Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (58)
Raspunsuri - Pagina 5

monica-elizabet spune:
onitza, ce ma bucur ca ai rezolvat problema, asa cat de cat...provizoriu(cred ca bine nu te mai simti acolo oricum dupa cele intamplate desi sunt convinsa ca nu ai nici cea mai mica vina), cel mai bine ar fi sa le asculti si pe celelalte fete si sa intri in prenatal ca doar ai dreptul, apoi concediu de lauzie si apoi CIC-ul chiar daca e mai mic decat salariul tau dar macar sti ca 2 ani si ceva nu mai ai treaba cu nenorocitii de la tine de la firma...nu-i pot numi oameni fiindca nu sunt...si poate dupa aceea iti gasesti altceva in alta parte si scapi de prosti !!!
fulguletzule...dar ce bb mare ai...sa-ti traiasca ! incep sa ma intreb daca bebelina mea nu e cumva prea micutza....voi ce ziceti? la 27 de sapt si 2 zile 1045 grame? e micutza nu? daca tu esti in 29 de sapt si are deja 1800....cat putea sa creasca in aproximativ 2 sapt.... deja ma gandesc la toate alea....rele...eu sunt cat vita si bbelina asa de micutza...
roserb, alex al meu cand il intreb el ce vrea fetitza sau baietzel el imi raspunde ca vrea un bebelus hi hi, abia asteapta sa vina bb dar inca nu e hotarat ce anume vrea...oricum tot ce vrea Dumnezeu o sa fie....
ma bucur ca bianca e mai bine cu gradinitza si nu mai plange asa mult...era si normal sa fie asa in perioada de acomodare, dar ea este fetitza desteapta si incet incet o sa vezi ca nu o sa mai vrea sa plece de acolo.
fetelor, va multumesc inca o data mult de tot pentru urari si va doresc din suflet si voua tot binele din lume si bebelusi sanatosi.
acum am fugit sa-l culc pe alexut de pranz si va mai scriu dupa aceea.
monica

Jasmine spune:
Onitza,acum am citit si eu ce ti s-a intamplat.Of,Doamne....si eu care credeam ca numai la mine la serviciu sunt oameni atat de rai!Da' de unde!Uite ca sunt si prin alte parti.
Acum important e ca s-a rezolvat pe moment,ca sa nu ramai chiar fara nici un venit cand vine bebe.Stau tu frumos acasa cu copilul si pe urma o sa cauti si o sa gasesti alt job,ca doar nu trebuie sa stai in cuibul ala de viespi.
Jasmine 31 saptamani

bits spune:
MONICA stai linistita in privinta greutatii bebelinei.cand eram in sapt 27 bebe al meu era maricel si mi-au spus ca nu ar fi fost nici un bai daca nu atingea greutatea de 1000g in sapt 27.are ea timp sa ia in greutate in saptamanile mai mari.
octy 35 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

monica-elizabet spune:
fetelor, hai ca m-am mai linistit, am intrat la odiseea sarcinii in 40 de saptamani si am vazut acolo ca la 27 de sapt bb trebuie sa aiba in jur de 900 de grame si in sapt 28 in jur de 1100 de grame...deci eu sunt cam pe la mijloc( intre 27-28) si are 1045 grame...deci e destul de normal....uf....ce sperietura am tras...cand am citit cat are bb-le lui fulguletz dar zau...e maricel bine de tot bb-le ei(1800 de grame) fiindca am citit la sapt 29 zice ca bb are in jur de 1300 de grame...
ha ha..cred ca deja v-am zapacit in cifre, dar eu am intrat deja in balamuc
pe mine cand ma apuca....ma apuca...dar noroc ca nu ma tine mult
bits, multumesc de mesajul linistitororicum kenzo o sa fie mai maricel ca doar e baietzel, nu?
onitza...ura....ce bine ca de maine stai acasa, lasa chiar daca esti fara noi macar o sa stai fara hienele alea de la serviciu si daca poate....sotzul tau poate mai intra el sa ne mai zica el ce mai faci...daca nu sunt sigura ca fetele or sa tina legatura cu tine si o sa ne zica si noua....pupici si toate cele bune !
felis....deja incepi sa ma inspaimanti...unde esti/ chiar asa de rau te simti? sper din tot sufletul ca ti-a trecut si ca nu ai timp sa intri
pupici si mai vorbim
monica

