mamica trista - temere pentru sarcina oprita in ev
Raspunsuri - Pagina 2

claujro spune:
Si eu am patit aproape la fel, numai ca am dat peste o doctorita ffff optimista, de fiecare data cand ma duceam la ea, parca plecam de la psihiatru nu de le ginecolog. A trebuit sa iau antibiotice pt listeria, am avut iminenta de avort, prima data la 5 saptamani, cu sangerari maro, putine ce-i drept care s-au oprit cum am inceput tratamentul cu alilestrnol si vit E forte.Am facut injectii cu Gravibinon si am folosit si Utrogestan, desi doc mea considera ca Alilestrenolul da cele mai bune rezultate, fixeaza placenta. Apoi din nou sangerari extrem de abundente si rosii la 7 si la 10 saptamani cu internare la Giulesi... si numai datorita doctoritei am rezistat psihic, la fiecare ecografie ma incuraja si imi spunea ca e bine....ca cele maro sunt sangerari de implantare...apoi cele abundente ca s-ar dezvolta uterul si ca se mai sprg vase de sange mai sensibile. Peste toate astea, la triplul test pt malformatii, facut la un cabinet particular, ceva a iesit in neregula. Am plans de credeam ca o sa mor, ca eram deja in vreo 4 luni....L-am repetat la Giulesti si s-a dovedit a fi fost o eroare!!!! Deci, eu consider ca e nevoie de rabdare, incredere in D-zeu, eu ma rugam in fiecare seara la culcare.... si un medic foarte bun. Acum am un baietel superb, Matei, de 9 luni , destept, frumos , sanatos ( nu s-a imbolnavit nici macar o data) si ffffff vesel...rade tot timpul!
Sunt asa fericita ca nu am cedat sfaturile unora de a face avort!!!!
Ai grija de tine si de bebe din burtica!!!
Claudia si bebe Matei

try spune:
Teodora, si eu am trecut printr-o pierdere de sarcina inainte si stiu ca nu e usor sa nu-ti faci griji. Petele maronii pot fi datorate probabil si faptului ca tu ai uter retrovers. Dar stai linistita, pe parcursul sarcinii el se va indrepta si va ajunge la pozitia normala. Nu e un motiv de impacientare pentru tine. Uterul retrovers nu reprezinta o problema amenintatoare pentru o sarcina.
Si asa cum spunea cineva mai sus, atat timp cat petele raman maronii, nu-s periculoase (ele sunt sange vechi care se elimina de-abia acum). Cu dus-intors sunt insa petele rosii pentru ca ele pot prevesti un avort spontan sau pot fi inofensive.
Deci tu esti bine pana acum, dupa cate pot sa-mi dau seama. Nu uita ca daca bebe la 8 sapt. la ecografie a fost apreciat ca fiind normal dezvoltat, iar inimioara ii batea regulat si in limite normale e un semn foarte bun. De regula cele mai multe sarcini se pierd pana in 8 sapt. sau se pierd ca urmare a unei probleme aparute inainte de 8 sapt. Cum la tine la 8 sapt. bebe se prezenta ok, poti spune ca ai trecut de un prag important. Asa ca rasufla mai usurata. Mai ai totusi de asteptat un pic pana treci de trim. I, moment in care riscul de avort spontan scade si mai mult.
Faptul ca ai greturi este iarasi un semn bun, un semn ca sarcina evolueaza bine. Si eu la aceasta sarcina am avut parte de greturi si varsaturi urate pana la 16 sapt. Dar eram toata un zambet pentru ca stiam ca ele sunt un semn bun.
Stai linistita in pat si asteapta sa treci de perioada dificila, e tot ce poti sa faci, restul tine de puterea naturii, de vointa lui Dumnezeu... mai mult n-ai ce sa faci. Stai si asteapta linistita si increzatoare ca lucrurile vor fi Ok de data asta. Nu te indoi ca va fi asa. Si eu, desi aveam temeri ca si tine (si te anunt ca temeri am avut toata sarcina, dupa ce scapi de trim. I apar alte temeri si tot asa o s-o ducem si dupa ce nastem; sunt inevitabile; obisnuieste-te cu rolul de mamica, temerile vor fi prezente tot timpul pana copilul nostru va creste mare si va avea la randul lui copii, trebuie doar sa le controlezi un pic si sa nu le lasi sa te domine), am avut totusi in adancul inimii sentimentul ca de data asta va fi bine.
Multa bafta in noua sarcina si fii increzatoare ca totul va fi bine. in sapt. 34, DNP 31 oct.

