La France (18)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Ne-am intors si noi din Bretagne, am stat o saptamina cu drumuri la spitalul din Saint Malo caci socrului meu nu-i merge deloc bine :(( (are boala Alzheimer de mai multi ani, medicii nu prea ne mai dau sperante...), asa ca daca dispar brusc de pe-aici, o sa va cam dati seama de ce...Asta, pina intr-o luna, cind voi incepe cursul de assistante de vie, si n-o sa mai am asa de mult timp...
Bun venit lui Didita si lui Mik! Mirunda, am vazut si eu pozele, inainte de a pleca, sint superbe! Tu ai o figura de om bun ,fetita ta e frumoasa foc (sa-ti traiasca), iar pozele sint aa de bine facute incit, privindu-le, ti se face pofta sa tragi o fuga in Vendée! Din pacate nu pot sa-ti recomand o banca, sotul meu lucreaza la o banca din grupul CIC-Crédit Mutuel(site www.bro.fr ), insa nu stiu care-s conditiile,el se cam ocupa de tot. Stiu ca, bininteles, poti sa-ti gerezi contul prin internet, nu stiu ce conditii si comisoane au la transferul de bani in strainatate...insa daca te intereseaza ceva anume, pot sa-l intreb!
Oana, ma bucur ca ti-ai gasit nasi, si inca in mai multe variante! Nadine, iti doresc sa ai o nunta cit mai frumoasa!Si sa ne pui si noua poze dupa aia!
Aurelia, in Romania ai condus?
Si eu cu scoala de soferi,fetelor, daca majoritatea ati avut carnetul dupa 2 ani, ce sa mai zic, eu luna asta fac anul de cind m-am inscris, incepem sa ne saturam, ca ma costa orele de condus 350 de euro pe luna!De cind am schimbat scoala, imi merge mai bine, insa mi-e cam frica pe 4 voies (si urasc sensurile giratorii!). Fetelor care incepeti scoala, codul eu l-am luat cam in 3 luni, eu mai mult am invatat singura, ca la scoala mergeam o data pe saptamina la teorie, dar li se cam rupea, ne lasau singuri cu DVD-ul...Am avut acasa testele pe CD si-am exersat o gramada pe calculator...
Fetelor help, cred ca mi-am uitat parola, adica aia pe care credeam eu c-o stiu, nu mai merge, ce sa fac?

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Iar nu a mers forumul si iar m-am agitat toata ziua!!!!

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna fetelor,

Cred ca nu va mai aduceti aminte de mine, pentru ca am scris foarte putin in Le France (1). Dar sa stiti ca v-am citit si am fost cu sufletul alaturi de voi.
Eu stau in Marseille, dar cred ca la sfarsitul anului viitor ma voi muta in Lyon. Sunt casatorita cu un roman si venita aici de 2 ani si 2 luni. Am doua fetite Ioana(4 ani si 10 luni) si Maria (chiar azi 3 luni).
Am avut o gramada de probleme. Eram pe punctul de a pleca acasa, dar iata ca roata s-a intors. Noi am venit in Franta cu niste contracte de lucru la o universitate de aici din Marsillia. Eu am lucrat 1 singur an, iar sotul meu inca mai lucreaza acolo. Eu am avut un CDD de 1 an, iar el la fel, dar lui i s-a mai prelungit contractul. Suntem decisi sa ramanem in Franta (daca putem), asa ca sotul meu a incercat sa gaseasca un CDI, dar nu la Universitate, pentru ca acolo nu ar fi avut cum, ci in Industrie, adica la firme particulare. Si-a depus CV-ul si a fost contactat de o firma care i-a propus un CDI si un salariu destul de bun, dar..... Din acest moment au inceput si problemele noastre. Noi cand am venit in Franta am avut acele contracte la universitate, adica in "mediu" stintific. Deci prefectura ne-a dat o viza stintifica. Cand sotul meu a primit propunerea de angajare de la firma respectiva, ne-am interesat si am aflat ca trebuie ca sotul meu sa-si schimbe statutul vizei, din cea stintifica in viza de salariat si apoi sa primeasca autorizatia de munca. Schimbarea statutului trebuia sa fie facuta de prefectura. Deci a primit propunerea de angajare pe 8 mai si prefectura de abia i-a fixat o zi de depus actele pe 27 iulie; Firma a zis ca steapta, dar nu prea mult. Pot sa va spun ca nici in ziua de azi nu a fost tratat dosarul lui. Cei de la firma respectiva si-au pus din nou postul la bataie, asa ca nu cred ca-l mai asteapta. Zilele trecute, sotul meu a mai primit o propunere de angajare, de data aceasta la o firma din Lyon. S-ar putea sa avem mai multi sorti de izbanda, pentru ca cei de la aceasta firma au spus ca vor interveni chiar ei la prefectura din Lyon. Sa speram ca de data asta o sa reusim. Cei de la firma spun ca nu vor fi nici un fel de probleme. Asa ca s-ar putea sa ne ducem la Lyon. Cam asta este povestea mea.
Va pup pe toate si va mai scriu!!!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei si a Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cum sa nu imi aduc aminte de tine, ralu? Nu ai facut nimic cu asociatia aceea? Imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asta, mai ales cand tu erai pe punctul de a naste. Sa-ti traiasca printesele, sa va bucurati de ele asa cum trebuie, si cel mai mult va doresc sa aveti sanatate si sa reusiti sa ramaneti aici, in Franta, indiferent ca e Marseille sau lyon, important e sa ramaneti, pentru ca aici e cu totul alta viata decat in Romania. Va pup!

