Buna fetelor,
Am si eu o intrebare pentru voi si anume: temperatura bazala mai ridica respectiv 37.5, 37.6 poate fi un semn de sarcina?
Dupa un tratament cu marvelon pt un chist CM s-a reglat de la 25 de zile la 28 de zile. incepand cu perioada de ovulatie (5-8 sept si pana acum (14 septembrie imi simt ovarele umflate si grele parca si usoare intepaturi cand la ovarul stang cand la cel drept, iar din curiozitate de 5 zile imi iau temperatura bazala care are valori cuprinse intre 37.4-37.5-37.6. Ce inseamna asta?..Mi-e team sa nu fie ceva in neregula cu mine.
Va multumesc din suflet
Cristinna
Temperatura bazala ridicata in primul rand este semn ca ai avut ovulatie. Poate fi si semn de sarcina dar nu e obligatoriu, singurul care poate confirma este un test de urina sau de sange.
Ca sa iti dai seama mai bine trebuie sa iei temperatura de la inceputul ciclului menstrual din ziua 1 (adica din prima zi in care incepe sa curga sange), luata asa pe la mijloc de 5 zile n-are relevanta.
Oana_B
Ce inseamna temperatura ridicata? Peste 37 sau poate sa fie si 36.7 de exemplu, daca aceasta este pana acum cea mai ridicata temperatura? Mie peste 37 imi suna deja a posibila raceala decat sarcina, dar poate ca ma insel. Luna aceasta m-am hotarat sa-mi supraveghez si eu temperatura. Mi-am facut graficul, l-am lipit pe frigider, iar dimineata can ma trezec notez. In a 13 zi de ciclu am avut dureri, poate de ovulatie. Nu stiu pt ca pana acum n-am dat atentie..Apoi mi-a crescut temperatura. de doua zile am 36.7, cea mai ridicata temperatura de pana acum. Sunt pe drumul bun, oare?
Seherezada, la minim 7 zile de la concepere, dar se recomanda sa-ti faci testul daca iti intarzie ciclul. Oricum, depinde si de teste. Sunt teste care pot fi folosite la 7 zile de la concepere, in orice moment al zile, dar cu altele este recomandat sa mai ai rabdare si sa-l faci dimineata.
"Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pana la lacrimi." (A.Camus)