Internet prin cablu, sfaturi

Internet prin cablu, sfaturi | Autor: Sabina

Link direct la acest mesaj

La noi s-a deschis jos un Net cafe, al cariu propietar e dispus sa imi dea si mie.E super ideea, dar cat ar trebui sa ma coste? El are cablu prin RDS si fibra optica prin Evolva( nu stiu cum se scrie) si viteza va fi de 32 ....nu stiu ce-s aia, 128 negarantat.
Cablul nu va avea mai mult de 60 de m.Placa de retea imi da el cu 80000 de mii.Cam cat trebuie sa ma coste cablul propriu zis si internetul lunar? Merg bine combinatiile astea? mai are cineva?
va multumesc.Sunt tare nepriceputa si nu vreau sa ma fraiereasca....

Sabina & Sofia Galagia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cat iti cere? Daca este de la RDS te intreb asa... ca si pont. Stiai ca au promotie la abonament cablu cu 9 dolari pe luna in care este inclus abonament de telefon fix gratuit? Sau cu alte cuvinte pentru 380.000 lei pe luna ai internet prin cablu cu 1Gb trafic inclus (eu nu resuesc sa consum atata) pe luna si un abonament de telefon gratuit cu 50 minute incluse RDS-Romtelecom si tine-te bine 500 de minute gratuit lunar RDStel - RDStel? Si totul in sub 400.000 lei luna? Modemul il primesti si il folosesti gratuit tot in acest abonament. Cat despre viteza daca el iti spune de 32kbps in oferta de mai sus ai 128 kbps deci o viteza de patru ori mai mare. Numai telefonul inclus deja exclude Romtelecomul ca si oferta. Si e gratuit. Hmmm...e bun pontul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

eu am exact cum spui tu..initial era fara limita si 500.000 pe luna..acum e cu limita tot atat..hm sunt multumita in maura in care la Romtelecom dadeam de 3 ori mau mult..stateam de 10 ori mai putin si imi mergea de 100 de ori mai prost. Dar daca ai cablu Rds e destul de interesAnt si pontul..eu nu am cum sa aplic varianta pont ca platesc abonement la cablu la alta firma.

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Daca cineva isi instaleaza acum Net prin cablu de la RDS, abonament cu 9 dol+ TVA, cum ramane cu modemul, il primeste gratuit in folosinta, sau plateste chirie pt el sau e obligata sa-l cumpere?
Noi, care avem Net de la RDS de ceva vreme, am dat la schimb modemul vechi din proprietatea noastra pt modemul nou, in folosinta gratuit.
E o intrebare care mi-a adresat-o o verisoara care isi va pune in curand net prin cablu de la RDS, dar nu stia cum e cu modemul.Vroia sa stie la ce se asteapta cand merge sa incheie contractul cu RDS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este in folosinta gratuita atat vreme cat ai abonament. Se poate si achizitiona(cumpara) dar din punctul meu de vedere nu merita pt ca in timp apar alte echipamente si mai performante si nu mai ai ce sa faci cu el dupa scurt timp. Nu merita si pt ca folosinta este gratuita si intreb care este diferenta ca este al tau sau nu din moment ce il folosesti la fel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

vineri am instalat internetul pe cablu RDS .
Abonamentul este 9 $ pe luna, modem gratuit (in custodie) si taxe de instalare 15 $.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

....da' totul e sa ai RDS in zona in care locuiesti....
Ca noi aveam la CVR cablul tv, am incercat sa bagam net prin ei, ne-au spus dupa vreo luna de ateptare ca nu e posibil dpdv tehnic, blabla, am renuntzat la toate serviciile lor, am optat pt Astral si cu cablul tv fiindca aveau perioada de promotie, dar si pentru net, si netul trebuia sa fie deja instalat de 2 saptamani si inca ni s-a spus ca mai aveeeem de asteptat ca se lucreaza pe fost retea fx, ca nu se stie cum se remediaza problemele aparute...de parca pe mine, ca si consumator, ma intereseaza ce le-a aparut lor! De ce mai fac frate contracte cu data precisa de instalare daca stiu can u le pot onora?! Bataia bataii de joc! Si noi, nu avem dreptul decat sa stam si sa asteptam....si sa platesc dial-upul la Romtelecom de ma usuca

Dana - mama lu' Radu Stefan

Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu am internet tot de la rds am abonamentul de 15 $ si mi-a u dat si tel cu abonamentul gratuit 1 an de zile, am multe minute cu rds dar nu am decat un prieten care are si el rds, cat despre internet ce sa zic e bun...nu apuc niciodata sa consum cei 2,5 GB care-i am, dar asta e eu am ales abonamentul asta, cat despre viteza ....cam lasa de dorit dar atata timp cat tot atat platesc indiferent cat stau e bine, deci intr-un cuvant merita, mai ales cel de 9 $

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by marius

Este in folosinta gratuita atat vreme cat ai abonament. Se poate si achizitiona(cumpara) dar din punctul meu de vedere nu merita pt ca in timp apar alte echipamente si mai performante si nu mai ai ce sa faci cu el dupa scurt timp. Nu merita si pt ca folosinta este gratuita si intreb care este diferenta ca este al tau sau nu din moment ce il folosesti la fel?

Merci de raspuns, sunt de acord cu tine. Nici eu nu l-as fi cumparat daca mi l-ar fi dat in folosinta gratuita pe primul modem (cel vechi).
Acum sunt mai avantajati noii abonati RDS, ca nu sunt obligati sa-si cumpere modemul sau sa plateasca chirie pt el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by adi2003

quote:
Originally posted by marius

Merci de raspuns, sunt de acord cu tine. Nici eu nu l-as fi cumparat daca mi l-ar fi dat in folosinta gratuita pe primul modem (cel vechi).
Acum sunt mai avantajati noii abonati RDS, ca nu sunt obligati sa-si cumpere modemul sau sa plateasca chirie pt el.

Cand eramla ghiseu, a venit un abonat mai vechi care a dat la schimb vechiul modem. Nu am idee ce era cu modemul vechi (personal sau inchiriat). Intreaba la ei ce e de facut ... (noul modem are unele avantaje tehnice)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu n-am cablu la RDS, ala de la net are.La noi in bloc e CVR...

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput