Intrebari pt distribuitoarele Avon

Intrebari pt distribuitoarele Avon | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

Cine este distribuitor Avon, poate sa ma ajute si pe mine cu niste raspunsuri? Eu ma gindisem sa devin reprezentant, dar pina sa intru in chestia asta, as vrea sa stiu mai bine in ce ma bag.
Deci:
- care este procedura ? cum dau comanda, in cit timp primesc produsele, de unde le ridic, in cit timp trebuie sa le platesc ...
- exista vreo taxa de inscriere?
- exista vreo comanda minima? ca nu stiu daca o sa am la inceput foarte multi clienti
- care este comisionul meu si cum il primesc ?
- exista posibilitatea sa-mi opresc un comision mai mic si astfel sa fac un discount unor clienti fideli sau care imi fac comenzi mai mari?
- cum se impoziteaza veniturile obtinute astfel?
- daca vreau sa cumpar pt mine, fara sa am o comanda, pot? si in ce conditii?

Imi cer scuze ca v-am intrebat atitea, stiu ca as putea sa aflu si direct de la un coordonator sau cum ii spune, dar as vrea sa am mai multe surse, si mai ales unele dezinteresate ... Eu nu cred ca voi avea foarte multi clienti, pt ca la noi exista deja un distribuitor, dar ma interesa mai mult pt mine si citiva prieteni ...

Boghi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada34 spune:

Boghi,

Poate am sa mai sar eu peste niste intrebari, dar incerc sa iti raspund pe scurt si poate pentru raspunsuri de cursa lunga vor sari fetele de pe forum in ajutor(reprezentante Avon.

..Eu am vrut Avon pentru un produs care imi place mult si pentru ca mai am o prietena buna care foloseste produsele lor.Si cum nu aveam de unde le procura...am inceput eu sa le aduc:)
so:
Nu exista taxa de inscriere, te inscrii pur si simplu, iei produse si le folosesti:) sau le distribui.

Comenzile le poti face pe net(cea mai buna, mai sigura si mai rapida solutie) si primesti produsele a doua zi, daca ai curajul sa te asezi la o coada lunga cat lumea; daca nu, te duci frumos ziua urmatoare si scapi de orice fel de rand, spui ca ai o comanda facuta in x zi, cineva iti cauta factura, completezi cu datele din buletin, primesti pachetul si esti fericita:).

De regula, la comenzile facute joi produsele se pot lua vineri, cu rand si inghesuiala sau luni, comod, elegant, fara probleme, in 10 minute (incluzand in timpul asta si mutarea din cutia in care le primesti in geanta personala).

- exista o suma minima la care trebuie sa ajungi, dar te asigur ca si daca sunteti trei-patru persoane, o faci, ba chiar sari peste.

- comisionul tau va fi in functie de valoarea comenzii si are sa ti se scada din suma facturata.Imi plac foarte mult facturile lor, fiindca au TOTUL trecut pe hartie, dupa ce vezi o facura, nu mai ai SIGUR nevoie de explicatii in ce priveste modul de plata sau banii tai, data scadenta. la la la.ai totul acolo.

-sediul lor este la Piata Romana.Simplu de ajuns, simplu de gasit. Se poate face si alt tip de comanda si primesti produsele acasa, dar trebuie sa fii sigura, in cazul asta, ca este mereu cineva acasa, care le poate primi.Eu sunt pt comanda pe net, este mult mai comod.Mai greu cu caratul produselor, daca nu ai masina:)

-posibilitatea de a-ti opri un comision mai mic si de a face discount clientilor cu sume mari depinde numai de tine, bineinteles ca exista, eu pun si mici cadouri clientilor fideli si intotdeauna scad din suma totala un procent semnificativ, fiindca am deja cativa clienti fideli si imi sunt dragi.si vreau sa ii pastrez:)

- nu ai cum sa cumperi pentru tine,fara o comanda:).In cazul acesta, cauti un distribuitor Avon si cumperi pe comanda lui.la Avon, totul se cumpara pe comanda.E si normal, nu?

Gata, ca te zapacesc.
Zic eu ca sunt informatii suficiente ca sa iti faci o parere.Probabil vor mai continua si alte fete de pe forum...

Succes, in cazul in care ai de gand sa incepi.sunt sigura ca are sa iti placa.

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc, Andrada, pt raspunsuri, foarte clare si nu m-au zapacit deloc, doar de-aia am intrebat, ca sa-mi pot face o idee.
Stiu ca pt mine trebuie sa fac comanda, mi se pare logic, dar am vazut la standul lor din Piata Iancului ca pt distribuitori exista reduceri suplimentare, de pina la 25%, si nu prea am inteles cum vine asta. Adica eu trebuie sa specific in comanda care produse sunt pt mine si care pt altii ?
Si ... problema cu veniturile si cu impozitul pe venitul global: din moment ce ei imi fac mie factura din care reiese clar cit e comisionul meu, acesta e venit impozabil, nu? Si banuiesc ca fac si ei declaratii, ca firma, si venitul asta apare pe numele meu. Ori eu daca dau mai ieftin si imi reduc venitul ... dau fara factura, asa ca statul nu stie ca eu am incasat mai putini bani decit ar fi trebuit ... Intelegi problema mea ?
reprezentantul de la stand mi-a spus ieri ca o comanda minima e 1 milion ... ceea ce e cam mult pt 2-3 persoane, la o singura comanda ...
Si se mai anuntau si alte avantaje - cursuri de machiaj gratuite, cadouri si alte chestii. Asa este sau e doar "vrajeala"?
Si mi-a mai spus ca in primele 2 luni n-am voie sa dau comanda direct, ci printr-un coordonator (?) si nu le pot lua de la piata Romana, ci imi vin acasa (si evident ca nu e nimeni acasa)...
Hai ca acum te-am zapacit eu pe tine !

