Buna!
Sunt docorand cu frecventa in cadrul UPB (Politehnica). Functia asta este publicata ca atare in Monitorul Oficial. Am nascut in decembrie 2003, si de atunci mie mi s-a raspuns de catre Serviciul Social, Biroul Doctorate, Serviciul Juridic din UPB ca nu am dreptul la nici un venit pe perioada intreruperii stagiului pt. ingrijirea copilului, pt. ca UPB nu plateste asigurari sociale doctoranzilor cu frecventa. Ca urmare, venitul meu este 0 lei in aceasta perioada. Copilul meu castiga mai mult decat mine (e hilar), 210.000 lei. Nu sunt singura in aceasta situatie. Mentionez ca mi s-a spus ca dupa sustinerea tezei mi se va trece in cartea de munca perioada de doctorat. Fiind la forma cu frecventa, eu nu ma puteam angaja legal in alta parte, pt. a beneficia si eu de indemnizatia de CIC, pt. ca se considera ca sunt deja angajata la Politehnica.
Ma poate lamuri si pe mine cineva din domeniu daca am sau nu dreptul la vreo suma in perioada intreruperii stagiului?
Multumesc mult.
Nicoki
Daca actul pe baza caruia sunteti doctorand cu frecventa este un contract de munca legal aveti dreptul in conditiile precizate de legea 19, in caz contrar, nu. Nu politehnica va plateste asigurarile ci Casa de Asigurari, Politehnica este doar un intermediar in plati, adica primeste si plateste. Dar aceasta doar si numai doar daca aveti contract de munca in cadrul Politehnicii pe un interval minim de 10 luni din ultimele 12 anterioare datei nasterii copilului asigurarile sociale retinute in acest intrerval de timp fiind achitate catre Casa de Asigurari.
Multumesc mult pt. raspuns, Marius. Eu eram in anul 3 de doc. atunci cand am ramas insarcinata, deci criteriul de timp (10 luni) ar fi indeplinit. Inteleg ca trebuie sa ma interesez la Casa de Asigurari despre situatia mea. Multumesc mult, inca o data.
Nicoki
Da, asa ar fi cel mai indicat. Au serviciu special in acest sens - metodologie si asistenta contribuabili.