andrruzza spune:
Ruxel,
eu is multumita de dr.Puia. Is in 14 saptamani, acum o saptamana am facut si cerclaj. De 3-4 ori m-am vazut pana acum cu Puia, dar pt mine este medicul pe care il cautam!
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

anne-marry spune:
teodora ne rugam pt tine si bebelusul tau insa tu trebuie sa fii cat se paote de linsitita psihic. zic cat se paote, pt ca stiu si eu ce iseaman o perdere...speranta ...si iar..griji..insa dzeu ne-a ajutat....
uite:
am ramas in noiembrie anul trecut, dupa inca o sarcina pierduta spontan, fara chiuretaje dupa si alte cele, pt ca eu una am refuzat sa cred ca estea devarat, mai ales ca ramasesem dupa mai bine de un an de incercari. se pare ca am avut norocul de a se curata singur organismul. am ramas deci..bucurie maaaaare insa la 10 sapt la echo am constatat ca sarcina se oprise din evolutie, ramasese la 6 saptamani. crerde-ma ca imi este si acumgreu sa vorbesc despre asta, insa o fac pt a te ajuta pe tine sa intelegi situatia mai bine. am facut si churetajul, mai avusesem si pete maronii insa asa a fost sa fie..sa zicem.....si, apoi, am zis ca nu imi mai trebuie stres sa raman, sa ma rog sa nu vina ciclul etc, si nu am mai dat importanta la nimik. am ramas iarasi dupa numai 2 cicluri. la fix o saptamana de la intarziere am mers la dr, care m-a bagat pe tratament, mi-a zis numai sa avem grija la relatiile sexuale, efort mai mic etc si in res..tratament am laut nici nu mai stiu..a...4 utrogestan pe zi, acid folic ci cam atat. prin sapt 11-12 ma pomenesc intr-o seara..fara sa simt dureri sau alte cele cu sange...mult...si rosu deschis..am zbughit-o direct la spital unde am sta tinternata cam 2 saptamani, pana nu am mai rezistat si am cerut sa imi dea drumul acasa, desi sangerari fffffff scrute si mai mult maronii decat rosii aveam la 3-4 zile. am stat acolo sub tratmanet, echo si controle amanuntite, totul arata ca e ok, numai ca placneta era si inca este jos inserata. nu iti spun ca stii si tu ce spaima am tras, si cu cce frica am stat in san pana acum la 28 de saptamani, cand cel putin, pot respira 50% usurata, ca implinesc luna a 7a....deci totul este acum bine, si nu am stat numai in pat, si nu am tinut tratament, poate am avut noroc, poate asa a fost s afie, insa eu m-am mobilizat si mi-am zis: NU PLEC DE LA IDEEA CA CEVA ESTE IN NEREGULA. EU CRED IN MINE, IN DZEU, IN TRUPUL MEU, SI MAI ALES IN DORINTA COPiLULUI MEU DE A TRAI. a incredere deci ca totul va fi bine. mergi insa si la dr si chiar daca este nevoie sa te interneze fa-o! pt ca sub ingrijire medicala permanenta te simit cel putin tu altfel..mai in siguranta.
pupici dulci si multa sanatate tie si bebelusului tau.
anne-marry 28 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

teodora racz spune:
Multumesc celor care m-au incurajat!Am intrat in sapt.a 10-a;nu mai am nici o pata maronie,burta ma doare din ce in ce mai rar dar in schimb am niste greturi de toata frumusetea!iau in continuare utrogestan,vit.E,VIT.PRENATAL pt.ca fara ele nu cred ca as reusi;ii multumesc la D-zeu ca totul este bine deocamdata si abia astept sa fac 3 luni sa ma duc la dr.Multumesc ca v-ati ingrijorat pt.mine si sper sa va dau numai vesti bune!

Cornelia spune:
Teodora, ma bucur mult ca totul e bine! Iti doresc sa te bucuri de burtica, un bb sanatos si care sa nu iti mai dea emotii!
Am asteptat cu inima la gura sa scrii pt. ca sunt intr-o situatie similara si inca nu nu stiu sigur ca totul se va rezolva cu bine.
Cornelia

andutzy spune:
CURAJ MULT!
Eu nu mi-am pierdut speranta, desi am trecut de 3 ori prin ac. experienta oribila! Ultima oara stateam numai in pat si tot s-a declansat: mai intai maroniu, apoi rosu, dureri, febra, si s-a d\terminat.
Acum am aflat ca sunt iar insarcinata si iar sper ca poate de data asta va fi mai bine.
Din pacate eu nu am avut bani si nu am apucat sa-mi fac investigatii, de fapt vroiam sa le fac ianainte de a ramane, dar desi ne-am protejat, tot am ramas. Poate a fost voia domnului, pentru ca aveam 2 lucruri mari de rezolvat inainte sa raman: ANALIZELE SI DANTURA!
Dar acum o iau ca pe un dar si nu pot altceva decat sa sper ca va fi mai bine de data asta.
andutzy