oana si bebitza din burtica (25s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Buna, fetelor!
Bine ai revenit, Ralu, si mult succes! Sa-ti traiasca fetitele!

Iti multumesc, emoison, pt urari! Noi nu facem nunta inca, ci doar cununia, la care vom avea martori doua cupluri de romani! Atat! Din pacate nu ne permitem sa ne aducem aici familiile, dar vom face o petrecere in Romania, cand ne vom intoarce!

Aici e frumos azi!

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Mirunda pozele mele nu mai poti sa le vezi pentru ca mi-au cerut sa ma abonez ca sa mi le pastreze asa ca am renuntat ! am pus un alt link de pe yahoo ,doar ca aici nu ama s amulte poze trebuie sa incarc!

Ralu bine ai revenit si felicitari pentru minunea mic a,sa nu crezi ca te-am uitat ....nu !
Bine ai revenit!

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna fetelor,

Ce bine ca va amintiti de mine! Mi-am revazut mesajul anterior si am vazut ca am facut numai greseli (Le France in loc de La France,, Marsillia in loc de Marseille) Sa zic ca m-am grabit; Va rog sa ma scuzati.
Oana imi pare bine ca ti-aduci aminte. Asociatia aia nu ajuta decat persoane care erau aici intr-o situatie mai grea. Sotul meu avea dosarul perfect, doar ca cei de la prefectura lucreaza cu incetinitorul. Luna august au fost in concediu si uite asa. Oricum functionarii statului in Franta sunt cam puturosi , dupa cum am vazut eu; Sper ca nu toti.
Ma bucur pentru tine ca o sa ai un baietel. Sa ai grija de tine si de Sebastian.
Aurelia ma bucur ca si tu iti aduci aminte de mine. Tu ce mai faci? Cand ai venit din Ramania ai scris un mesaj atat de frumos, incat mi-au dat lacrimile. Eu nu am mai fost in Ramania din decembrie si tot imi este un dor nebun.
Trebuie sa inchei ca a inceput sa planga Maria
Va pup pe toate si va mai scriu!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei si a Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Aurelia si eu am incercat sa-mi pun pozele pe Webshots si-mi cerea din start sa platesc. Am sa-mi pun pozele pe pagina de lucru cind voi avea putin timp.

Ralu : sotul tau n-a incercat sa se califice pentru invatamintul superior ? caci in acest caz problemele cu actele nu se mai pun.

O zi buna la toate.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

sarumina ralu ,ca ti-a placut! chiar am spus din suflet ce am spus acolo!
Mik,vezi ca pe yahoo ,ai spatiul tau pentru poze fara nici un ban si abonament daca nu ai un cont ,deschide-ti un cont pe yahoo ca e spatiu berechet pentru poze .......eu am mai icnarcat ieri citeva si vad ca abia de se misca indicatorul de "nivel" apropo da careva un clic pe semnatura mea sa vad si io daca merge? ca de la mine merge dar nu stiu de la altcineva!
mercic !va pup si o zi buna!

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Draga Aurelia, deocamdata nu merge, îmi cere o parola. Vezi ca imediat fac pe curioasa, daca cineva mi-o cere...

Eu m-am plictisit de moarte azi, pt ca nu am avut de lucru. Si am o stare foarte ciudata, îmi vine tot timpul sa manânc si sa manânc...

Sibylle

Mergi la inceput