cum se face budinca?
am cautat pe ici pe colo prin index dar n-am dat de reteta...
mai nou imi place teribil si lui Marc nu mai spun...asa ca tot fac la viteza,in 10 minute e gata cu praf ,e foarte buna,dar nu stiu cat de sanatoasa!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Raspunsuri
slakje spune:
Budinca cu visine:
Pesmet 150 grame, 4 oua, zahar 150 grame, unt 75 grame, visine 750 grame, 1/2 baton vanilie, 1/2 plic praf de copt.
Galbenusurile, zaharul, untul si praful de copt si vanilia pisata se amesteca bine pana se obtine o crema sapumoasa.Se adauga albusurile batute cu telul, se incorporeaza pesmetul, se pun capsunile fara samburi si scurse bine inainte.Se toarna compozitia intr-o forma de tort, se coace la foc potrivit.Se serveste cu frisca.
Budinca de taitei cu branza dulce:
Taitei 600 g, branza dulce 500 g, smantana 400g, gris 80 g, lapte 300ml, unt 150 grame, zahar tos 200g, oua 6 bucati, zahar vanilat 1 plic, stafide 100g, sare.
Taiteii se fierb in apa cu sare si se clatesc cu apa rece.Branza se amesteca cu smantana, grisul fiert in lapte, zaharul, zahar vanilat, untul, 5 oua, si stafidele si se amesteca cu taiteii.Se unge o tava mare cu ulei, se aseaza compozitia si se unge pe deasupra cu ultimul ou apoi se da la cuptor.
slakje spune:
Budinca de orez cu mere: asta-i buna!
Orez 300g, lapte 1,2 l, zahar 375 g, Mere 1,5 kg, unt 100g, oua 4 buc, pesmet 25 g, sare.
Laptele se fierbe cu 125 g zahar si putina sare.Orezul se fierbe in lapte pana se umfla.Merele se curatza de coaja se rad pe razatoare si se calesc impreuna cu 50 g unt, si restul de zahar. Dupa ce orezul s-a racit se amesteca cu galbenusurile de ou, Si cu albusurile batute bine.Se unge cu unt un vas de cuptor, se pudreaza cu pesmet se aseaza jumatate din cant de orez, apoi se pun merele, si apoi se acopera cu restul de orez.Pe suprafatza se aseaza bucati de unt si se da vasul la cuptor.
Se serveste cu sirop si rece cu frisca.
Cat spune:
Budinca de gris
3 oua,120g gris, 3 linguri zahar, 1/2 l lapte, sare, coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat, gem de caise (sau dulceata) sau frisca.
Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga grisul in ploaie, coaja de lamaie, apoi albusurile batutte spuma tare si un praf de sare. Se coace la foc portivit intr-o forma unsa cu unt si presarata cu gris. Budinca este coapta cand se desprinde de pe marginea formei. Separat se fierbe laptele cu zaharul vanilat si cu o lingura de zahar. Cand se scoate budinca din cuptor se toana laptele fierbinte deasupra. Se lasa in forma pana a absorbit tot laptele, api se rastoarna si se unge cu gem/dulceata dupa preferinta si dupa ce s-a racit cu frisca.
Pofta buna!
Catrinel si Daria Maria
http://community.webshots.com/user/daria_maria
slakje spune:
Mamica-Dulce budinca la plic puteti manca linistiti ca nu e nesanatoasa, nu se intampla nimic.Vla ai cumparat? Asta e direct facuta in cutii de carton asa ca si laptele.Daca nu ai incercat sa cauti, e foarte buna.Nici nu mai trebuie sa o faci nimic, numai deschizi cutia si o torni in vasul de budinca..
Nu cred ca e nesanatoasa sau ca ar avea ceva acum.Poti in continuare zic eu sa mananci budinci din comertz.Nu e mai nesanatos decat restul ce se gaseste, alte produse alimentare.
A.
angelina spune:
Nu stiu despre ce fel de budinci din comert este vorba...dar eu pot sa va asigur ca Ruff si Dr. Oetker nu sunt bune!!
Nu stiu ce mai pun ei in praful ala..cert e ca eu sunt alergica la praful respectiv si am mancat de cateva ori si de fiecare data am facut o urticarie urata-urata!
Dar acum depinde de organismul fiecaruia!
angie