Eliza5 spune:
Monica, pai in ultimile doua luni copilasii iau foarte rapid in greutate.. Intr-o saptamana pot sa ia 200 - 250 de grame. Si sa nu uitam ca unii se dezvolta mai rapid decat ceilalti, de exemplu al meu este mai mare cu 2 saptamani decat varsta lui... Adica deja este dezvoltat cat pentru 33 de saptamani.. Din punctul asta de vedere nu prea poti compara greutatile bebeilor pentru ca se dezvolta diferit..
Onitza, imi pare bine ca s-a rezolvat intr-un fel si imi pare bine ca ai hotarat sa ramai acasa. O sa vezi, o sa fie totul bine si o sa ai si tu timp sa te relaxezi, sa citesti si sa asculti muzica.
Dragelor, eu de ieri sunt la Breaza :-) Si-a luat sotul meu concediu si m-a adus la aer curat :-)) Este absolut superb iar vremea este fantastica. Am gasit un magazinas cu decoratiuni interioare si mic mobilier si am cumparat niste lucruri absolut delicioase pentru camera bebeului. Poate va trimit e-mail cu poza pe care le-am facut-o :-)Madachan, apropos de ce ai intrebat tu mai de mult, eu ma impac bine cu Zappul meu. Si acum va scriu de pe laptop conectat la internet prin Zapp. Mi se pare ca este destul de rapid pentru o conexiune prin mobil (nu te poti astepta sa fie aceeasi viteza ca in cazul fibrei optice de exemplu).. De fapt eu de vreo luna de cand stau acasa numai Zappul l-am folosit ca sa intru pe forum. Si ma declar multumita :-) Ei au intr-adevar probleme cu reteaua - nu au acoperire buna. Dar ca viteza de transfer a datelor stau foarte bine.
Eliza - 31 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

try spune:
daniela, e posibil ca pumnuletul ala sa fie de fapt genunchiul lui bebe. Se pare ca ei misca cel ma itare din picioare. Alex al meu e ca un cal de curse, cand incepe cateodata show-ul zici ca e la desene animate si viseaza cum alearga, asa-i zbarnaie picioarele in toate directiile.
Acum e cu capul la ora 10, fundu' la ora 5 (deci probabi lca soldurile ii sunt in dreptul colului) si cu fatza si membrele sunt in sus si spinarea in jos. Iar azi dimineata iar facea treaba aia cu burta patrata: impingea cu picioarele in stanga si iesea gogonat cu capul/trunchiul in dreapta.
Mai fetelor, eu in anumite momente cand bebe se misca aud ca un "plici" care vine din burta. E ca si cum ti-ai pocni unghia de la un deget cu unghia de la alt deget. Sau cum ai lovi o cutiuta de iaurt goala cu unghia de la un deget. La inceput il auzeam mai rar, o data la cateva zile. Prima data am zis ca mi se pare ca vine din burta, apoi m-am convins ca de acolo vine. Acum deja il aud si de 3-4 ori/zi. De regula e produs la miscarile mai bruste ale lui bebe si de cele mai multe ori se aude in zona buricului sau sub buric.
I-am zis medicului, dar poate ca nici nu am stiut foarte bine cum sa-i explic. In orice caz mi-a zis ca el nu a mai auzit de asa ceva. La modul ca mi se pare...n-are cum sa se auda asa ceva din burta. Insa, eu stiu ce vorbesc: sunetul vine din burta. Nu simt ca o bula de aer care se sparge pe undeva, nu neaparat la bebe, ci un afara uterului (ca m-am gandit si la asta). Nu am nici o idee ce poate produce acest sunet.
A mai experimentat cineva asa ceva?
Jasmine, poti discuta de cezariana sau nastere vagianla, dar in principiu. Pana la urma situatia de moment va decide daca ai nevoie de cezariana sau daca vei naste clasic. Daca insa doresti cezariana din start, atunci poti incepe sa discuti cu medicul tau. Iar daca vrei vaginal, intreaba-l in ce conditii se poate ajunge la cezariana daca situatia o cere.
Onitza bine ca s-a rezolvat. Asta a fost un avertisment pentru tine, nu cumva sa gandesti ca dupa ce te-ai intoarce la servici din CIC seful te va proteja. Te poate zbura atunci, motive se gasesc garla. Intra linistita in concediu de maternitate, apoi in CIC si pe urma, cand situatia cere sa-ti reiei serviciul (in caz ca nu poti sta acasa 2 ani cu bebe), cautati in alta parte, fa tot posibilul sa-ti gasesti in alta parte. E mult mai bine asa...Nimic nu justifica sa stai in stres, nici macar un salariu mare. Sanatatea si starea ta de spirit conteaza mai mult decat orice bani in plus intrati in buzunar, iar asta e valabil pentru orice situatie, nu numai pentru tine acum ca insarcinata.
Fetelor, legat de greutatea lui bebe, cifrele alea de la ecograf sunt pur orientative. Erorile pot fi destul de mari. Eu am auzit de nu stiu cate cazuri in care bebe era estinat la 3500 inainte de nastere, iar la nastere de fapt bebe avea 3250g. De-aia nu se agita nici medicii cand sunt valori mai mari sau mai mici fata de medie. in sapt. 35, DNP 31 oct.

