai poate exista asa ceva intr-o gradinita.Eu zic ca pentru inceput poti sa duci o olita pentru Gianina special si s-o inveti sa faca numai pe ea si sa nu accepte sa mai stea vreun copil pe olita ei.Mai greu insa va fi cu spalatul pe manute dar poate vine cineva cu idei si pentru asa ceva.
Succes!
Andrada spune:
quote:
Initial creeata de cici
Ce sa fac? Cum sa procedez?
Tocmai eu sa deschid gura? Care in mod normal n-ar trebui sa fiu pe acolo?
cici
Cici, sigur ca ar trebui sa fii acolo si cred ca toaleta a fost prima pe care am inspectat-o cind am ales gradinitza pentru fiu-meu. Deschizi discutia cu invatatoarea si o intrebi direct ce masuri are pentru igienizarea wc-urilor. Eventual intra intr-o discutie gospodareasca de genul ce detergent folosesc, ca stii tu unul mai bun, intrebi cine o curata ca vrei sa vorbesti cu femeia respectiva ca ai o solutie excelenta...etc. Apoi in prima zi in care "toaleta toaletei" este rezolvata, adresezi elogii infinite, si daca continua sa fie aduci prajituri la toti piticii din grupa si inviti si educatoarele, femeile de serviciu, etc.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Sobo spune:
Eu cered ca la prima sedinta cu parintii sau in momentul in care aduci cei 400.000 pentru renovari sa propui pur si simplu ca prioritate igienizarea toaletei. Sa explici ca dupa parerea ta asta este mai important decat lambriurile pentru sanatatea copiilor. Sau spunele ca o sa incerci tu sa mobilizezi parintii sa ajute la amenajarea toaletei si lasa clar impresia ca pentru tine e o problema grava. Si stai linistita in privinta "favorului". Asa fac toate, vor sa-ti lase impresia ca depinzi de ele in vreun fel. Precis si la ceilalti copii s-a pus problema in diverse feluri. Si la noi stramba din nas ca nu mai sunt locuri. Dupa ce am venit cu o cafea s-a rezolvat.( Nici dragos nu are inca 3 ani.)
Eu asa zic sa pui problema cinstit si pe fata, politicos insa.
Doar e sanatatea copilului tau in joc.
Dar eu nu inteleg altceva. Gradinita e particulara? Atunci cum cer bani pentru renovari? La particulare au o taxa si treaba lor cum o gestioneaza astfel incat sa creeze conditii si sa mai aiba clienti si pe viitor.
Multa bafta!
lavi02 spune:
Sigur aia era toaleta copiilor? De obicei la gradinite toaleta copiilor este o sala mai mare cu mai multe WC-uri joase si cu chiuvete joase, la care ajung si ei.
Poate era o toaleta de servici si te-ai panicat degeaba. Gradinita este de stat sau particulara?
Eu nu pot sa cred ca aia e toaleta copiilor. Groaznic.
Lavi
lavi02 spune:
Sigur aia era toaleta copiilor? De obicei la gradinite toaleta copiilor este o sala mai mare cu mai multe WC-uri joase si cu chiuvete joase, la care ajung si ei.
Poate era o toaleta de servici si te-ai panicat degeaba. Gradinita este de stat sau particulara?
Eu nu pot sa cred ca aia e toaleta copiilor. Groaznic.
Lavi
cici spune:
Gradinita e de stat.Va spuneam ca mai e o gradinita particulara in oras,chiar vecini de gard cu mine dar nu primesc copii sub 4 ani.Mai inainte a facut sotul meu o incercare si i s-a spus ca o sa o primeasca de la anul ,sa vin inca din martie sa o inscriu.
Acum la ora 12 ma duc la gradinita ,mai fac o inspectie si deschid discutia ,adun parinti,vad eu ce fac si va mai scriu.
cici