Viata in Germania (13)
Raspunsuri - Pagina 11
adriana_i_ spune:
Buna fetele
as avea si eu o intrebare intrebatoare pentru cele care sunteti mamici deja sau aspirante. Voi luati/ati luat acid folic aici in Germania? Daca da, in ce gramaj?
Ca eu tocmai ce am primit de la doctoritza acidul folic, se cheama Folgamma Mono, si e de 5mg. Iar doctoritza a zis o pastilutza pe zi. Ori eu din tot ce am citit pe aici, am intzeles ca 1 mg ar trebui... Doar la un moment dat am vazut ca cineva din DE a luat de 5 mg, da' nu mai stiu cine... Iar eu daca pana acu imi faceam griji ca nu iau, acu ma intreb daca nu e prea mult
O zi frumoasa va doresc ,
Adriana.
Mona_B spune:
quote:5-6 mg zilnic in primele trei-patru luni mai ales!
Originally posted by adriana_i_
Buna fetele
as avea si eu o intrebare intrebatoare pentru cele care sunteti mamici deja sau aspirante. Voi luati/ati luat acid folic aici in Germania? Daca da, in ce gramaj?
Ca eu tocmai ce am primit de la doctoritza acidul folic, se cheama Folgamma Mono, si e de 5mg. Iar doctoritza a zis o pastilutza pe zi. Ori eu din tot ce am citit pe aici, am intzeles ca 1 mg ar trebui... Doar la un moment dat am vazut ca cineva din DE a luat de 5 mg, da' nu mai stiu cine... Iar eu daca pana acu imi faceam griji ca nu iau, acu ma intreb daca nu e prea mult
Adriana.
Mona 32 saptamani
adriana_i_ spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
5-6 mg zilnic in primele trei-patru luni mai ales!
Mona 32 saptamani
Danke Mona!
Ai luat tot asa si inainte de a ramane insarcinata? Ca eu inca sunt la stadiul de aspiranta
vikinga spune:
Adriana si eu am luat acid folic, na ca numai stiu dozajul, dar am observat ca medicatia pe perioada sarcinei difera comparativ cu Romania. Tu asculta dr tau, eu am facut la fel si a fost ok.Roxana ce ai mai facut cu cumparaturile, ai gasit ceva ieftin si frumos pina la urma? Ai zis ca esti un pic sceptica privind ebay-ul, nu ca incurajez pe cineva sa cumpere de acolo dar totusi daca poti economisi ceva bani, nu e chiar asa de rau. Eu sunt zilnic pe ebay si de cind cu casa noua a mai trebuit sa luam una alta, lucruri care ar costa enorm prin magazinele de aici. Am cumparat in ultimul an chestii de peste 4000€, ba un birou din lemn masiv, ba o chiuveta dubla moderna si muuuuulte alte lucruri mai marunte, tablori, lmapi, rami de tablou, maxi cosi la bb, in sfirsit si multe altele. Toate noi, cu exceptia la vreo citeva chestii mici. Si crede-ma ca am economisit foarte multi bani. Tre sa fii atenta sa citesti cine le vinde, pt chestii mai mari sau lucruri care ai vrea sa aiba ceva siguranta(maxi cosi de ex) prefera shopurile nu persoana fizic, citeste referintele. Costumele si rochia de seara cumparata din apart de pe ebay erau de la acelasi shop asa ca am platit mai putin la transport. Nu stiu pina acum nu am avut absolut nici o problema. Te pupicVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
tumpi spune:
Fetele de prin DE, am si eu o intrebare la voi.Sotul meu are ctr individual de munca pe un an si ar dori sa ramanem pe meleagurile lui Gothe, für immer.Acum va intreb pe voi, care ar fi posibilitatile pt asa ceva?Macar pt inceput, rezidenta ceva.Acum, normal ca are viza de sedere, dar in mom in care ii expira ctr va trebui sa se intoarca in tara si noi nu vrem asta.
Danke
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Alina spune:
quote:
Originally posted by adriana_i_
Buna fetele
Adriana.
Adriana,
Eu am luat Femibion,vitamine speciale pt gravide si includ 400 µg acid folic,plus necesarul zilnic de vitamine.
Am luat cind am ramas insarcinata si a fost f bine dar stiu ca in prospect scrie ca le poti lua chiar cu o luna-doua inainte de a ramine insarcinata.
Succes!
Alina
Mona_B spune:
Da, Adriana, am luat cu vreo doua luni inainte de sarcina, cred ca un complex de magne B6 de la taxofit(se gaseste la drogerie markt)ce contineau si acid folic vreo 4 mg.Apoi am luat prenatale Orthomol natal ce mi-a prescris medicul, alea sunt mult ai complexe, au acid folic 5 mg.
Sanatate si implinirea dorintelor!
Camelia spune:
A trimis cineva bani in Ro prin posta? Eu am trimis pana acum doar cu autocarul dar acum e asa de urat afara si Eurolines e asa de departe ca imi e groaza sa merg pana acolo.Posta e mult mai aproape.N-am intrebat acolo dar banuiesc ca se pot trimite si bani,nu?
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
adriana_i_ spune:
quote:
Originally posted by Camelia
A trimis cineva bani in Ro prin posta? Eu am trimis pana acum doar cu autocarul dar acum e asa de urat afara si Eurolines e asa de departe ca imi e groaza sa merg pana acolo.Posta e mult mai aproape.N-am intrebat acolo dar banuiesc ca se pot trimite si bani,nu?
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Eu am trimis... dar sume pana la 300Eur (asta parca a fost maxim). Nu am avut alta posibilitate - mereu trebuiau trimisi urgent. Am trimis in scrisoare simpla (ma rog, mai multe foi puse in ea), si a ajuns normal ca orice scrisoare si cu continutul intact.
Am inteles ca se poate trimite prin posta scrisoare cu valoare declarata, dar nu situ exact conditiile.