Dan Spataru... s-a dus....
Raspunsuri - Pagina 3
elutza82 spune:
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!!!!
Un mare om si o mare valoare a muzicii romanesti...pacat...
O sa ramana vesnic in inimile noastre si o sa ne aducem aminte cu placere de maestrul DAN SPATARU...
http://community.webshots.com/user/elutza82
tinatache spune:
Drumurile noastre poate...
Tarancuta, tarancuta...
Trecea fanfara militara...
continuati, va rog...
Cristina
Anina_n spune:
Randul patru...
Magistrala albastra.... - in duet cu Mirabela Dauer
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
mariagi spune:
citez"
Astazi de dimineata am plans. nu sunt in general un patetic. Nu plang prea des la filme sau emisiuni lacrimogene si nici nu ma las prea usor impresionat de manifestarile dedicate disparitiei cate unei personalitati. In general imi e greu sa plang pentru un om de care nu sunt prea atasat.
Azi dimineata am aflat ca a murit Dan Spataru. L-am cunoscut personal. L-am placut si i-am placut in aceeasi masura, cel putin atat cat lasa sa se vada. Spre deosebire de ceilalti, el era un om oarecum "rece". avea intotdeauna bunele maniere la el, vorbele elegante, pantofii lacuiti si ochelarii bine curatati,... era un gentleman.Dar nu pentru asta am plans.
A avut pacate si vicii care i-au fost indelung si nedrept comentate de norodul care are intotdeauna placerea sa isi rastoarne miturile, sa darame legende, sa dea jos regele pe care tot ei l-au inscaunat. Peste toate a trecut insa cu demnitate, fara sa pretinda mila cuiva. Dar nici de asta nu am plans.
Intr-o perioada in care "dinozaurii" muzicii usoare apar pe otv sau pe tvr pentru a-si depana amintiri sau pentru a evoca merite stravechi si a-si reclama primul plan pe scena romaneasca , el a facut pasul inapoi , constientizand ca toata societatea merge intr-o directie si nu a tinut cu dintii de ceva ce-in mod clar - nu mai era a lui. Dar nici de asta nu am plans
Cand toata lumea canta "complicat" , cu efecte computrerizate si artificii spectaculoase, el a ramas simplu, sperand ca lumea il va dori in continuare. Daca nu s-a putut, s-a aplecat, a multumit publicului care ii construise statui (A fost CEL mai iubit artist roman intr-o perioada in care idolii de obicei erau impusi de altii) si a coborat discret de pe soclu ducandu-se sa moara in liniste, fara sa dea prea mult din coate cu o discretie pe care numai oamenii cu constiinta valorii si cu respect pentru legenda care vor deveni o au. Intr-o astfel de lume greu de inteles, cel care stia sa cante si nu sa pacaleasca parea un extraterestru, asa cum Sting pare un extraterestru in New York.
L-am revazut in 1999, la Bacau inaintea unui concert al 3sudestilor, aflati pe atunci in forma maxima. Nu numai ca nu a mimat (ar fi fost de neconceput), dar a iesit cu microfonul in ploaie pentru a multumi publicului care il primise neasteptat de frumos. Dupa concert, cu aceleasi miscare calme, si-a impachetat si curatat cu grija pantofii si ochelarii.
Dan Spataru si-a iubit sincer tara intr-un moment in care patriotismul era privit ca o reminiscenta a comunismului. Dar el nu avea cum sa nu iubeasca o tara care il iubea la randul ei atat de mult.
dar nici din motivele astea nu am plans.
Acum cateva zile am aflat ca o prietena cu doar cativa ani mai mare se casatoreste. Dumnezeule, abia cu putin timp in urma cantam impreuna prin tabere "scolaresti" si acum- gata ? Ce se intampla cu lumea mea ? A murit cantaretul copilariei mele. Oricat mi-ar placea, eu nu am crescut cu queen sau beethoven sau rem sau u2. Oricat de puerila si simpla ar parea muzica lui acum, eu am crescut cu muzica lui Dan Spataru, iar te-asteapta un om il consider unul dintre cele mai frumoase cantece scrise vreodata. Dan Spataru a fost acel Frank Sinatra de care avea nevoie muzica romaneasca. Eu astazi sunt trist. am ascultat cd-ul cu muzica sa astazi si am plans cu lacrimi adevarate. nici nu stiu exact de ce. Poate pentru ca incet-incet imi moare toata copilaria, poate pentru ca se pare ca ramanem fara extraterestri din astia, poate pentru ca ... nu mai conteaza de ce... daca am plans, probabil ca l-am iubit si eu putin. De asta sunt trist astazi. Cosmin Vamanam incheiat citatul.
am plans si am citit.si am vrut sa cititi si voi.eu m-am regasit in cuvintele spuse de Cosmin.
Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace pe marele Dan Spataru!
Maria
Anina_n spune:
Multumim, Maria !
Mi-am mai amintit cateva melodii:
Te asteapta un om(din citatul Mariei)
Nu-ti sade bine cand plangi
Maicuta mea
Nu m-am gandit la despartire
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
dyana spune:
DUMNEZEU SA-L ODHNEASCA PE SCUMPUL NOSTRU DAN SPATARU !
"Tarancuta, Tarancuta, cu bujori in obrajori...."
Un roman adevarat , o mare pierdere...
lacri spune:
A fost un soc si pt. mine.M-am nascut cu muzica lui..........o pierdere enorma pt. noi romanii si pt. sufletele noastre.tin minte ca ma "certam "cu frate-miu cand eram mici -eu "tineam" cu Mirabela iar el era cu Dan Spatarul(desi la amandoi ne placeau ambii interpreti)-si cantam melodiile lor.
Dumnezeu sa-l ierte si sa si odihneasca in pace!
Vei fi vesnic in sufletele noastre!
Fabian si mami Lacramioara
palmyrah2002 spune:
Am fost socata atunci cind am auzit vestea.
Am tinut enorm la Dan Spataru,iar la mine in casa era cintaretul preferat de toti!
Pling si acum si nu pot sa-mi revin!
DUMNEZEU SA-L IERTE !
Cristina
monica spune:
Dumnezeu sa-l ierte si tot Dumnezeu sa dea putere familiei sa treaca cu bine peste acest moment cumplit!
Am urmarit cu lacrimi īn ochi alaltaieri (pe TVR2) emisiunea "Muzica e viatza mea", filmata īn 2002, emisiune dedicata īn īntregime lui Dan Spataru.
La fel de īntristata am urmarit aseara īn reluare la "Nasul" (B1TV) un talk-show exclusiv Dan Spataru, o reluare a unui "direct" din primavara acestui an.
M-am cutremurat! Era sha de distins, de frumooos (doamne, ce frumos shi ce bine arata), de modest, deosebit de elegant, inteligent, spiritual, sincer..Toate la un loc. Dar cel mai tare m-a cutremurat sentimentul pe care mi l-au dat cele doua emisiuni: parca erau facute special pentru clipa asta dureroasa. Amāndoua emisiunile parca erau un adio programat.
Redau (din memorie) ultima secventa din "nasul":
- Va temetzi de ceva? Va e frica de ceva?
- Nu, absolut deloc.
- Nu avetzi dushmani?
- o, da, dushmani am destui dar nu mi-e frica...
- Dar de doamna aceea urāta...aia cu coasa...nu va e frica?
- A, nu, īn niciun caz! Vine un moment cānd fiecare ne īntālnim cu ea...am īnvatzat sa traiesc cu ideea asta..
Ce trist, ce trist ca nu mai este!!!Ce artist!! Ce om deosebit! Ce om frumos!
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!