prima zi de gradi - dezastru
Am deschis un nou subiect pentru ca m-am gandit ca celalat era deja foarte stufos, daca nu e bine, rog un moderator sa mute sau sa-l stearga!!
Eram eu pregatita de la cei care au inceput mai devreme gradi, dar a fost dezastru..cand ne-am dus, a fost ok, a plecat fara sa se uite la mine sau la nana, de mana cu prietena ei cu care este in aceeasi grupa, de fapt cam toti prietenii ei sunt acolo...si am plecat dupa 30 de minute de facut treispe-paispe pe afara ptr ca mi-a zis asistenta ca-i ok, se joaca, etc
bun, pe la 10.40 ma suna nana de acasa ca-i daduse-ra telefon de la gradi sa mergem sa luam copilul care plangea deja de o ora si n-au putut s-o potoleasca deloc..si asa s-a incheiat singura noastra zi la gradi, ptr ca ea zice ca nu vrea deloc sa mai mearga la gradi...sunt atat de suparata ca-mi vine sa plang de ciuda, da nu pot ca-s la birou ...mai ales ca la aceasta gradinita n-a plans decat un singur copil mai mititel dar care a fost repede imbiat cu jucarii...deci Maria mea a fost singura care a sculat gradinita in picioare...sa-i fi vazut de dimineata pe copii ce repede intrau, se aliniau la control si tusti inauntru, fara nici o parere de rau, fara nika...si a mea, imi facura bucata...nici nu stiu ce sa fac acum...
Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva
Raspunsuri
Cristina spune:
Roxanica iubita, te duci dupa amiaza acasa, o iei cu binisorul, nu o certi si incerci sa-i spui cat este de minunat la gradinita. Maine te duci si vorbesti cu educatoarele si le rogi sa-i acorde un pic mai multa atentie la inceput, sa o ia in brate, sa o dragaleasca...
Adica cum sa te duci sa-ti iei copilul acasa? Ele pentru ce sunt puse acolo? offffffff
Burtocika spune:
De acord cu ce zice Cristina, in principiu.
Dar: citesc de ceva vreme subiectele cu problemele care apar la dusul la gradinita, desi nu am copii, si m-am gindit sa va spun si punctul meu de vedere, din amintirile mele de copil.
Cind am fost dusa prima oara la gradi aveam 3 ani, in primele zile a fost OK (desi imi spuneau ai mei ca au dat lupte mari sa ma convinga sa merg), la un moment dat ne-a facut un vaccin la toti, moment in care eu am asociat gradinita cu locul acela cumplit unde te inteapa (aveam oroare de injectii). Asa ca am facut asa un scandal incit a trebuit sa ma ia de-acolo.
La 5 ani, inainte sa ma dea la scoala, au facut o noua tentativa: de data asta am stat, dar eram extrem de nefericita. Nu reuseam sa ma adaptez deloc, nu-mi placeau colegii (decit 2-3), nu suportam mincarea si din cauza asta aveam de suferit din partea colegilor (copiii sunt rai si speculeaza orice), nu suportam sa mi se faca program de somn dupa-amiaza ... asa incit stateam la programul scurt. Plus ca era un chin sa ma scol dimineata sa fiu gata la 8, eu care as fi dormit pina la 10.
Probabil ca intre timp s-au mai schimbat lucrurile, nu mai sunt gradinitele atit de rigide ca in "epoca de aur", dar ce vreau eu sa transmit aici este ca trebuie tinut cont si de dorintele copilului, poate pur si simplu nu-i place la gradinita.
Si n-am devenit o fiinta antisociala, sunt destul de comunicativa, zic eu, am prieteni, am o familie, o cariera, am fost premianta toata scoala, ... deci nu mi-a lipsit gradinita deloc !
Poate fetitei tale o sa-i placa totusi, mai da-i o sansa !
