Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (57)
Raspunsuri - Pagina 2

FELIS spune:
DANETTE, eu la 28 sapt de la UM se pare ca inca nu am probleme cu vergeturile. Ma dau zilnic dupa dus cu ulei-gel pt bb-lusi. E dificil dupa ce ma dau ca este extrem de gras si ma sterg pe maini cu servetele si apoi ma spal cu sapun si apa calda de 3-4 ori ca sa nu-mi mai simt mainile grase.
Frumos cosulet… Ansamblu e rustic… Arata f. bine…
SIMINNA, si eu sunt la primul bb. Am o senzatie ciudata din cauza necunoscutului (n-am mai nascut, nu stiu cum e… ), pe care insa in general nu o bag in seama- e prea mare nerabdarea de a avea pe bb in brate, sa vad cum arata… Insa cand incep (f. rar) ganduri mai concrete fata de actul nasterii propriuzis nu pot zice ca nu ma cuprinde o stare de teama. Se intampla extreme de rar (1 data pe luna daca nu si mai rar) si nu dureaza mai mult de 2 min
Felis, 27 sapt(28 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

FELIS spune:
Numai mie imi merge asa de prost internetul?....
Burtici, am avut o saptamana destul de plina: dimineata servici, seara am fost ba sa luam cadou de cununie civila pt viitorii fini, ba sa vizitez magazinele in cautare de modele si materiale pt rochii… Miercuri seara mi-am luat material pt rochie de cununie civila, aseara am fost la croitoreasa, in seara aceasta mi-am luat material pt rochia de nunta, Maine dimineata ma duc la croitoreasa iar.
Sotul meu m-a pus putin pe ganduri… A zis de materialul pt nunta ca parka ar fi fata de masa. Adevarul e ca si eu cand l-am luat nu eram 100% convinsa ca va merge f. bine la mine… ca graviduta care e mai dificil de aranjat ceva si sa arate si bine… Daca aveam corpul dinainte… n-as fi stat pe ganduri nici o secunda… Dar asa…
Ma gandeam ca in final va fi mult mai calumea rochia de cununie decat cea de nunta…
Oricum….. Cred ca imi doresc sa arat doar decent… Pot sa mai am pretentia sa arat si bine?... Gandul imi e tot la vorbele sotului… Auzi…. Fata de masa… Cand el a zis asa si am inceput sa privesc prin prisma lui si mie mi s-a parut ca arata a draperie…
Vad ca tot singura sunt deci cred ca ma voi duce sa dorm.
Pe maine...Sper sa mearga site-ul nostru...

