oligospermie medie-severa, astenospermie moderata
Raspunsuri - Pagina 5
Emi si mami spune:
Draga Diana,
Tratamentul pe care l-a primit sotul prietenei tale este bun. Calitatea spermei variaza mult, chiar de la o zi la alta, am si eu doi prieteni care au patit la fel, spermograma sotului a variat foarte mult.
Eu zic sa mai incerce natural, poate dupa ce el face tratamentul Liviei (vezi la tratamente naturiste). Se grabesc tare?
Sigur ea e sanatoasa?
Multa bafta,
Emi
si mami
DianaR spune:
Emi, multumesc, ei isi doresc un copil de vreo 2 ani si au tot incercat natural. Deocamdata la ea nu sunt probleme, acum face inca o serie de investigatii. Spermograme au facut mai multe si cam la fel toate.
Am sa intru si la tratamentul Liviei sa vad.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 8 luni
Emi si mami spune:
Buna, Gabriela.
Baiatul tau fost diagnosticat de un medic cu aceasta afectiune? Medicul respectiv nu a putut face nimic?
Nu stiu daca are nevoie de un pediatru sau de un medic de adulti. Incearca sa postezi la topicul "Parintii intreaba, parintii raspund".
Multa sanatate, 
Emi
si mami
mirelaishappy spune:
Buna fetelor!
Sunteti toate extraordinare!Eu va urmaresc de ceva timp dar nu am avut curajul sa intru sa va scriu.Ma confrunt si eu cu probleme de ele dandu-mi seama in urma unei perioade de un an in care nu s-a mai intamplat nimic, perioada, care survenea dupa o sarcina pierduta. Asadar citind cam tot ce ati postat despre diferitele probleme am ajuns sa ma gandesc daca nu cumva spermograma sotului meu ar trebui sa-mi provoace ingrijorare.Ea arata cam asa
culoare= alb galbuie
aspect=usor tulbure
fluidiere la 30 minute
volum=5 ml
ph=8.6
densitate=77 mil/mmc
mobilitate= miscari inaintare 60 %
miscari lente pe loc 30 %
imobili=10 %
morfologie in limite normale
prezente leucocite(4-6/camp microscopic)
prezenta flora microbiana
Pentru flora a facut un tratament adecvat dat de medic ajutat de o antibiograma.Medicul a spus ca rezultatul spermogramei e OK .Dar ma gandesc ca ,noi fiind din provincie, sa nu fii luat medicul prea usoara problema noastra .Imi fac griji !
Voi ce parere aveti?avem sau nu de ce sa ne temem in privinta acestui rezultat?![]()
teletin spune:
buna fetelor ! ma numesc valy si sunt din bucuresti. am si eu o problema asemanatoare cu voi. sunt casatorita de 5 ani si nu am ramas inca insarcinata. problema este a sotului meu.a facut 3 spermograme , 2 la spitalul cfr2 ( unde ni s-a spus ca avem sanse numai in vitro ) si la sp. " sf. imparati c-tin si elena "( fostul titan )unde i s-a pus diagnosticul STERILITATE TRATABILA .parametrii spermogramei sunt :cantitate = 3,2 ml ; aspect = normal ;ph =9 ;formula spermocitara = normala ;longevitate =L h = 10 % viabilitate = 75 % ; morfologie : forme normale =35% ; f. anormale =65 %. as vrea sa stiu daca a avut cineva parametrii asemanatori si daca a reusit sa se trateze si cum ? am uitat sa va mai spun ceva : la primul control urologic totul a fost ok , acum urmeaza sa mai faca inca un control. astept raspuns de la voi .
thea_m spune:
Bine ai venit Valy! Mie nu mi se pare atat de rea spermograma lui. Sotul meu are oligoastenoteratospermie cu nr.spermatozoizi: 18 milioane/ml,foarte mobili:12%, mobili:13%, lenti: 15%,imobili:55%, forme tipice:10%. Deci se poate si mai rau. A facut analizele hotmonale: FSH,LH, testosteron, prolactina? In functie de aceste analize este si tratamentul. Daca prezinta doar un deficit de testosteron se trateaza usor naturist, homeopat sau alopat cu Undestor si alte vitamine. Daca este dezechilibrata balanta FSH/LH este mai dificil. Cred ca se poate trata cu Gonal F, dar este foarte scump, apoximativ cat o fertilizare. Alte tratamente nu stiu. Sa ne mai scrii ce ai facut.
Teodora
thea_m spune:
Mirelaishappy spermograma lui este buna. Cred ca alta este cauza pentru care nu ramai insarcinata. Tu ai facut investigatii? Eco pentru monitorizare (foliculi, endometru), determinari hormonale (FSH,LH,estradiol, prolactina), HSG (trompe) sau altele?
Teodora
mirelaishappy spune:
thea_m
Multumesc pentru raspuns!!Asteptam cu infrigurare,in ideea ca daca ei sunt cu probleme este mai greu de rezolvat dat fiind si faptul ca barbatii nu sunt atat de consecventi in fata unor probleme de sanatate, ei nemergand atat de departe ca noi ,sa studiem ,sa ne informam, sa stim atat de multe uneori chiar uimindu-ne si medicii care ne trateaza si prietenii.Numai de pe acest forum am invatat atat si in mare parte mi-am dat seama si de cauzele si de rezolvarea problemelor mele incat atunci cand vorbesc cu medicul meu parca stiu inainte sa spuna el ceva, ceea ce va urma.Si asta datorita fetelor minunate care impart cu atata altruism sfaturi si care sunt alaturi de noi toate care avem probleme mai mari sau mai mici.
Eu asa cum stii sunt din provincie si anul trecut m-am internat la Polizu unde profesorul Banceanu mi-a facut o serie de investigatii printre care si o histeroscopie in urma careia a decretat ostii tubare libere, apoi o HSG cu proba Cotte pozitiva.Deci trompe permeabile, totusi stanga mai buna un pic decat dreapta .Ca urmare a acestui fapt si in urma unor monitorizari facute acasa timp de 2 luni s-a ajuns la concluzia ca am nevoie de stimulare ovariana.Am facut simulare timp de trei luni cu tratamentul clasic vad,toate fetele l-au facut, cu clomifen si pregnyl dupa care am intrerupt si am facut o pauza.Acum doctorul mi-a spus ca nu ar mai fii nevoie de tratament in virtutea faptului ca monitorizarile arata ca totul e OK temperatura ,pe care mi-o iau cu rabdare de un an incoace ,arata ca am ovulatie deci sa facem
cat mai des in perioada fertila.Nu stiu de ce nu se intampla ,parca vorba medicului ne saboteaza cineva.
teletin spune:
Buna tuturor!Imi cer miiiiii de scuze ca nu v-am mai scris dar am tot alergat pe la dr.Ii multumesc lui THEA pt. incurajare si va sunt datoare cu niste raspunsuri.Am fost la urolog si totul este ok .Am fost din nou la dr. ginecolog m-a consultat si am avut programare pe data de 10 si eu si sotul. Eu pt. ecografia endovaginala care nu a iesit prea grozava ( dupa parerea mea )iar sotul pt. FSH, LH;TESTOSTERONE ...Miercuri dimineata ma duc sa-i iau rezultatul si sa-mi citeasca mie ecografia.In functie de asta dl. dr. imi va spune daca are rost sa facem inseminare artificiala sau nu . Am uitat sa va spun :cind am fost singura doar pt. consultatie s-a uitat din nou peste analizele lui si i-a dat tratament: APILARNIL 3 CPS /ZI - 30 ZILE ; VITAMINA E FORTE 1 CPS/ZI -30 ZILE ;MAGNE B6 2 CPS/ZI -14 ZILE. Va spuneam ca ecografia mea a iesit cam prost pt. ca la ambele ovare am structura micropolichistica. Nu stiu exact ce inseamna si daca este grav dar m-am cam speriat.Va
pe toate .
thea_m spune:
Mirelaishappy, Teletin
si sa auzim numai de bine. Noi mergem maine sa luam rezultatele determinarilor hormonale si am sa va spun ce i-a recomandat sotului.
Teodora