Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana c spune:

Madutzo pe noi ne-ai uitat pe listuta ingerasilor!Te rog trece-ne si pe noi...
Horia,George,La multi ani!
Monet,tu esti din Oradea?
Copilasii vostri cand si-au descoperit manutele?
Ioana,mamica Patriciei Maria(15 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Fetele, imi cer mii de scuze, dar azi sunt super-ocupata. Abia am venit din piatza, tb. sa fac ordine ca e ca la nebuni la mine, tb. sa fac piureul puiului si apoi mai am si musafiri. O sa ma ocup de listutze mai tarziu, daca imi este iertat

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Fetelor s-a mutat la mine in baie!!! Azi dimineata am pus si eu o cu hainutele Rareselului si am uita sa montez furtunul de evacuar asa ca atunci cand am vrut sa intru in baie(dupa multttttt timp ) nu pot ca de ...dar nu-i bai,am reusit sa citesc tot ce ati scris ,ba am mai si stat la taclale cu Eryka si Nally
Lili este o dulcica Biencutza!
Irinel pupici lui Jambonel!
Mona ce mai faci? Cum a mers cu interviul? Esti o draguta,ca de obicei,raspunzi la toata lumea
Eryka este o draguta Ayumitza,mai ales cand se intoarce pe burtica
Christina ce cumintel a stat Victorasi la cosmetica!Mi s-a facut numai citind ce bunataturi ai facut pt botez!
Tina este f interesant ce ne povestesti tu despre obiceiurile de la tine! Mai vrem .Cat despre supozitor,sa sti ca am mai folosit ,mai rar ce-i drept.Ii mai faceam masaj pe burtica si cu piciorusele,nu stiu cat l-a ajuta,dar ii placea.
Gabitza,Dennis are personalita de acum nu vrea la toata lumea in brate .Sa ne pui poze cu el tuns.
Lauraa sa fie intr-un ceas bun cu diversificarea!
Ioana pupici Patriciei.
Maria ce frumoase sunt pozele de la baita pe mir,sa va vie de bine! Si in cazul in care nu ti-am spus,felicitari pt micul crestin!
Madutza multumim pt programul de diversificare
Vanessa bine ai venit!
Nally pupici pt Sebi!
Sandra ce mai face bebe? Mai este marait?
Clara si mie mi-a facut asa Rares de cateva ori,odata cu aerul a scos si laptic.
Fetelor de cand am inceput sa scriu si pana am terminat mi-am hranit amandoi baietii numai eu nu am papat asa ca fug...

Iuliana & Rares (12iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza_ro spune:

Buna fetucilor

Mai dar greu va prind din urma, ma tot chinui sa citesc din urma si nu mai ajung la zi cu cititul.Harnicutzelor!

Sa scriu si eu datele la Dennisucu

Dennis la nashtere 3,475g si 48 cm
La 1 luna 4,715 g si 54,4 cm
La 2 luni 6,680g si 59,5 cm
La 3 luni7,910 g si 62,5 cm
La 4 luni nu stiu cand mergem la cotrol revenim cu amanunte.Legat de diversificare, eu ma tot ganesc sa aman poate pe la 4 luni jumate chiar 5, caci Dennis a luat foarte bine in greutate(e ca o bilutza plina de pliuri, cum bine zicea si Irinel de Jambonel) si inca alaptez exclusiv.Doctora noastra mi-a zis ca eu pot face cum cred eu de cuviinta, dar recomandarile aici sunt de la 6 luni, cand laptele de la san nu mai acopera necesitatile nutritive ale puiutilor.

Altfel, si noi suntem cu somnul cam in urma caci al nostru pui si-a facut program si adoarme seara la 7 fix, nici ai devreme nici mai tarziu( asta de vro 2 saptamani).Si culmea e(exact cum ziceai tu Eryka de Ayu, si Dennis se trezeste in toiul noptii odihnit si chef de joaca...si mie si lui tati ne cad ochii in gura....am tot incercat sa il culc mai tarziu, dar nu se poate e marait si pana la urma tot imi adoarme .

