Copilasi de iunie-iulie 2003 (28)
Raspunsuri - Pagina 9
pojogam spune:
Salut fetele si va doresc un w/end superb, ca atmosfera in suflete ca afara e urat rau(cel putin pe aici!)
Crisa ma bucur ca ai aparut si ma gandesc la ce ai visat tu… bunica spunea ca visele spre vineri sunt adevarate adica se adeveresc. Acum visul tau e plin de multe semnificatii…
Tudor ce mai face, in mod special ce nazdravanii ?
Bychi eu tare mult as vrea sa vin dar Ovidiu pare cam greu de convins.
Romana de rosie ce sa spun… Flaviu musca din rosie ca din mar. A fost fan rosii toata vara si uneori le manca taiate felii dar acum nu mai vrea rosii. Legat de nervi, eu ma calmez repede daca sunt in toane bune…In general ascult o muzica sau ma gandesc la ceva foarte frumos; insa o plimbare in aer liber e cea mai buna.
Maria de inlatime nici nu mai stiu pt ca nu mai sta sa fie masurat (ultima oara avea 80 cm), iar de cantarit are cam 11,200 Kg imbracat deci nu e prea prea… mai ales ca el nici nu mananca bine de o bucata buna de vreme.
Porblema cu care ma confrunt acum, e somnul de pranz. El e invatat sa doarma afara in carut si acum cu frigul asta e cumplit sa-l plimb prin vant. Azi de ex. L-am bagat repede in casa dupa ce a adormit si vreau sa spun ca s-a trezit de nenumarate ori si numai somn nu e asta. Pur si simplu nu doarme in casa. Imi va fi f greu sa-l dezvat.
Tot azi m-am anervat tare pe el ca a inceput sa arunce pe jos de pe dulap tot ce-I cadea la mana, pana a resuit sa arunce si o cana mare care s-a facut bucati… L-am certata dar el radea si apoi mi-a tras si una! Netotul!
Ma gandesc cu groaza la zilele de iarna si somnul lui si apoi la pomul de iarna de care va trage si mai stiu eu ce va face.
Sarutari la toata lumea!
Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao
elena_ltd spune:
Bychi, subscriu la coordonatele intalnirii, IOR nu stiu unde este, dar cand vine barbati-miu (care se presupune ca stie), te anunt.
Bibi, sanatate lui David! Eu spuneam de un vaccin antigripal homeopat, dar, personal, sfatul meu este sa-l vada intai medicul. Vaccinul antigripal homeopat se gaseste la farmaciile homeopate, un tub este 14.000 lei si toti ai casei pot lua. Doza recomandata noua a fost de 5 granule in fiecare luna, la aceeasi data, din septembrie pana in martie. Oricum, daca te apuci sa i-l dai, sunt niste reguli de administrare a granulelor homeopate. Daca vrei lamuriri, ti le dau, dar cel mai bine este sa consulti un homeopat. In plus, alopatele cu homeopatele nu fac casa prea buna, pentru ca primele anuleaza din efectul celor din urma si asa mai departe.
Poti sa incerci si imunostimulatoare ca Rybomunilul, bronhovaxonul, Aerodin, vezi tu, daca tii sa-i dai ceva antigripal. Acuma, cat e deja racit, poti incerca Oscilococcinum, e naturist si se poate da si cand e copilul bolnav.
Hai sa va zic de ce am intrat eu acuma. Pentru fetele din Bucuresti, nu stiu daca ati citit topicul de la gradinite si scoli http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31859
Mai multe informatii gasiti si la mica publicitate si va pot da si eu ca am trimis PM.
E vorba de o conferinta pe tema educatiei si cresterii copilului, pe 16 sept la 18,30. Io vreau sa ma duc, daca reusesc sa-mi aranjez programul cu copiii. Se baga careva?
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
romana spune:
Da vad ca va calmati cind va plimbati... EU ce sa zic. Am iesit o singura data singura cu amindoi copiii. Am stat doar in spatele blocului deoarece nu pot sa imping caruciorul cu o singura mina ( e din acela cu doua minere). Nu va mai povestesc cum am coborit doua etaje. Of, of ... ce m-as mai plimba eu , dar din cauza mincaciosilor nu prea gasesc timp de iesit. Uneori ii mai da sotul un biberon lui ALin in weekend si atunci pot iesi cu Cristi cu carutul.
EU incerc s ama calmez intrind pe forum sau mincind ceva.
MIHAELA: Cristi sta destul de cuminte in carut . EL e foarte cuminte cind e afara. SI in casa e cuminte, dar are tendinta sa mearga la patutul lui ALin si sa-l traga de miini si de picioare, ori sa-i puna mina pe fata. Daca vreau sa-l iau de acolo urla.
