ecografie transvaginala?

ecografie transvaginala? | Autor: carolinah

Link direct la acest mesaj

Dragile mele,

sambata, 2.10 merg la prima ecografie. Voi avea atunci aproape 8 saptamani de sarcina.

Intrebarea este daca imi vor face ecografie tarnsvaginala sau normala? Si poate sa imi explice si mie cineva cum este cea vaginala? Adica concret ce se intampla? Ca eu imi inchipui cate ceva, dar...

Multumesc,

lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu stiu ce fel de ecografie o sa-ti faca, asta depinde de dotarile cabinetului si de decizia pe care o ia medicul. Ecografie vaginala este simpla: iti introduce in vagin o sonda...offffff cum sa-ti explic? care seamana cu un vibrator. Si cu ajutorul acestei sonde iti poate vedea mai bine uterul si ovarele. Nu te doare, stai linistita ca nu este mai neplacut decat un consult obisnuit. Sa ne zici cum l-ai vazut pe bebe!

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Iti va face sigur transvaginala. Mie la 14 saptamani mi-a spus ca e prea mic pentru o eco normala si ca daca vreau sa vada bine trebuie transvaginala.
Daca vrei sa te amuzi cum am facut-o eu...atunci imagineaza-ti un vibrator mai subtirel pe care se aseaza obligatoriu un prezervativ pentru protectie si care face niste miscari inauntru...cam ca si la unact normal. HAHAHAHA! Eu eram super speriata, credeam ca doare. Apoi m-am dus acasa la sot si i-am spus ca tocmai m-am hotarat sa-mi cumpar ...un ecograf din doua motive: 1. sa-l vad pe bebe toata ziua si 2. ca nu stiam ca dispozitivul pentru transvaginala il poate inlocui cu succes.
Iti dai seama ca am glumit. Stai linistita!!!!

(23 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Nu te impacienta. Este mai putin neplacut decat un control normal pentru nu intra in profunzime cu sonda respectiva. Si dupa parerea mea nu are nici o legatura cu un contact sexual.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Carolina, mie la eco morfologica mi-a facut si vaginala, ca statea bebe aiurea si nu putea vedea bine. Mi-a explicat ca e mult mai precisa decat cea normala.

Sincer, mie nu mi-a placut si nu as repeta operatiunea decat daca ar fi neaparat necesar.

Subscriu si eu la dorinta de a avea un ecograf acasa; dar numai pentru a-l vedea pe bebe... dar avand in vedere ca o sa-l vad destul de curand renunt la idee.

Asteptam vesti.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Va multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg ca nu implica nici un risc pt bebe/sarcina, nu?

Eu merg la Sanador. Din cate stiu au aparat 3D si este f performant. Si medicii sunt buni. Va tin oricum la curent.

lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Draga Carolinah, eu te sfatuiesc sa-ti faci un astfel de ecograf, pentru ca, indiferent de cat de placut sau neplacut este, efectul o sa fie..sper..super super super!!!.
Cel putin asa a fost la mine..
Eu am facut ecograful cu un aparat Doppler la clinica Gynecoland din Bucuresti.Cand vezi ca inauntrul tau mai e cineva...care in plus da din maini si din piciorushe...ti se rupe sufletul.
Eu ii spunem doctorului ca "Stiti, eu nu prea cred ceea ce vad", iar el imi zicea..."Uite, vezi punctul ala mic de acolo...e inimioara lui...foarte bine bate...foarte bine..."
Eu eram cam emotionata..dar in acelasi timp parca eram spectator si nu mi se intampla mie...
Nu stiu daca te-am convins...sper ca da..
Multa bafta si incredere! E un ecograf sigur ptr bebe si o confirmare in acelasi timp a faptului ca sarcina e bine fixata! In plus poza pe care ti-o face e ..fara cuvinte.
Daca aparatul e bun, poti chiar sa inregistrezi miscarile pe un CD sau..nu stiu sigur..pe caseta video.
Asta o sa fac eu pe 22 octombrie cand merg iar la control!Taticul trebuie sa vada si el cat de super este!
Succes si pupici multi!

Mergi la inceput