Revin mai tarziu, ma duc in urma sa mai citesc.

Gabitza si baietzelul Dennis, data nashterii 9 iunie 2004

http://community.webshots.com/user/gabitza_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Hai sa va mai scriu si eu ca sa ave-ti ce citi

Eu mi-am culcat fetitza azi la 9:30 PM ,sa ca acum sunt liberadeci am reusit sa o tin putin mai mult treaza ,insa am avut un circ cu ea nu vroia sa pape laptic sub nici o forma ,asa simteam ca explodez nu alta si nu mi-as fi facut griji daca stiam ca ar fi mancat putin mai devreme ,insa nu mai papase laptic de la ora 10 dimineatza .Apoi i-am dat supa de legume cam 50 ml ,apoi pe la ora 17 i-am dat cica gustarea adik suc de mar ,ei bine si se pare ca ea era satula ,pana la urma am pacalit-o eu si a papat 160 ml de lapte ,dar dupa ce ma umplusem de nervi ,si a papat asa pe bucatele .Dar e bine ca macar nu a a dormit cu stomacul gol pana la urma.
Acum sa o vad in noaptea asta ,am sa incerc sa-i dau apica ,deja am pregatit sticluta, e pusa bine la patutul ei.

Gabitza incearca si tu asa cum a mai spus cineva pe aici ,daca adoarme la 7 ,lsa-l vreo 30 de minute si apoi incearca-l sa-l trezesti .Fai baitza dai sa papae te mai joci putin cu el si gata e obosit iara ,intre timp sa facut ora 9 si gata la nanica cu el.Sa stii ca asa am acut si eu iari si azi ,pot sa-ti zic ca mi-a adormit fara probleme ,i cadeau ochii in gura de somn ,tati o tinea pe genunki si mai mai sa adoarma stand in fundulet

Iuliana ai fost pana la urma la plimbare?Incepuse si la mine o ploaie dupa ce m-am intors ...acum vad ca sa oprit si la mine.
Ioana
mersi frumos ,nu mi-e frica de nenea dentisul ,fac ce fac si dau numai de medici tineri zici ca se vorbesc .E baiat de treaba ,dar nu-i vad fatza lui asta ca are mereu masca pe guraasa ca nu va pot spune daca e dragut sau nu
Ioana esti o norocoasa ca deskide gurtia ,cum de ai reusit?A mea nu prea stie sa pape cu lingurita asa ca prefer sa i le dau tot cu biberonul ,pai mai mult ajunge pe jos ,decat la ea in guritza.
Maria poate ai noroc si recuperezi in noaptea asta orele de somn

Clara Maria lasa nu-ti face griji ca inca nu se intoarce ,are destul timp ,sa stii ca si a mea se trage de spate si atata isi baga coatele ca sa se ridice ,mey fetelor apropo eu nu mai pot sa o tin ,pai cand o pun la loc si o asez ca sa stea culcata ,da sa miorlaia ,nu si nu ea vrea in fund ,si atunci cum sa o tin sa nu stea?
Ave-ti idee ,oare de cand este ok ca bebe sa poata sta in fundulet?Bineanteles nu ma astept de pe acum sa stea kiar singura ,ca sigur asta nu ar reusi ,dar macar asa sa o tin eu sau sa o mai las pe ea cateva secunde singura.