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Reducerea de care vorbesti tu este in cazul unei comenzi de o anumita suma care te asigur este destul de maricica!Nu se aplica reduceri suplimentare la produsele pe care le cumperi tu!Adica daca tu comanzi un produs din catalog pt tine ,pretul de catalog este 100.000 tu il iei la 85.000 daca ai comanda de 890.000.Indiferent daca produsele sunt pt tine sau nu tu le iei la acelasi pret adica pretul de catalog - comisionul in functie de valoarea facturii!
Castigul tau este exact acel procent 15,20,25 in functie de valoarea facturii!
Eu m-am inscris la ei doar de cateva luni , m-au atras acele cursuri gratuite pe care nu le-am facut inca!Mi sa spus ca nu pot beneficia de ele atata timp cat nu vand produsele lor!
Am mai avut o problema ca trebuia sa primesc un cadou si nu l-am primit!Asta e , eu m-am lamurit si nu-mi mai trebuie!
Mai iau catalogul sa vad daca ma intereseaza ceva , daca nu asta e!
Daca ai o coordonatoare buna poti lua produse cu reducerea de 15 % chiar daca tu nu ai suma minima , adaugand comanda la altcineva si tu-i dai banii!
De acele declaratii am inteles ca raspund tot coordonatorii nu distribuitorii!
Cadourile pt tine sunt daca vinzi de o anumita suma!Dac vinzi de ex de 1 milion primesti un set de mostre,daca vinzi de 1,500.000 primesti gel de dus si sampon,etc!
Nimic nu ti se da pe gratis!Daca vinzi castigi!Cam asta e lozinca lor!
Trebuie sa fii foarte atenta ca sunt produsele care sunt in limita stocului care nu se adauga la valoarea facturii asa ca nu poti conta pe produsele care sunt usor de vandut!

Cel mai bine te poate lamurii la sediul lor cineva!Sau scrie pe siteul lor ca vrei sa devii reprezentant si te va suna cineva de la ei!Eu asa am facut!
Mult succes daca intrii in AVON!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Castigul tau este tocmai diferenta intre pretul de catalog (la care tu vinzi produsele) si pretul de distribuitor, care este cu 15,20 sau 25% mai mic (cu unele exceptii, la produsele necosmetice, gen perii, gentute de cosmetice, pile etc care au discount mai mic), in functie de valoarea comenzii. Exista o comanda minima si un plafon pentru cele 3 trepte de discount: 15, 20 si 25%, calculate la pretul de catalog, ceea ce e un avantaj. Deci, cu cat vinzi mai mult, cu atat comisionul e mai mare, incat uneori merita sa bagi 1-2 produse in plus (pentru tine sau produse usor vandabile) doar pentru a "sari" in treapta urmatoare de discount. Problema e insa ca tu intri in posesia acestor bani, comisionul tau, doar in momentul in care toti clientii au achitat produsele si numai daca tu nu ai comandat nici un produse pentru tine. Altfel spus, daca comanzi si pentru tine, probabil ca nu vei lua bani, ci doar produse mai ieftin sau chiar gratis.

Produsele se iau pe credit, intr-o anumita limita care tine si de vechimea ta ca distribuitor. Deci, nu poti lua pe credit de 20 de milioane. Limita creditului creste treptat si numai cu conditia sa achizi comenzile la data specificata pe factura. Probabil, uneori, pentru asta va trebui sa investesti tu sau sa completezi suma lipsa in cazul in care nu poti recupera toti banii in timp sau nu poti vinde la timp produsele luate fara comanda. Ca sa poti lansa o noua comanda trebuie musai s-o platesti pe cea precedenta, integral (nu mergi ca la facturile de mobil, cu plata partiala), de obicei la orice sucursala Citibank.

E alegerea ta sa dai produsele la [pretul de catalog sau unul mai mic. De exemplu, eu le dadeam fara comision prietenilor apropiati (la pretul la care luam eu produsele).

Sper sa-ti foloseasca informatiile, eu am fost distribuitor la ei 3 ani, dar m-am lasat de "meserie" de vreo 2 si iau produse de la o alta prietena care e in continuare distribuitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc, Ionela, asta este exact genul de raspuns pe care il asteptam ! Sunt convinsa ca daca ma duc la un coordonator de-al lor, o sa-mi prezinte numai avantajele si partile bune, dar vroiam sa aflu de la cineva si partile mai putin roz, care sunt sigura ca exista !
O sa ma mai informez,

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

bogdanai daca mai ai intrebari sau nelamuriri i-ti raspund cu placere chiar si pe PM!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput