Ce gatim azi? (4)
Raspunsuri - Pagina 2
slakje spune:
Draga Lorelei o sa-ti scrie Danyce cum face ea mancarea de dovlecei, daca vrei iti spun pana atunci cum fac eu sa nu te tinem pofticioasa: .Oricum sunt fericita ca pot intra din nou pe DC.
1 ceapa o toci marunt si o calesti putin in ulei impreuna cu putina faina.Nu mult ca oricum "rantasul" acesta nu e prea sanatos.Stingi totul cu pasta de rosii amestecata cu apa si lasi sa fiarba vreo 15 minute.
Dovleceii ii cureti, ii tai cubulete apoi ii oparesti cateva minute si dupa ce-i scurgi bine ii adaugi la sos.Adaugi si patrunjelul tocat marunt , sare.
Pui vasul la cuptor pentru vreo 15 minute.
Gata.
Asta poti manca ca si garnitura langa pui sau ce aveti voi in frigider nu retin.
Te pupa,
Alina.
slakje spune:
Sau poti sa-i faci si sote, e simplu, cureti dovleceii si ii lasi putin la scurs, apoi ii fierbi in apa cu sare si putin unt(un vf de cutit), pui apa numai cat sa acopere dovleceii.cand apa a scazut sunt gata, ii presari cu patrunjel sau ce verdeatza iti place tie si ii servesti ca si garnitura.
danyce spune:
Eu am facut mancarica de dovlecei in felul urmator: am calit ceapa, am adaugat dovleceii razuiti, apoi niste ardei taiati marunt si rosii taiate marunt (in loc de bulion), am mai pus, piper, vegeta si patrunjel din belsug. Nu am adaugat apa, deoarece a iesit zeama destula de la dovlecei si rosii. Am lasat sa dea un clocot si apoi am dat focul la mic si am mai lasat mancarea pe foc vreo 20 de minute. Separat am prajit piept de pui taiat cubulete; am condimentat carnea inainte cu condimente de pui (tot cu vegeta seamana la gust). Am mai fiert separat un pumn de orez si l-am adaugat la mancarica si rezultatul a fost ca a absorbit din lichid. Am adaugat si carnea prajita si la urma am pus smantana si inca niste patrunjel tocat marunt. Cam asa am facut eu. Nu este forma traditionala de mancarica (la mine apar si carnea si orezul in mancarica), de aceea ziceam mai sus ca o sa ma apuc sa adaptez. Sotul meu a zis ca am "debitat" ceva delicios, dar eu va urez totusi succes daca incercati varianta asta
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
sheherezada spune:
salata de beuf,supa de pui,orez cu legume si pui,inghetata de capsuni.
sheherezada
slakje spune:
Piure de cartofi, snitzel natur si fiindca mi-ati amintit ieri, mancarica de dovlecei.
danyce spune:
Coq au vin, piure de cartofi, salata cu rosii si castraveti.
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Lorelai spune:
merci fetelor pentru retetele cu dovlecei. am printat reteta de la danyce, am pus-o pe frigider, si am avut de gind sa o fac azi, numai ca pina sa ma trezesc eu din somnul de prinz (deh, ca femeile gravide, dorm la prinz), sotul operase deja dovleceii pe grill. poate data viitoare sa ii fac mincare.
eu nu va scriu ce gatesc pt ca vara asta am trait numai cu gratar (facut de sot) si salate. poate miine sa fac niste clatite flambate umplute cu persici. pacat ca nu pot folsi ceva lichior. sper sa iasa bune.
Lorelai
justasmallkiss spune:
Azi:
Ciorba de usturoi,tocanitza de pui,ardei capia copti(cu otet,ulei si sare)....vinete cu maioneza si de ce imi era pofta si inca mai imi e...ca e la foc!ZACUSCA cu ciuperci!
IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/
danyce spune:
salata de boeuf, varza a la Cluj, muffins cu ciocolata
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem