Mamici de septembrie-octombrie 2004 (33)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Andreeadraga si scumpa, iti inteleg supararea, dar te rog mult de tot sa incerci sa te calmezi spre binele fetitei din burtica si sa incerci sa analizezi situatia si sa vezi ce si daca se poate rezolva. Nu da vina pe Doru deoarece nu stia nici el ca astfel va fi situatia si poate si pe el il doare in aceeasi masura ca nu poate veni la timp. Tu il ranesti si mai tare prin atitudinea ta.
Cateva intrebari:1. A fost intervievat de un angajat roman al Ambasadei? (cred aproape sigur ca acesta va fi raspunsul datorita stupidului motiv pt. care nu i-au acordat viza :cum sa prezinte certificatul cand el va trebui personal sa declare copilul si asa va aparea el ca tatal copilului in certificat?)Nu vreau sa fiu critica, dar romanii mai au si o cu totul alta mentalitate si judeca gresit tocmai pe cine nu trebuie. De ce spun asta? Cine vrea sa faca farse isi face planuri mult mai bine puse la punct.
2.Are la el certificatul vostru de casatorie? Presupun ca da. Are o dovada ca tu esti insarcinata? Declaratie de la medicul tau tradusa si legalizata sau/si rezultate analize din tp. sarcinii(exemplu)?Un om normal poate deduce din asta ca Doru are dreptate.Daca nu are nici un fel de dovezi de genul asta ii va fi mult mai greu sa dovedeasca ca are dreptate. Chiar faptul ca trebuie sa-si declare copilul ar putea reprezenta un avantaj.
Ok. Nu vreau sa-ti fac capul varza ca oricum cred ca esti confuza acum. Ce as face eu in situatia de fata? Daca as fi Doru as insista sa vorbesc cu un oficial al Canadei ca doar exista dreptul de a discuta cu un oficial pe motiv ca acestia cunosc cel mai bine legile din tara lor.Acestui oficial i-as expune problema cu lux de amanunte si cu dovezile de rigoare care pot fi obtinute si trimise prin fax. Iti mai spun doar ca eu am obtinut viza de stabilire permanenta in Olanda din prima si in timp foarte scurt datorita incapatanarii mele de a ma fi infiintat din senin la Ambasada Olandei (tot eram in Bucuresti cu actele)si de a fi solicitat sa vorbesc cu un oficial olandez (am cerut asta de 10 ori si mi s-au rastit tatele alea de la intrare ca nu se poate rezolva nimic si sa le dau lor dosarul) stiind ca nimeni nu are dreptul de a ma scoate afara. Am discutat prieteneste si am obtinut si privilegiul (la cererea mea) de a-mi trimite dosarul personal (cu imputernicire de la oficialul in cauza)sotului care s-a prezentat personal la Haga si totul s-a rezolvat de la sine.
Scuze multe tuturor ca m-am lungit atata pe marginea acestui subiect, dar vreau doar sa o ajut pe Andreea. Sper doar sa nu o zapacesc si mai tare.Multa bafta, Andreea!Fruntea sus! Eu inca cred ca se poate rezolva ceva, ca nu degeaba cred in deviza mea: "Totul e greu, dar nimic nu e imposibil".Oricum, fetita voastra sa fie sanatoasa si totul va fi bine in cele din urma.
A propos de botez, nu e o perioada batuta in cuie in care iti poti boteza copiii. Daca multi o fac la 6 saptamani, asta nu inseamna ca toata lumea la fel trebuie sa faca. Si ce se intampla daca se scot copiii afara sau se arata lumii inainte de botez? Nimic, nothing, rien, nada, etc.Eu o sa-mi botez fetita cand vor fi mama si sora mea aici (ea e si nasa), nu cand au altii chef.E copilul meu, eu decid.La mine se aboneaza deja oamenii de pe acum sa o vada pe mademoiselle, asa ca nu am cum sa-i tin departe si m-ar mai declara si "dusa cu pluta" (de parca n-ar fi asa uneori.
Marimar, merci de incurajari si aprecieri!
Si eu sunt insomniaca. Adorm doar pe la 4 dimineata aici si ma trezesc pe la 11-12. Asa ca citesc la greu, navighez pe internet si tricotez. Acum ma retrag ca nu mai pot sta bine pe scaun si o sa ma asez totusi pe canapea ca poate nu mai am asa dureri la poponet si imprejurimi.
Pupici tuturor si numai bine,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Adela si Danyce... va multumesc din suflet pentru incurajari. Avem toate actele in regula, si confirmare tradusa si legalizata ca sunt insarcinata si ca am sa nasc la sfarsitul lui septembrie, toate actele is traduse si legalizate, el are intr-adevar certificatul de casatorie in original... I-au mai zis, ca de ce nu are contract de munca in Romania... cand el de fapt trebuie sa inceapa sa munceasca cand ajunge in Canada. Mai, intelegeam daca avea 30 de ani si nu muncea, dar asa la 19 ani, cand inca mai sta cu parintii, ce legatura are?
Pe 15 iunie, cu 3 zile inainte sa plec eu spre Canada am fost cu Doru la viza... A vorbit el, i-au zis ca nu-i dau viza, am intrat eu si am inceput sa vb in engleza. Sunt 2 persoane acolo, un canadian si un roman. Le-am expus tot ce aveam pe suflet, am incercat din tot sufletul sa le explic ce si cum, ca am nevoie de Doru acum, in ultimele 3 luni de sarcina. Pe atunci nu depuseseram dosarul pentru viza de rezident, deci nu aveam nici o dovada ca el s-ar intoarce in Romania dupa ce-i expira viza de turist. Asa ca am zis sa treaca de la mine, si sa accept refuzul de la viza, pentru ca singurul atuu pe care il aveam era ca sunt insarcinata. DAR ACUM!? Avem aprobarea la dosarul de viza de rezident, pe 15 iunie ne-au zis, ca daca venim cu aprobarea, care e o scrisoare, ii da viza pe loc. MINCIUNI! si asta mi-a zis canadianca, nu romanca. Nu inteleg nimic, nu pot sa va zic ce s-a intamplat acolo, i-am inchis telefonul. Eram prea dezamagita ca sa pot vb cu el atunci. Asa ca astept sa vb maine, pe net cu el, sa vedem ce o sa-mi spuna. In 2 luni maxim, e aici, pentru ca vine viza de rezident, si nu mai are nimeni ce spune! dar va zic ca am avut atata rabdare, si atata nevoie de el acum, incat repet, ce mi s-a intamplat azi... e o deziluzie totala. Voi stiti si prin cata singuratate am trecut cand eram numai cu tata, si el era la servici... dar gata, putea fi si mai rau, si trebuie sa ma gandesc ca fetitza nu e numai a mea, e si a lui Doru, si mai ales ca fetele seamana cu tatici lor, in general, asa ca... pana vine Doru, am sa am grija de bebelina, ca pentru 2 persoane. Va multumesc inca o data si sper din suflet sa va dau numai vesti bune de acum. Sanatate! Si va mai promit ca nu am sa-l acuz pe Doru de nimic, sigur si el simte la fel ca si mine... chiar daca nu arata. Am sa incerc sa ma linistesc si sa trec peste asta. Va pup!

Andreea, Doru si bebelina D.N. 29 septembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici pe burtici.

Andreea, te inteleg si sunt alaturi de tine. Asa cum au zis si fetele, trebuie sa fi pozitiva si asta pentru bebelina.

Mcm, multumim ca ne dai vesti despre Mada. O asteptam cu vesti curand.

Elena, poate ai vreo infectie daca ti-au iesit leucocitele prea mari. Eu cand am facut un bilant de sange eram racita si ce m-am stresat ca nu intelegeam de ce "dadea eroare"... Intreaba alt medic (de familie, eu stiu?) sau farmacist.

Danyce, cum a zis si Marimar, am si eu o fosta colega de serviciu care e in (cred ca ti-am mai zis) si ea a nascut tot acasa pe la inceputul lunii. Pe mine m-a impresionat ideea; dar nu as fi in stare...

Fetele, eu am niste cosmare... mi-e asa teama ca o sa ma apuce nascutul singura acasa incat si noaptea ma bantuie... Bine, n-o sa nasc imediat, stiu asta, dar ideea e bine infipta si nu stiu cum sa scap de ea.

Mai semnalez si o durere de burtica (tot de azi noapte), gen durere de ciclu, dar numai in partea stanga... O fi inceputul? Contractii nedureroase nu am mai avut ieri...

Altfel, bebe e bine, a miscat toata noaptea (a zis tati, care doarme cu mana pe burtica), dar eu am fost prea nesimtita sa ma trezesc As dormi non-stop... chiar daca ma dor toate oasele...

