proaspata gravidutza: intrebari, off-uri

Buna ziua tuturor.
Ieri am aflat din 2 teste f clare: insarcinata!
pentru a 4-a oara, toate celelalte 3 dati sortindu-se cu pierderea sarcinii pana in 2 luni.
Diferenta fata de datile trecute este ca testul este f clar poszitiv, pana acum a doua linie aparea mai slaba, nu ca acum.
Fara sa stiu ca astept bebe, am luat ampicilinapt o problema cu maselele, am baut multa cola, am luat paracetamol, etc.
Plus ca de data asta nu am mai programat-o, dimpotriva ne-am mai protejat, deoarece am mari probleme cu dantura(masele cariate, masele in lucrare), probleme de care trebuia sa ma apuc acum si nu stiu daca pastrez ac. sarcina(doamne ajuta), ce ma fac? daca raman fara masele? sau daca ma apuca durerile de masele? totusi, sunt 9 luni!
plus, ca daca data trecuta am stat numai in pat si tot am pierdut-o, acum nu-mi vine sa vegetez, vreau sa fac sport in continuare(usor, nu de performanta), vrea sa am o viata sexuala normala, etc.
ce ziceti de ce v-am povestit?
multumesc!
andutzy
Raspunsuri

Androix spune:
Buna
Ai reusit sa afli cauza pentru care ai pierdut celelalte sarcini? 3 sarcini pierdute sunt deja cam multe. Nu-ti face probleme in privinta danturii. Si eu am aceeasi problema ca si tine dar nu ma sperie asta. Mai ales ca din cate am citit eu dantura se poate lucra si in timpul sarcinii. Oricum intreaba stomatologul si medicul care iti va urmari sarcina.
Multa sanatate si da fuguta la doctor. Sa speram ca totul va fi bine de data asta si sa ne vedem sanatoase si burticuoase la mamici de mai-iunie 2005!
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

anne-marry spune:
buna andutzy
si eu te sfatuiesc sa mergi la dr sa te monitorizeze de la inceput, sa iti faca niste analize macar asa..preventiv, si poate te va tne acolo sub observatie,la spital primele 2 luni ca sa fii mai sigura . eu am pierdut 2 sarcini, una spontan si una oprita din evolutie, iar la a 3 a, cea cu care sunt acum gravidutza, am avut probleme cu pacenta si inca mia am, dar in luna a 4a am avut pierderi de snage si am stat internata vreo 2 sapt pana cand am cerut sa imi dea drumul acasa ca innebuneam acolo. mi s-a spus sa stau numai in pat, dar pur sis implu nu pot. nu am mai spalat, nu am mai carat plase, nimi...nu fac curatenie nici cu aspraorul nu dau, ca sa nu fac afort, in schimb merg destul pe pciare, nu drumuri lungi, dar nu pot sa vegetez,....asa cum zici si tu. si si la mine la aceasta sarcina a fost tesul ffff evidentiat pec and la celelalte era f slab. eu zic sa mergi lad r, sa te rogi la dzeu sa fie totul sis unt sigura ca va fi, si sa nu vegetezi daca nu este cazul, insa nici sa faci gimnastica sau alt tip de efort. mie imi interzisesera sa fac si dragoste, insa noi am facut, si inca la el ca inainte, deci fara restrictii, numai ca... mia usurel ca sa zic asa ..si..slva domnului, m-am vazut si la 28 de saptamani, cand cel putin de bine de rau, are toate sansele de supravieturie, daca s-ar anste prematur. asa ca, multa sanatate, tie si copilasului tau si mergi la dr ...daca nu esti sigura pe dr tau, intreba inca unul...si cauta pe cel mia bun. niste analize si plus, o a douaopnie medicala nu stica niciodata.
a! datile trecute ai luat progesteron? pt mentinerea si fixarea sarcinii. mie de data asta imi daduse dr ginecolog 4 pe zi, si plus echo si contorol obligatoriu lunar.
anne-marry 28 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Ele spune:
Andutzy, in primul rand trebuie sa stai calma si sa gandesti pozitiv, asta e cel mai important acuma. Eu, slava domnului, nu am experienta cu pierderile de sarcina, dar de cand sunt insarcinata am avut vreo cateva internari in spital. Iar la prima internare, a fost pt febra pot sa-ti zic ca mi-a facut ampicilina. La inceput m-am panicat si eu dar acuma m-am linistit, bebele e bine si nici pana la termen nu mai am mult. Iar intr-adevar ca sa stai linistita du-te sa te ia in observatie un doctor bun si cand ai vreo pb mai bine e sa stai internata. Ti-am zis eu am stat de vreo 5 ori, m-am invatat cu spitalul (dar inca nu-mi place), dar cand ma externez stiu cat de cat ca lucrurile sunt normale si nu-mi mai fac multe griji.
Pupici.
Elena, 34sapt, DPN-5nov