try spune:
Slaparea excesiva a sfarcurilor (sunt femei care au mania curateniei corporale si tind sa se spele excesiv in anumite locuri si asta nu e prea bine) duce la indepartarea acelei substante uleioase care are tocmai menirea de a proteja sfarcurile. Fara acesta substanta (si credeti-ma ca organismul nostru secreta exact ceea ce avem nevoie, nu inlocuiti aceasta secretie naturala cu una artificiala, gen crema hidratanta sau mai stiu eu ce), sfarcurile devin uscate si dehidratate si deci vor fi mai sensibile si mai expuse aparitiei ragadelor. Mai ales sub actiunea suptului.
Daca o sa aveti ragade dupa ce incepe bebe sa suga nu uitati ca cea mai buna doctorie e lapticul propriu: ungeti-va cu cateva picaturi de lapte si lasati sanii liberi (neacoperiti) sa se usuce asa. Laptele propriu are o serie de chestii bune prin el care ajuta la vindecarea acestor mici rani. De cele mai multe ori, aparitia ragadelor (acele rani pe sfarcuri) se datoreaza unei pozitii necorespunzatoare a bebelusului in timpul suptului. Mai ales cele din noi care vor fi prima data mame, vom fi mai stangace in privinta punerii lui bebe la san. Chiar si cu cursuri de alaptare si tot nu nimerim din prima cum sa-l punem corect pe bebe la san. In timp, experienta ne va face sa simtim cum trebuie sa stea bebe si in felul asta va disparea discomfortul, dar nu uitati ca alaptatul in mod normal nu trebuie sa doara, nu trebuie sa provoace rani, ele se datoreaza a ceea ce se numeste defect de tehnica.
Dana, draguta de tine, eu cred ca esti optimista ca bebe va rezista 6 luni in acel cosulet. Dupa vreo 3-4 luni eu cred ca va incepe sa se miste, sa se suceasca, va simti nevoia de spatiu, i se va parea strant acel cosulet. Cosuletul mi se pare perfect pentru inceput cand bebe cum il pui asa sta si e mic de tot si nu are nevoie de mare spatiu. Mi-e imi pare tare micut in poza, nu pot sa-mi dau seama foarte bine de dimensiunile lui. Dar e clar ca e mai maricut decat cel al lui bits.
Bits, vezi ce rea esti?!?! Ce ti-a trebuit, mama, sa ma trimiti sa-ti vad cosul ca asa ti-am vazut si tortul si am inceput sa salivez ca si cainele lui Pavlov.
Bits, deci tu simti o altfel de durere decat cea descrisa de mine sau de celelalte fete (Mitzele biciclistele
). Probabilca ai capatat o mica febra musculara in muschii de la coapse.
He, heee, eu am chiar 103-104 in talie, dar sunt si mai mare ca voi (ca varsta a sarcinii zic...).
Miche, "barbatelul" tau nu are habar de normele sociale, de ce e caracteristic baietilor si ce e fetelor. Pana o sa inceapa sa perceapa cele mai elementare diferente intre un baietel si o fetita, nevoia cosuletului va disparea de mult si el va dormi in patut mai mare. Cat de barbatel va fi depinde de cum il inveti (cum reusesti tu sa-i insufli) tu si de personalitatea lui. E mai mult in minte si in perceptia noastra ca nu se potriveste cu un baietel, insa el nu are perceptii de genul asta...el o sa doarma linistit in el.
Simina si celelalte fete au accese de teama, dar suntem de mult timp impreuna pe grupul asta si am invatat sa ne incurajam una pe alta si parca dispare si teama si frica si devenim toate niste mame eroine, nu-i asa fetelor!??!?!
Mai, care zicea de mamica cu 3 gemeni de 2 kg fiecare la 7 luni de sarcina? ca mi-am adus aminte... Eu cred ca nu s-a transmis informatia bine din gura-n gura. Ca un bebe sa aiba 2 kg la 7 luni (fie si numai singur in burtica) este foarte mult. E ceva in neregula sa ai bebe asa mare la 7 luni. D-apoi sa ai trei in burtica si fiecare sa fie de cate 2 kg. Poate toti trei cantareau 2 kg. Oricum tripletii si chiar "dubletii" se stie ca se nasc de regula cu greutate mai mica decat daca ar fi crescut singuri in burtica.
Ele, poate ca te autosugestionezi singura dupa ce-ai vazut ca ai avut scurgerea aia si acum ti se pare ca si burta ti s-a lasat. Adancitura aia de-asupra buricului se poate datora pozitiei lui bebe in burta. Poate sta ca un colac/cerc neinchis, si in zona unde vezi tu adancitura nu e nimic de la bebe (mana, picior, cap, corp fund).
Olga, daca o sa te faci cat china, poate ai sanse sa fii mai aproape de bits...
(geografic vorbind)
Ia si tu partea buna a lucrurilor: sa iti recomande doctorul sa mananci dulciuri... cate fete n-ar da sa fie in locul tau... in sapt. 34, DNP 31 oct.

