a fost cineva in Tunisia, la Sousse?
noi plecam peste 5 zile pentru o saptamana in aceasta statiune si eram curioasa daca a mai fost cineva sa ne spuna ce merita vizitat, care sunt preturile pe acolo, la ce sa avem grija.cu hotelul nu-mi fac probleme, arata super, sper ca si serviciile sa fie bune.
va multumim
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si trei luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Raspunsuri
nadine2004 spune:
Am fost la Sousse vara asta;ne-am simtit foarte bine; vremea a fost superba; agentia de voiaj din Ro ne-a spus ca mergem la hotel Hil Diar(nu stiu exact cum se scrie); insa acolo, responsabilul care ne-a intampinat, ne-a informat ca ni se va schimba hotelul pt ca au fost foarte multe reclamatii! In fine, am ajuns la hotelul Jinene, de trei stele. Initial am aut o camera fara balcon, dar pt ca stiam ca poti sa dai negociezi putin cu cei de la receptie, am dat 10 euro si am avut o camera cu vedere superba:marea cam la 200 de m, piscina jos( o sa-ti trimit si poze daca ma contactezi pe yahoo)! Aer conditionat! Curat! Numai ca in Tunisia, la hotel de trei stele nu ai televizor! Pe noi nu ne-a deranjat!
In fiecare seara am avut animatie: dans, serpi, dansatoare.., diverse , toate organizate gratuit de catre angajati ai hotelului!
Foarte bine ne-am simtit!
Ca vizitat iti propun ei tot felul de excursii; in capitala, cu corabia pe mare, pe camile, vizita la o locuinta traditionala de-a lor(gen casa de tigani ); excursie, gen circuit prin tara! Noi nu am fost in acesta excursie(costa cam de euro 100)), dar niste romani care au fost ne-au spus ca a meritat!
!
Numai bine! Distractie placuta!
AdynaB spune:
Cristiana noi am fost in Tunezia deja acum 2 ani.In sousse la hotel Sousse palace,a fost super fain mai ales ca hotelul era proaspat renovat.Mincare cit cuprinde ,ambianta excelenta ce sa-ti mai spun super fain!! In ce hotel mergi??
Preturile sint putin piperate(deh ca pt. turisti in chimb taxiurile sint f. ieftine).De vizitat e centrul orasului unde ,daca mergi dupamasa o sa auzi slujbele religioaseIn rest sint o gramada de bazaruri si tarabe(sa nu mergi singura sa le vizitezi)
Iti doresc concediu placut!
Adyna si Selina bambina
carrie spune:
mergem la Orient Palace, are 5 stele, sper sa le merite:)
va multumesc mult de informatii!
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si trei luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
tutzi spune:
Sfaturi pt Tunisia:
- daca fumati duceti-va de acasa tigari - aveti dreptul la un cartus de persoana. Tigarile ca si bautura sunt f scumpe, Tunisia fiind o tara musulmana .
- bautura puteti duce un litru de persoana (ex wisky)
- schimb valutar se face peste tot: la receptiile hotelurilor, la buticuri, la banci etc iar cursul este cam acelasi (diferente ff mici). Nu aveti voie sa scoateti dinari tunisieni la iesirea din tara deci fie schimbati treptat banii in functie de necesitati sau pastrati o recipisa cu care ati schimbat bani si in aeroport va rascumpara obligatoriu banii; cursul este ff dezavantajos
- totul se negociaza - nici o data sa nu dati din prima cat vi se cere; sa incepeti negociera cu o treime din pretul pe care vi-l spun ei. Va uitati in mai multe locuri la preturi, calitate si abia apoi cumparati. Exceptie fac magazinele alimentare si buticurile scumpe care au preturi fixe
- atentie la buzunare si acolo ca si la noi neatentia se plateste
Ce merita vizitat?
- Port El Kantaoui care este f aproape de Sousse si unde puteti ajunge cu trenuletul. Este o statiune f luxoasa si frumoasa
- exista si water park in Port El Kantaoui - pe asta nu l-am vazut. Puteti merge in larg cu corabii pt turisti sau puteti sa va scufundati cu batiscaful (sper ca asa ii spune)
- ghidul firmei cu care mergeti va prezenta si doua excursii organizate de ei
Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said: se viziteaza in capitala tarii muzeul Bardo si bazarul, o parte din ruinele cetatii antice Cartagina si statiunea in stil andaluz Sidi Bou Said
Sahara Safari - excursie de doua zile in care vizitati: ruinele amfiteatrului roman de la El Djem, locuintele berbere construite sub pamant, oaza Douz , orasul sfant Kairouan. In desert veti putea incaleca pe camile si putei face o excursie suplimentara la oazele de munte Ckebika si Tamerza (cascade de apa in mijlocul stancilor fara vegetatie).
Dupa parerea mea Sahara Safari isi merita banii cealalta mai putin. Daca mergeti in desert si nu numai sa cumparati curmale. Acum este sezonul lor de recoltatre sunt f ieftine si f bune ( nu se compara cu ce se gaseste la noi)
Cam atat imi vine acum in minte. Daca mai vrei sa stii ceva contacteaza-ma, am lucrat in domeniu.
Vacanta placuta
Tutzi si Iasmina (28.10.2003)
http://community.webshots.com/user/tutzica