andutzy spune:
Multumesc mult, datile trecute am luat progesteron cu pumnul inca dinainte sa apara probleme. Am zis ca de data asta nu mai iau nimic, decat no spa daca am dureri(mai am uneori asa, ca la menstruatie).
La doctor stiu ca e cam devreme sa merg, abia am 5 zile de intarziere fata de data u.m.De asemenea, am un uter f retroversat care si el face parte din cauzele principale ale pierderilor anterioare.
Ufff....sper ca macar de data asta sa fie mai bine, cand am aflat am zis ca de data asta nu mai sper asa mult, ca sa nu mai cad iar de sus dar se pare ca e imposibil.
andutzy

mcm spune:
Buna,
In privinta medicamentelor luate, chiar ampicilina si paracetamolul sunt permise in sarcina. Iar cu cariile poti proceda in felul urmator - mergi la un stomatolog si il rogi sa-ti puna un fel de plombe provizorii pana dupa nastere astfel incat sa nu mai avanseze caria. Nu stiu sigur daca se numeste plomba provizorie, iti curata locul fara freza si fara anestezie (deci ar trebui sa nu doara) si iti aplica un amalgam.
Sanatate si sarcina usoara!

tigabita spune:
Andutzy,
Eu voi fii un pic rautacioasa.
Si eu am avut doua avorturi spontane, urologul mi-a interzis sa raman insarcinata din cauza malformatiilor congenitale la ambii rinichi, reumatologul m-a obligat ca timp de 18 ani sa fac injectii cu moldamin ca sa pot duce o sarcina la bun sfarsit. Si cu toate astea, am ramas insarcinata, pentru o saptaman am stat lipita de pat si as fii stat si 9 luni, merg la medici saptamanal, ecografii peste ecografii, pastile si tot tacamul, pentru ca VREAU SA NASC ACEST BAIETEL.
Nu cred ca trebuie sa fie o corvoada sarcina, ci o fericire. Daca tie ti se pare ca este un sacrificiu prea mare acum, nu merge mai departe, pentru ca pe parcurs, cand iti va fii greu, vei transmite toti nervii tai copilului, si te vei chinui apoi si dupa nastere, pentru ca se spune ca daca mama a fost agitata, asa va fii si copilul.
PAREREA MEA: analizeaza-ti prioritatile si apoi decide ce vei face mai departe.
Tigabita

corneliaa spune:
Am avut iminenta de avort de la 10 saptamani pana la 16 tratata cu utrogestan sau duphaston, nospa si cat mai putin efort fizic si stres.Acum avem 23 de saptamani suntem super ok.
Despre Coca cola.....eu si acum scap aproape zilnic in sticla sotului care nu poate sa stea fara asa ceva. Am o cunostinta care toata sarcina a baut cola si a mancat ciocolata si are o fetita , o bomboana.
Bafta multa!!!!!!
(23 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100