FELIS spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
felis, ce mai faci? cum te mai simti? cred ca te simti chiar nasol de tot daca n-ai mai intrat tu nici un piculetsi sa te faci bine ca e pustiu seara pe-aici fara tine.
monica
Multumesc la toate fetele ca mi-ati purtat de grija.
Intr-adevar MONICA, "chiar nasol" m-am simtit. Parca v-am spus intr-un mesaj ca am colecistul sugrumat din nastere si mi se declanseaza pe fond de stres. Si medicul ginecolog cand a auzit de colecist a zis AOLEU!... Se temea sa nu se suprapuna simptomele de la colecist cu greata din trim I de sarcina ca ar fi dat ceva urat de tot.
Oricum ieri nu am putut manca nici macar fulgi de porumb. Doar lichide si pepene verde. Seara venita de la servici eram terminata. Am scris cele 2 mesaje si m-am culcat. Ma mai trezeam din cand in cand de foame dar nu puteam manca nimic si nici vlaga nu aveam sa fac ceva macar la calculator (trasesem de mine la servici destul de mult). Aseara de foame ma rugam sa vina ziua de azi mai repede sa pot manca si eu. Ei pot sa va zic ca nici azi nu m-am simtit f stralucit dar oricum, nu ca ieri. Ieri pe langa greata, oboseala, dureri de cap si niste crampe mai simteam si niste arsuri cumplite in piept si in gat.
Felis, 28 sapt(29 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

FELIS spune:
quote:
Originally posted by Adela Iepure
Fetele,
Aveti careva numarul de telefon al Onitzei? Uitati-va ce a scris la Mamici de sept - oct: ca a fost concediata de sef si ca nu mai are cum sa intre pe net. Trebuie sa o ajutam, asa ceva e imposibil, asa ca va rog daca aveti nr. de telefon, dati-mi-l si mie pe PM.
Astept,
Adela (39+ sapt)
http://community.webshots.com/user/adutaiepure
Ce e cu grozavia asta????????????????....
Nu au voie sa o concedieze in perioada sarcinii. La acest mesaj am ajuns cu cititul. Sper ca pana la sfarsit sa citesc ca a fost o eroare.

FELIS spune:
quote:
Originally posted by onitza
Off, iata ca a venit sefu sa discutam si am incercat sa-mi iau apararea, i-am zis de vorbele alea bagate pe gat aiurea, si ca exista un D-zeu, dar asta e, a ramas ca nu ma da afara, nu ma mira pentru ca nu am facut nimic rau la nimeni; dar ma gandesc serios la ce o sa fac dupa ce stau un an cu copilul acasa; sunt separata de acele persoane binevoitoare, lucrez cu sotul intr-un birou si nu-mi convine; stau in stres si nu comunicam ca ies fulgere daca ne privim macar; vreau si eu o atmosfera cat de cat decenta si prin care poti respira; nu pot decat sa va multumesc din tot sufletul ca sunteti alaturi de mine, ADEVARATE PRIETENE, VA MULTUMESC.
Macar stau linistita ca o sa iau si eu niste bani pe prenatal si postnatal, nu?
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
Simteam eu ca nu poate sa se termine atat de tragic mai ales ca m-am dus repede la Mamici de sept-oct, am citit mesajul si mi s-a facut pielea de gaina. Bine ca nu te-au dat afara si mai exista o speranta.

FELIS spune:
quote:
Originally posted by onitza
Iata ca revin mai linistita, noroc cu sotul care mi-a fost un adevarat prieten, o sa-l cinstesc!
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
ONITZA, te pup si ai grija de tine. Nu-i mai da emotii lui bb. Ce lume ticaloasa!... Sa stii ca intr-adevar exista un Dumnezeu care are grija de toti si toate.