Boghi
roserb spune:
Roxana , cati ani are fetita ta? Si noi am inceput gradinita de miercurea trecuta, Bianca are abia 2 ani si 10 luni. Primele 3 zile a fost OK, a mai plans pe acolo , dar in limite rezonabile. Dupa weekend a fost dezastru, luni a bocit toata ziua, marti a fost in regula, s-a jucat , a invatat poezii, miercuri n-a fost posibil s-o duc de nici o culoare, in schimb azi a fost surprinzator de bine, cica nu a mai plans deloc si a participat cu entuziasm la activitati. Nu indraznesc sa ma bucur prea tare, totusi sunt incantata . In toate zilele astea, am dus munca de lamurire precum picatura chinezeasca, am incercat s-o incant si sa-i mai ofer si recompense dupa zilele reusite. De asemenea, am incercat s-o descos cu mare tact sa vad ce nu i-a convenit pe acolo. Am reusit astfel sa-mi dau seama ca in anumite zile a suparat-o educatoarea cand le-a mai interzis una-alta, si i-am explicat de ce a procedat asa.
Eu sunt hotarata sa perseverez si ii acord circumstante atenuante, pana la urma e cam micuta, nu are nici 3 ani.
Foarte mult depinde si de metoda educatoarei de a-i atrage, noi am avut mare noroc in acest sens, e tare draguta si blanda si cam stie cum sa-i ia pe fiecare.
Succese in continuare!
Roxana
DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
roxanal spune:
Maria are 3 ani si 8 luni, si n-a stat pana acum singura niciodata
educatoarele au fost ok, a stat cu ea tot timpul, 4 persoane incercand s-o impace, insa nereusind deloc..si pana la urma educatoarele mai au si alti copii de care tb sa aiba grija, nu pot sta la infinit doar sa pazeasca urletul copilului, o sa incerc sa vb maine cu educatoarea, sa vedem daca se poate ocua mai bine de ea...asta daca o mai pot convinge sa mearga maine dimineata din nou..si problema este intr-adevar si de la somn, ea obijnuind sa doarma pana pe la 8-9 si azi am sculat-o la 7.30, deci...cand am adus-o a adormit in 5 minute
o sa mai vedem
ca n=as vrea sa nu merag la gradi, totusi
si daca copilul nu vrea nici macar sa mearga, ce sa-i fac, sa-l tarasc?
voi cum ati procedat?
roxanal spune:
am lasat-o azi urland in mainile educatoarei, si-am plecat imediat...
le-am atras atentia educatoarei s iasistentei ca are nevoie de putina atentie si ca n-o sa renunt la gradinita, si ca daca n-o s-o faca sa taca, treaba lor, eu vor avea un cpoil urlator in gradinita, eu sunt la job...au zis ca o sa faca tot posibilul..am sunat mai tarziu, pe la 10 si nu plangea, se juca foarte frunos cu nu stiu ce jucarii, o sa vedem ce se va intampla luni, cred ca o sa urle de acasa pana la gradi.sper sa nu dureze prea mult integrarea ca mor eu inante...desii stiu ca fac un lucru bun, plangea atat de mult ca imi plangea si mie inima...
va pup
andi2mov spune:
Roxana, nu-ti face probleme, o sa se rezolve.
Diana (3 ani jumate) incheie azi a 3-a sapt de gradi.
2 sapt mi-a plans in fiecare dimineata. La inceput, ieseam si o auzeam zgaltaind usa gradinitei. Educatoarea imi spunea ca la putin timp dupa ce plecam se potolea.
Acum imi spune dimineata "mama o sa-mi fie tare dor de tine, da' n-o sa plang", ma pupa si pleaca singura.
Asa ca mai ai putina rabdare si stai linistita ca nu plange prea mult.
Iar educatoarele ma indoiesc ca nu reusesc sa-i potoleasca cu ceva. Iti dai seama ca nici lor nu le convine sa stea in tipete.
roxanal spune:
cum spuneam, am lasat-o urland in bratele educatoarei...normal ca am sunat pe urma : situatia sta in felul urmator, a plans si suspinat mami, mami, vreo 20-30 min s ipe urma s-a jucat cu copii, a mancat tot, deci s-a comportat foarte bine...cand s-a dus nana s-o ia la pranz i-ar fi zis : nana, stii, n-am plans, am mancat tot siam fost cuminte...si-a uitat coronita de printetza acolo si acum, dupa somnul de pranz vrea sa mearga la gradi din nou, sa-si ia inapoi coronitza...o sa vedem luni cum se va purta
sper sa nu dureze mult...va pupicesc si multumesc de incurajari
Roxana si Maria(3,8 ani)-noua gradinareasa, cum zice ea