FELIS spune:
TRY, eu ziceam de viitoarea mamica cu tripleti si prietene mea e verisoara viitoarea mamica in cauza. A facut tratament deoarece nu putea avea copii si cand a ramas insarcinata a trebuit sa stea numai la pat. Era disperata saraca. Nu se ducea decat la baie si uneori la fereastra sa simta si ea aer proaspat. Cand a vazut-o prietena mea a cam avut un soc... Sa stii o mana de om de 40 si ceva de kg. si sa o vezi de... 80... Dar doctorii care acum o tin sub supraveghere in spital au zis ca a fost norocul ei ca s-a ingrasat deoarece la conformatia ei micuta du ar fi putut pastra o asemenea sarcina.
I-am zis ce stiam de la voi ca nu e bine sa te ingrasi deoarece imbatraneste placenta repede si nu mai lasa pe bb sa se dezvolte normal. La care mi-a zis ca s-au dezvoltat chiar f. bine. Mama saraca vrea sa nasca acum la 7 luni deoarece nu mai poate nici sa se miste. Si mi-a zis ca fiecare bb are cate 2 kg. Si eu am fost mirata. Eu stiam ca la gemeni tot timpul se nasc bb de 1 kg. si ceve si ii tin la incubator. Chiar si Burticii noastre cu 2 bb i-am zis ca e normal ca bb ei au 1 kg si ceva (stii ca era ingrijorata).
Sa stii ca voi trece pe la prietena mea si o mai intreb odata. Nu cred sa fi retinut eu gresit deoarece m-au mirat informatiile.
Sa stii ca si cand zic pe la colege care au copii mari despre ce mai discutam noi ca voi il simtit pe bb cum sughita si alte chestii de genul acesta imi zice toata lumea ca sunt prea naiva si cred tot ce mi se spune. Eu stiu insa ca se poate simti asa ceva, chiar daca eu personal nu simt, deoarece am si citit destul de mult de cand am ramas insarcinata. Le-am lasat sa vorbeasca. Pe unele persoane cu asemenea convingeri nu ai cum sa le ... convingi de contrariu a ceea ce gandesc. Asa ca eu raman cu ce gandesc eu si-mi vad de ale mele si ele cu ce gandesc ele.
Voi mai reveni.
Ma obsedeaza materialul meu pt nunta. Ma gandesc ca am facut o prostie ca l-am luat. Sa vad ce zice si croitoreasa.

bits spune:
fetele astazi am fost la doctor,bebe e bine,e cu capul in jos si a atins frumosul gramaj de 2500g.doctorul ne-a spus ca el crede ca e baietel(nu ne-a aratat" obiectul muncii") asa ca ROSEB trece si in dreptul meu un carucior albastru si cu numele KENZO.
TRY ma intreb cum sa am febra musculara daca stau in pat si nu strang nimic intre picioare?eu cred ca e de la dilatarea bazinului, care intinde ligamentele de acolo.gata am scos pozele cu tortul
sorry!
FULGULET nu pricep o boaba din ce scrie pe siteul ala si nici nu-mi arata vreo poza.chiar se decoloreaza de la spalat husele carutului?si daca folosesti detergent pt rufe colorate?
octy 34 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

fulguletz spune:
Bits, am pus pozele cu caruciorul la mine (de fapt le-am copiat de pe site-ul de unde l-am luat ca sunt mai bine prezentate ). Asadar uita-te aici:
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
Cat despre faza cu decoloratul : sora-mea si inca o prietena se plangeau ca dupa spalare s-au decolorat husele de la carucior. Si am mai citit pe aici pe site.Eu cred ca e si in functie de calitatea materialului(mai bine zis a vopselei) si desigur, depinde, si ce detergent folosesti... cu
David, 28 sapt., DPN 7 dec.

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by bits
fetele astazi am fost la doctor,bebe e bine,e cu capul in jos si a atins frumosul gramaj de 2500g.doctorul ne-a spus ca el crede ca e baietel(nu ne-a aratat" obiectul muncii") asa ca ROSEB trece si in dreptul meu un carucior albastru si cu numele KENZO.

da io tot toma necredinciosul raman...adica nu am inteles de ce nu v-a aratat un cocosel sau un ousor(ca se vad de la o posta

bits spune:
multumesc FULGULET!si eu in suflet sunt indoita dar o iau in proportie de 80% ca ar fi baietel,tot nasterea va ramane certitudinea finala.

bits spune:
FULGULETULE vreau si eu carucior ca al tau,pe aici nu se gasesc ca acela din poza.e frumos rau
!cat ar fi pretul la voi?

Madachan spune:
Bits,felicitari pr. baietel. Sa va traiasca,sa fie sanatos si numai bucurii sa va aduca!!! Ce maricel e!!! in 31 saptamani ,DPN 21 Nov:
EDDY
http://photos.yahoo.com/madachan2002