Apropo de asta,am lasat-o o data sprijinita de pernita si m-am dus pana la bucatarie ,ei bine cand m-am intors ,ea statea bine mersi aplecata cu fata spre picioare,deci sa inteleg ca a reusit si se dea sa stea singura in fundulet ,apoi nu a avut forta si normal sa lasat cu burta spre fata ,vreau sa va zic ca prima oara m-am speriat ca nu stiam ce e cu ea in pozitia asta ,ca doar eu nu o lasasem asa,apoi mi-am dat seama ce a facut si parca ma busea si rasul .Se pare ca ea cere sa stea in fundulet ,eu o mai tin cat mai pot ,sa vedem.
Vanessa tu iti cunosti cel mai bine copilasul si daca tu crezi ca nu-i mai ajunge lapticul ,atunci dai treptat diversificat .Sa stii ca si eu tot de la asta am inceput .Inca sunt la inceputuri ,adika pana acum i-am dat doar zeama de morcovel si suc de mar ,ei bine astazi i-am dat supa din mai multe legume.Cu ceva mai consistent adika pireuri si cereale am sa incep de la 4 luni,pana atunci incerc sa o tin pe supe si sucuri.
Nally esti o fericita mey ,hai ca kiar am sa incerc si eu asa ,se prea poate sa ai dreptate ,de ex. a mea se intoarce de pe spate pe burta dar invers nu mai reuseste ,deci sar putea sa oboseasca dorminand numai pe burtica si atunci se trezeste sa ceara intoarsa pe spate ,hai ca am sa incerc in noapte asta si iti zic daca am reusit .
Irinel ce bine ca ne scrii ,mey cu prietenele tale ,kiar e interesant auzi tu toate 3 in acelasi an ,daca va vorbea-ti si nu reuseati asa.Ma bucur ca te intelegi bine cu soacra ta ,cat sta la tine?
Sandra si eu tot luni ma duc la spital ,doar ca eu ma duc prima oara ,suntem la primul vaccinel ,sper sa fie si Ayu la fel de cuminte ca George al tau.Dar parca tu incepusei sa-i dai sucuri si supa de morcov ,il tii tot asa pana la 5-6 luni?

Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii

Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Buna mamici dragutze,

Mi-am facut si eu in dimineata asta reteta aia cu iaurt si mere cu scortisoara pe care ne-a dat-o Nally (?) si este excelenta.

Clara Maria, cit da afara bebitul tau? Ca daca da numai un pic, sa zic asa o linguritza, asa face si Bianca, cred ca e ceva normal. Ea a avut o perioada cind regurgita dupa fiecare masa, acum se intimpla mai rar. Sper sa fie bine cu bebitul tau.

Alina, si eu am patit ca si tine, aseara nu a vrut sa pape cerealele si le-am aruncat. Zilele trecute le faceam cu lapte de al meu, dar de 2 zile i le-am facut cu formula si cred ca nu-i place gustul de formula, ca se strimba toata. Plus ca eu i le dau seara si nu stiu daca e asa o idee buna, ca seara e obosita si mai fara chef. Azi incerc sa i le dau dupa-masa.

Irinel, felicitari pentru colega ta. Da-mi si mie un PM cu nr. de telefon sa te sun sa vorbim. Mie mi-ar place tare mult sa ne si intilnim, asa ca reinnoiesc invitatia la noi. Am mai pus aseara niste pozulici, citeva si cu mine, sa-mi vedeti mutra. Si daca va uitati la ele, poate va dati si voi cu parerea cu cine seamana Bianca...nu ca ar fi important, doar asa...vrem noi sa stim.

Vanessa, daca crezi ca nu-i mai ajunge incepe si da-i si altceva, desi dupa cum vad eu a luat foarte bine in greutate.

Gabitza, dupa cum vad eu majoritatea bebelusilor din grupa noastra isi cam fac de cap cu somnul. Se culca devreme si se scoala cu noaptea-n cap. Daca adoarme pe la 7, nu poti sa-l lasi doar un pic, o jumate de ora si apoi sa-l trezesti, sa va mai jucati un pic, baie, papa si apoi la nani. Noi asa facem cu Bianca, ca si ea seara e miriici, dar daca doarme un picutz e mai bine. Si dupa 8 nu o mai lasam sa adorma.
Na', ca acum am citit si si Erika zice acelasi lucru...mey, de zici ca ne-am vorbit.

Va pupic acum fetelor, ma duc sa mai fac si ceva treaba.

Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Buna fetele!!!

