Ecografia tridimensionala

Stie cineva in ce moment al sarcinii este bine sa faci aceasta ecografie, cat costa si unde se face. Am auzit de doi doctori foarte buni care fac aceasta analiza, Dr. Adrian Pop si Dr.Doru Herghelegiu. Stiti cumva la ce spital lucreaza, ati mai auzit de ei?
Eu sunt insarcinata in 15 saptamani si astept impresii de la fete care au mai facut eco. 3D.
Raspunsuri
ingerasu spune:
Daca cumva te referi la ecografia morfologica atunci aceea se face cel mai bine pe la 20-22 saptamani de la UM. Dar nu este tridimensionala. asta este altceva. Morfologica iti masoara toate organele si oasele bebelusului si iti spune daca este in regula cat si dimensiunile. Morfologica se poate face si 2D si 3D. 3D tine mai mult de cum il vezi tu pe bebe, o imagine mai clara si mai aproape de realitate.
Morfologica, daca despre ea este vorba, se poate face la dr Pop la Diagnosis dar dansul nu prea mai activeaza decat rar (trebuie sa suni sa lasi un nr de telefon si cand ai vrea sa faci eco si te suna ei sa iti spuna daca te poate primi si cand), Herghe nu imi place. O varianta la Diagnosis, foarte buna este dr Iosup (activeaza si la Centrul Medical Unirea).
Daca te referi la eco 3D+4D eu am facut la dr Poiana.
"ingerasele" 23+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela
an-k spune:
care e defapt diferenta intre 3D 4D 2D etc, ca eu nu mai inteleg? auzisem doar de 3D si nici de aia nu stiam prea bine ce e...:(
anca
DianaP spune:
Ambele ecografii (morfologie fetala si 3+4D)se fac cel mai bine intre sapt. 22-26 de sarcina. Pe Dr Hergelegiu il gasesti la CM Sanador tel. 322.27.42, 322.46.74, 327.75.80 L-V 8-20 si S 8-14 ptr. programare. Daca vrei sa-ti faci eco la el te sfatuiesc sa te programezi deja ptr ca dureaza cam 2 luni. Da mai bine tel si intreaba cand este primul loc disponibil. Preturile sunt: ptr. morfo-fetala 1.500.000lei si ptr. 3+4D 2.400.000lei. Dr Pop il gaseai la CM Diagnosis, dar am inteles ca nu mai lucreaza tel 231.67.41, 231.67.42, 0723.399.766. Mai bine dai un tel si intrebi . Tot acolo il gasesti pe Dr Iosup Danut, care am inteles ca este foarte bun. Pret. la eco morfo-fetala intre 1.700.000-1.900.000lei. Un alt medic bun este Dr Albu pe care-l gasesti la Centrul de Planificare Familiala(langa maternitatea Giulesti). Acolo ecog. costa 1.100.000lei ,dar nu mai stiu unde am notat nr de telefon. Si in sfarsit o eco morfo-fetala ieftina iti poti face la Spitalul Filantropia tel 310.41.75, costa doar 500.000lei si eu am facut-o acum 3 sapt la Dr Mihaela Steriu, care ulterior am auzit ca este buna. Acum eu m-am programat din nou la Sanador la Dr Bosneag ptr. morfo fetala vineri. Am incercat sa ma programez la Herghelegiu la sfarsitul lunii iulie si primul loc disponibil era doar pe 19 octombrie asa ca am renuntat. Medicul meu ginecolog (care lucreaza tot la Sanador mi-a recomandat-o pe Dr Bosneag). Eu am mai facut prima eco trans-vaginala tot la ea si mi-a placut ca mi-a aratat tot. Sper sa-ti fie de folos raspunsurile mele. Sarcina usoara in continuare si multa sanatate.
Diana
23sapt$Alexa
1an si 1luna
suzycatBB spune:
Multumesc mult fetelor pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor si mie dar cred ca si altor gravidute. De fapt pe mine nu ma intereseaza neaparat daca fac o eco. 3D sau una morfofetala, nu ma intereseaza sa vad copilul mai bine ci mai ales
la care din cele doua ecografii se poate vedea mai bine daca micutul este bine sanatos si nu exista probleme de dezvoltare sau de alta natura(Doamne fereste).
Va rog daca stiti, astept raspunsuri.
Multa sanatate voua si copilasilor.
DianaP spune:
Normal ca la una 3D vezi si tu copilul mai bine si doctorii isi dau seama mult mai bine de dezvoltarea micutului. Eu spre regretul meu nu am dispus atunci de cei 2.400.000lei ca sa pot face eco 3D si de aceea am facut morfo fetala. Oricum vreau sa spun ca doctora a fost OK si ne-a aratat (mie si sotului) tot la eco (inclusiv stomacel,rinichi, ficat etc din care noi nu vedeam decat niste pete micute, dar ea a insista sa ne lamureasca). Conteaza foarte mult sa-ti arate Dr. fiecare particica din corpul micutului, ca tu nu ai pregatirea necesara si daca nu are putina bunavointa sa-ti explice pleci de acolo mai nelamurit decat ai intrat.
Multa bafta si astept pareri despre prima ta eco.
Diana
&Alexa 
gandacelu spune:
iti recomand o varianta ieftina, e drept ca nu 3D, dar morfo fetala (ceea ce face si herghelegiu la sanador) la filantropia, cu 500.000 lei (e mai ieftina nefiind cabinat particular, am fost acolo fara trimitere si fara programare luna trecuta)
eu am facut si la sanador si la filantropia si diferenta a fost... doar de bani (o MARE diferenta!!!)
morfologia e interesanta, de fapt, 3D e asa, de fantezie;)
gandacelu spune:
inca ceva: se face dupa luna a 6-a, altfel... nu prea se merita sa arunci banii
numai bine!
Saso spune:
noua ne-a facut 3d ..fie vorba.. ca pt mine n-a contat ..ce am vazut monitorizat asa mult!
ala 2d era alb negru..si-l masura pe bb cit a crescut..si dadea dupa cm un rezultat de greutate care se compara cu un grafic..
la ala 3d cica..am fost in sapt 37 cind bb s-a intors cu capul in sus..si cautau motive..si atunci a zis ca ala 3d calculeaua transportul de oxigen..si nu mai stiu eu ce trece prin cordonul ombilical..spre bb
adica daca bb e bine hranit si daca placenta nu e cumva imbatrinita..sau calcificata...si nu-si mai face functia!
totul a fostcu bb ok.. asa a vrut ea..s-a saturat sa se uite la lume cu capul in jos..
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
crinuta spune:
Eu te-as sfatui sa mergi la dr Iosup. Conteaza enorm doctorul, si nu degeaba si-a capatat renumele.
Crinuta si bb din burtica 26+ saptamani
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Eu te-as sfatui sa mergi la dr Iosup. Conteaza enorm doctorul, si nu degeaba si-a capatat renumele.
Crinuta si bb din burtica 26+ saptamani
parerea mea e ca, daca nu sunt probleme deosebite (adica sa se vada efectiv vreo neregula la echo obisnuit sau sa aiba antecedente)- cum se pare ca nu sunt, sa faca o echo morfologica - e la fel de buna ca oricare alta, arata orice eventuala malformatie (Doamne fereste!)...
iosup sa fie bun numai daca e ceva in neregula, sa vina el cu detalii ce si cum, altfel nu se merita/justifica banii
parerea mea!;)