Va pupacim.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Andreea fruntea sus si te rog nu-l mai acuza pe Doru. Sunt mai mult ca sigura ca si el sufera la fel de mult ca tine. Gandeste-te si tu se naste primul copil si el nu o sa-l poata tine in brate imediat, nu o sa o poata pupaci pe proaspata mamica etc. Sunt momente pe care tu va trebui sa le imortalizezi si cand va fi langa tine sa va bucurati de ele cu putina intarziere. Fii optimista, gandeste-te ca trebuie sa ti si locul lui pt. inceput. Esti o fire tare si sunt sigura ca o sa te descurci. De fapt trebuie ca altfel ce ne-am face de fiecare data cand ne apare in viata un moment asa dificil?

Salut si restul de fete si ne mai auzim.
Aura

Mergi la inceput

Lorena, si pe mine ma impresioneaza, dar tot am ales spitalul. Nu de alta, dar eu sunt Toma necredinciosu' si fac dupa cum imi dicteaza mie cerebelul si inimioara, nu dupa cum fac altii. Sa stii ca instinctul si incapatanarea de a face aproape totul altfel m-au salvat de multe ori din multe incurcaturi.
A propos de obsesia ta de a fi singura in momentul inceperii travaliului, vreau sa spun ca si eu am sanse foarte mari sa fiu singura acasa in acele momente, dar nu ma streses prea tare ca sotul e in 10 minute acasa daca il sun de urgenta si apoi regleaza el totul cu mersul la spital. Cel putin asa ne-am inteles.
Noi raportam aceleasi dureri de ieri,in continuare amorteli de maini si picioare, in schimb ma simt destul de bine (sau m-oi fi obicnuit eu cu toate?)
Va urez numai bine si va trimit pupici la burtici sau bebici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Mada, felicitari, sa-ti traiasca bebelina, sa fie sanatoasa! bine ai venit ptr Ilinca Teodora!!

Iulyp, da .. ai dreptate.. nici mie nu-mi place aglomeratia de la Provita, si nici ca nu se tine seama de programari, si mai ales ca se consulta cate 2-3 fete deodata.. culmea ironiei, si eu am fost la inceputul sarcinii acolo, nu mi-a placut.. si am mers la alt dr.. care m-a lasat balta, asa ca am ajuns din nou la dr Belcin.. eu am ales calea asta, ptr ca prefer sa nasc la Medgidia, unde este f. curat si asistenele sunt tare dragute..pana la urma ce ai hotarat? ai gasit vreun dr? Rusa este undr f. bun., daca ai nevoie pot sa-ti dau nr.. si cred ca poti discuta cu el, si sigur nu te refuza..

Andreea, fii tare.. sunt sigura ca si Doru ar da orice sa fie langa voi in aceste momente..

Noi asteptam cumintei ziua de luni, 27 septembrie, cand sunt programata ptr cezariana..

Numai bine..
Cali, 39 sapt+3 zile

Mergi la inceput

Ralucule se pregateste de mers la spital!Tocmai mi-a raportat stirea asta si sotul ei mi-a confirmat-o.Are tot felul de dureri, a avut diaree, etc. si ea simte ca e pe aproape si poate deja sa se prezinte. Sa-i tinem pumnii!!!

Mergi la inceput

Danyce multumim ca ne-ai dat vestea.
Ii tinem pumnii sa aiba o nastere usoara si b.b sa fie sanatos.

Cali in final nu-mi mai tb. nici un medic, merg pe mana lui Dumnezeu si ce-o fi o fi. Nu m-o lasa El pe mine tocmai acu. Nu-ti mai spun ca tratez cu printzesa din burtica sa depasim un picut termenul ca sa se intoarca dr. din concediu pe 4 sau 5 oct. si sa ne provoace el nasterea. Eu asa sper mai nou, acum vedem noi cum o fi. Mai e o sapt. si un picut.
Cu Dumnezeu inainte si totul o sa fie bine.

Mergi la inceput

Cali mama, am uitat sa te intreb. Tu stai in C-ta sau in Medgidia ca e ceva drum intre cele 2 localitati, faci pe putin 20 minute. Daca stai in C-ta sa stii ca ai ceva curaj nu gluma sa mergi atata cu masina. Cu tine e non-stop cineva? Daca esti singura cand te apuca travaliul ce faci?, iei taxiul pana acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Ralucule, ma gandeam eu pe unde umbli, ca nu ai intrat pe messenger azi... si cand te gandesti ca ieri ziceai ca te astepti sa nasti pe 29-30... Ce ti-e cu astia micii... vin asa, de capul lor!

Iti tinem pumnii si te asteptam cu vesti despre tine si bebe Tristan.

Danyce, multumim ca ne tii la curent.

Cali, daca nu mai reusesti sa intri pana luni sa stii ca iti tinem pumnii

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput