HELP circulara dubla

HELP circulara dubla | Autor: luciana12

Link direct la acest mesaj

Am 39 de saptamani. De vreo 2 saptamani stiu de problema asta, care a aparut la ultima echografie: circulara dubla, sau, mai pe intelesul tuturor, cordonul ombilical infasurat de 2 ori in jurul gatului la bebe. Raspunsul doctorului meu, cand i-am spus ca poate e mai bine o cezariana a fost simplu. A zis ca nu e cazul sa ma gandesc la cezariana. Totusi sunt in continuare speriata. Am auzit atatea povesti cu sufocari, copii care ies greu, cu multe peripetii din cauza asta. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema, nascand, totusi natural? Orice raspuns e binevenit, sa ma mai linistesc (sau macar sa ma lamuresc...). Multumesc. Luciana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

primul meu bebe a avut cordonul infasurat de 2 ori, al doilea bebe o data; am nascut natural, fara probleme majore (bebe era mai vinetiu si a stat cateva ore la incubator dupa aceea)

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Ar fi mai bine o cezariana!

Alex al meu era agitat rau in burta incepand cu sapt 36-a..a fost monitorizat si am stat ultimele 2 sapt la pat caci era intre Craciun
si Sf.Ion - cand am si nascut cu cezariana (38 sapt) - pt binele lui. S-a dovedit a avea dubla circulara. Copilul a fost foarte bine, pe cand o alta care a nascut cu putin inainte de a intra eu in operatie - chiar am asistat - a avut copilul cu mari probleme - l-au intubat, de-abia l-au scapat. Nu vreau sa te sperii dar, parerea mea (daca nu e vorba de partea materiala) sa faci cezariana. E mai bine si pt. tine si mai ales pt copil, fara sa-l traumatizezi!

Nastere usoara!

Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Draga mea eu am nascut in vara asta la sfarstitul lui iulie mai precis un baietel care s-a dovedit a avea circulara de cordon insa cu 3 zile inainte de nastere la eco nu m-a informat medicul ca ar avea. Nasterea naturala nu a durat mai mult de 15 minute, travaliu 3 ore, bebe a primit nota noua pt culoarea putin vinetie de la nastere, nu a necesitat intubare sau incubator, ATI, deci nu stiu ce sa-ti zic....Daca stiam de circulara IL OBLIGAM PE MEDIC SAU GASEAM ALTUL SI FACEAM CEZARIANA, PENTRU BINELE COPILULUI. Si asa i-am reprosat medicului meu faza asta, insa el a zis ca stie ce face si nu punea copilul in pericol daca nu era sigur ca va decurge totul ok. Acum Slava Domnului, caruia ii multumesc zilnic, am un bebe vesel si voinic si-mi dau lacrimile cand ma uit la el, de drag.
Tu fa asa cum simti insa nu sta stresata ca nu e o stare cu care sa intri in travaliu cand va veni vremea. Dupa nasterea naturala am fost capabila sa umblu imediat, m-am ocupat de copil, insa nu stateam prea lejer pe fund....asta a durat cam 3 saptamani dupa care nu mai simteam nici o jena in afara hemoroidului care a rezistat eroic inca o saptamana. Acum la controlul de 6 saptamani nu se vede ca am nascut, nici o urma de epiziotomie sau ceva.
Fa asa cum te indeamna intuitia si o sa fie bine, ai incredere in Dumnezeu!

numai bine
lia si Danut (7 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Eu am nascut in iunie o fetitza cu "Circulara stransa de cordon ombilical" asa scria pe fisa de la spital si nu am avut nici un fel de probleme. N-am stiut dinainte pentru ca la ultima ecografie facuta cu doua saptamani inainte de nastere nu s-a vazut asa ceva. Travaliul a fost lung, dar nasterea in sine, adica expulzia a durat foarte putin. Imediat ce a iesit capul copilului doctorita i-a taiat cordonul din jurul gatului (am avut o super doctorita). A fost vanata la fata, a avut scor apgar 9 din cauza asta, dar n-a fost nevoie nici de incubator, nici de alte chestii. A mai fost vanata la fata inca vreo 2 saptamani. Acum e sanatoasa, vesela, mancacioasa.
Nastere usoara si bebe sanatos.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Lavv

Alex al meu era agitat rau in burta incepand cu sapt 36-a..a fost monitorizat si am stat ultimele 2 sapt la pat caci era intre Craciun
si Sf.Ion - cand am si nascut cu cezariana (38 sapt) - pt binele lui. S-a dovedit a avea dubla circulara. Copilul a fost foarte bine, pe cand o alta care a nascut cu putin inainte de a intra eu in operatie - chiar am asistat - a avut copilul cu mari probleme - l-au intubat, de-abia l-au scapat. Nu vreau sa te sperii dar, parerea mea (daca nu e vorba de partea materiala) sa faci cezariana. E mai bine si pt. tine si mai ales pt copil, fara sa-l traumatizezi!

Nastere usoara!

Parere si sfat bazate pe ce?????? Pe o intamplare??? Ai cunostinta de parametrii obstetricali in care au evoluat sarcina si nasterea cu fat ce a necesitat manevre extinse de resuscitare? A fost acelasi medic care a asistat nasterea cu probleme ca si cel care a decis cezariana in cazul tau? S-a constatat de catre medic ca dubla circulara a fost cauza problemelor fetale in post-partumul imediat? Daca dubla circulara ar fi indicatie absoluta de nastere prin operatie cezariana, problema materiala ar trebui sa nu existe. Ea apare numai atunci cand medicul este solicitat sa... "gaseasca" (citeste "inventeze") o indicatie in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Fiecare e matur sa ia o decizie. Am relatat doar, nu si am obligat!
Asa si cezariana este periculoasa, nu?
Sunt destule subiecte cu pro si contra cezarienei?

Asa ca...nu suntem de-o schioapa....putem "digera" lucrurile!!

Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Lavv

[...] Nu vreau sa te sperii dar, parerea mea (daca nu e vorba de partea materiala) sa faci cezariana. E mai bine si pt. tine si mai ales pt copil, fara sa-l traumatizezi!

"Relatarea" sub forma comparatiei intre doua cazuri a caror echivalenta nu este probata nu este nicidecum benefica, ci dimpotriva. Oricum, cele din citatul de mai sus nu intra in mod cert in categoria "relatari"...

A propos de subiecele "pro si contra cezarienei", ele sunt inutile. Indicatiile absolute si relative ale operatiei cezariene sunt standardizate. Subiecte ca cele mentionate deriva din neintelegerea corecta de catre gravide a raportului beneficii/riscuri ale acestei interventii. Si, evident, din disponibilitatea ginecologilor de a efectua asemenea operatii "la comanda"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Arian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Lavv, chestia cu e mai bine pt.tine si pt.copil e cea mai mare ******** pe care am citit-o/auzit-o in viata mea...
Nu, pentru copil nu e buna cezariana...e o operatie care-l streseaza...

Am eliminat epitetul utilizat in mesajul original. Lavv si-a exprimat opinia. La fel si autoarea prezentului mesaj. Ambele si-au exercitat un drept conferit de calitatea de membre ale acestui forum. Limbajul, chiar daca este "taios", trebuie insa sa se mentina in limitele respectului fata de interlocutori. Regulamentul forumului este destul de clar in aceasta directie.

Arian - ca moderator

Mergi la inceput