oligospermie medie-severa, astenospermie moderata

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Valy din pacate nu cunosc,( nu le stiu eu chiar pe toate), dar ce-ar fi sa postezi intrebarea ta la aspirante sau sa deschizi un subiect nou ( de preferat)?

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teletin spune:

THEA ce parere ai despre aceasta spermograma ( este a prietenei mele care a facut-o la dr. MOISA ):cantitate , aspect; culoare. ph = normale . concentratia= 54 mil /ml ; mobilitate ; A =8 % ; B = 18 % ; C = 10 % ; D = 64 % ; A+B minim 50 % ; morfologie = 30 % . I s-a spus ca diagnosticul este astenospermie - mobilitate redusa . Aceasta este a2a spermograma caci la prima i s-a pus alt diagnostic si anume ASTENOTERATOSPERMIE . Este posibil ca la aproximativ 7 zile sa i se puna alt diagnostic ( sotul ei neluind nici un tratament ).

Mergi la inceput

Da, cred ca este posibil. Conteaza si stress-ul si oboseala. Poate prima data era mai stresat sau mai obosit. Apropo de spermogramele care nu ies bine din alte cauze decat cele hormonale, sotul meu face si spermocultura - exista posibilitatea de a detecta o infectie. Dr. i-a prescris Zanocin ( antibiotic), dar el vrea sa faca si aceasta analiza.

Teodora

Mergi la inceput

Cum se face spermocultura , unde si ce iese la aceasta analiza ? Azi i-am luat sotului meu BRANCA URSULUI ( am auzit ca face minuni ) si de miine o sa inceapa sa ia , dupa care luna viitoare as vrea sa repete spermograma din nou poate s-au mai inmultit . In legatura cu chisturile si ovulatia am inteles ca nu trebuie sa-mi fac probleme foarte mari caci se rezolva iar daca acest lucru se va intimpla si ramine problema sotului as vrea sa incerc o inseminare artificiala sa vad daca se poate.

Mergi la inceput

Se recolteaza sperma ( ca si pentru spermograma)si se pune pe un mediu de cultura pentru a se inmulti bacteriile ( nu stiu cat ai inteles). Sotul meu o face la Spit.Fundeni pentru ca are cunostinte acolo. Iti urez rezultate bune pe toate fronturile.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

teletin, si sotul meu a avut diagnosticul de astenoteratospermie la sfaristul anului 2004. Nu a primit nici un tratament de la dr. pentru ca spermograma a facut-o dupa o raceala puternica iar dr. a considerat ca sunt toate sansele sa se refaca. Singurele recomandari au fost fara bai fierbinti si ferit de caldura la jucarie, fara stres si odihna cat cuprinde. Din ianuarie am inceput sa ii dau Naprazic cate 3 pastile/zi timp de 10 zile pe luna si un sirop Manyphit (1 lingurita dupa amiaza si una seara). Napraznic ii dau sotului in fiecare luna cand imi vine mie ciclul, dar nu mai mult de 10 zile. Pe langa astea el mai face si un tratament homeopat dar nu iti pot spune care dintre remediile prescrise sunt numai pentru gigei. Pot spune ca rezultatele s-au imbunatatit destul de mult.
Mult succes!
LilianaM

Mergi la inceput

Draga MRL iti multumesc pt. sfaturi in legatura cu ASTENOTERATOSPERMIA ( acest diagnostic i s-a pus sotului unei prietene de-a mea ) insa sotului meu i s-a spus ca are OLIGOSPERMIE si inca nu stiu ce sanse avem sa devenim parinti . Stii vreun caz asemanator cu al meu in care sotul avea acelasi diagnostic si au reusit sa aibe un ? Astept raspunsul tau . VALY .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Valy, sunt sigura ca intr-o buna zi o sa fit parinti. Sunt sigura ca exista fete care acum sunt mamici si au avut probleme de genul asta. Un , LilianaM

Mergi la inceput