As vrea sa ne dam un pic cu parerea despre invatamantul romanesc. Ce e bun si ce e mai putin bun in el. Mie, spre exemplu, imi face impresia ca si pe vremea mea, acum zece ani, era supraincarcat cu lucruri din care nu am ramas cu absolut nimic - mai ales liceul - in timp ce altele, gen muzica sau desen, lipseau total. Nu mai stiu daca acum se face muzica la liceu, dar mie sa lipsesti un tanar de educatie muzicala mi se pare o mare pierdere. Oricum, din ceea ce aud, se pare ca acum este si mai incarcat decat era atunci. Foloseste cuiva, si daca da, la ce?
Performantele pe care elevii romani le au la olimpiadele internationale, se datoreaza ele stilului de invatamant care se practica in clasa si este prevazut de programe, sau studiului individual sau individualizat cu profesorul de la materia respectiva?
Criticam mereu invatamantul din alte parti ca e superficial, dar pana una alta se pare ca oamenii raman cu ceva din el, sau cel putin isi fac bine meseria acolo unde sunt, pe cand la noi e tocmai pe dos.
Voi ce spuneti?
This is the first day of the rest of my life!