Eeii, hai sa va povestesc despre experimentul cu apa peste noapte. NU a mers chiar asa cum am vrut eu. S-a trezit al meu puisor pe la 2;45 si i-am dat apa. A luat 2 inghitituri si dupa aia am inceput sa ne targuim--eu sa-l culc el ca nu ca vrea lapte si ghiciti cine a cedat.....EU bineinteles ca doar n-o sa stau treaza pana dimineata sa-l conving pe el sa se culce.. Urmarea a fost ca s-a culcat si s-a trezit din nou la 5 si la 7 nu a mai dormit. Cred ca a vrut sa ma pedepseasca ,, ca nu am vrut sa-i dau laptic. Dar o sa incerc si in noaptea asta--sunt perseverenta.
Acuma sa va spuna experimentata de mine ce cred eu de masa de noapte daca se tot vorbeste despre asta. Spunea Maria ca in carti scrie ca bebe renunta sa pape noaptea cand e el pregatit. Ei bine Andrei nici la 14 luni nu voia sa renunte la masa de noapte si urmarea a fost ca l-am intarcat. Deci eu cred ca bine ar fi daca ar fi obisnuiti de pe la 5-6 luni numai cu apa noaptea ca se vor obisnui treptat sa nu se mai trezeasca peste noapte.

Maria, sunt de acord cu tine cu numarul de mese pe zi. nu cred ca se pot stabili exact cate mese va avea copilul pe zi sau cel putin nu la varsta asta.

Eryka, de-abia astept sa ne povesteti cum a mers experimentul apei peste noapte.

Irinel, ma bucur ca Strumfuletul e bine.Cat sta mama soacra la tine?

Iuliana, uff ce m-am distrat(desi nu e de ras), dar ai povestit tare fain.

Irinusha, unde esti??????

Fetelor nu mai pot sta ca striga Stefa.

Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana c spune:

Iuliana,multumim pentru pupici,i-am transmis,:),si va transmitem si voua din nou.
Madutza, nu-ti fa probleme,pe cand ii avea timp si chef.Nici o graba!
Eryka, n-am facut eforturi supranaturale ci probabil ii place piersicuta si portocala si cand ii ating buzitele cu lingurita deschide gurita.Acum nici nu mai impinge cu limba afara ci papa tot.O sa vedem maine cu marutul cum ne descurcam.
Copilasii vostri cand si-au descoperit manutele?Ar trebui sa-mi fac probleme ca Patri nu si le-a descoperit inca?
Va pupicesc,Ioana si Patricia Maria(15 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Tocmai am completat listutzele. Nu mai am nici timp si nici putere sa va scriu acum, sunt foarte obosita dupa noaptea nedormita si ziua plina.

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna spune:

Coic, cioc!

Ne mai primiti si pe noi pe aici, chiar daca am cam tras chiulul in ultimul timp?
Recunosc ca am fost cam lenesa, dar a fost si tati in concediu iar Codrut imi papa tot timpul si energia. S-a facut un smecheras si jumatate, ii place in brate si face un scandal daca nu-l iau de se uita toata strada la noi. Nu mai vrea sa stea pe spate ci doar in fundulet sprijinit de perne (asta daca nu vrea in brate), ii curge din gurita ceva de groaza si isi rontaie degetelele toata ziua. Mai nou si-a descoperit si picioarele ca are momente cand le studiaza minute in sir. Si-a inlocuit masa de lapte de la ora 12 cu banana pasata si suc de portocale (pe care il adora pur si simplu) insa masa de noapte nu si-a scos-o, ba din contra de vreo doua saptamani se trezeste pe la 2:30 in loc de 4. Cred ca nu se mai satura, dar nici mai mult de 180 de ml. nu vrea sa manance seara. M-am gandit ca de la 4 luni sa-i bag ceva cereeale la masa de seara ca poate nu se mai trezeste asa repede. Cam atat despre noi, asteptm sa implinim 4 luni (vineri) si probabil luni vom merge la vaccin si la cantarit si masurat.
Va pup si sper sa revin cat mai curand!
Felicitari lui Dragos si Ingrid pentru dintisori!

oanna si bb codrin (n.24.05.2004)

Mergi la inceput