Cu somnul stam destul de bine, uneori se culca singur daca-l pun in patutulu lui, doar ca atunci se trezeste e cam urlator si nu inteleg de ce.
MARIA m m : Cristi are cam 10 kg si in jur de 77 cm. Cred ca Alin o sa fie mai voinic daca o sa fie sanatos.
BYCHI: La Cluj o sa mergem poate la anul, desi avem in plan sa mergem la mare vara viitoare. Oricum o sa vina ai mei la Bucuresti ca peste o saptamina ( simbata) il botezam pe Alin. O sa fie ceva simplu deoarece il botezam acasa si vor veni doar rudele.
Si zi asa te-ai duce cu copii chiar daca sotul nu ar fi de acord?
CRISOTEXA: Nu prea am eu chef de prostioare ca sint tare obosita. ZIua sint cu Cristi, iar noaptea cu ALin . Alin asta doarme mai toata ziua iar noapte sta si se uita pe pereti sau rumega suzeta si daca o scapa va inchipuiti ce scandal face. Noroc ca am patutul lui chiar ling pat si imi bag mina printre gratii si ii pun din nou suzeta in gurita. Asa ca eu lucrez in doua schimburi si mi-e vesnic somn. Dar ca un facut, cind dorm amindoi nu pot sa dorm. Dar lasa ca la anul va fi mai bine.
In privinta Marei, eu cred ca e un ingeras care va veheaza de acolo din cer si in mod singur o sa mai ai un copil, asa ca puneti-va pe treaba ( mai ales ca ai fost la mare si asta ajuta).
ANDA141: Cristi a mers singur inainte de a implini un an cam cu o saptamina doua. Noi nu avem premergator si nici nu am dorit. La inceput Cristi calca cu piciorul drept in unghi si l-am dus la ortoped. Ni s-a spus ca e in regula si ca 9 copii din 10 calca cam aiuriea pina invata bine sa mearga deoarece dureaza pina invata sa-si tina echilibrul de biped. Al tau e cam micut sa-l chinui sa mearga. Mai lasa-l o luna doua. Adica nu-l forta tu. Daca el vrea sa mearga se ridica singur in patut si da ture in jurul gratiilor. Pina sa mearga pe jos prin casa e cale lunga si trebuie sa ai rabdare.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
AdynaB spune:
Salutari mamici,
Maria,ultima oara cind am masurat-o acu vreo 2 sapt avea 76cm si 9,500 kg,in schimb cu statul in carucior e o placere pt. ea(inca) si cu mincatul in scaun la fel,sta fara probleme doar seara nu, e in toiul jocului si nu o pot lua nici cum.
Toate ca toate mamici dar acu am un of...de vreo 2 seri ficamea nu mai vrea sa manince(doar cu chinuri) si acu va intreb si pe voi ai tine de foame o sticla de lapte pe care i-o dau innainte de nani??
pupice
Adyna si Selina bambina
romana spune:
Adyna: Daca nu se satura ori nu-i tine de foame se va trezi noaptea sau dimineata mai devreme si va cere ea de papa. Ai incercat sa-i pui cereale in biberonul de seara. Ma gindesc ca daca nu prea vrea sa amnince macar niste cereale sa aiba in lapte. Eu ii puneam intr-o vreme cereale de la Humana.
Pe de alta parte s-ar putea sa nu-i placa ce-i dai de mincare . Incerca cu ceva ce sti sigur ca-i place. Uite Cristi nu refuza un biscuite. De asemenea ii place banana.
Oare ce mai face Madishor? SI mai era o mamica din Dr. Turnu Severin, ce mai face? Dar CorinaElena? Or fi in vacanta mamicile astea? Mai mamici mai dati un semn de viata.
Nu v-am spus ca mai nou Cristi a devenit gelos . Cind ma vede cu Alin in brate vine si se lipeste de piciorul meu si ma stringe tare, tare. E un mamaos mai nou.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
AdynaB spune:
Romana merci,
am incercat si cu pateu si parizer..astea sint ale ei preferate si tot nimic.
De cereale in lapte nici nu vrea sa auda,de la 11 luni nu mai maninca.
Nu stiu,or fi dintzii oare??
Adyna si Selina bambina
alinuta spune:
cu greu am reusit sa deschid calculatorul dar iata-ma-s nitel.
a dat bunul Dumezeu si ne-am mutat, dar a fost teribil de obositor: stringe, impacheteaza, cutii peste cutii, genti, valize, nebunie. stateam si ma gindeam ca am venit in state cu 2 valize si acum uite cite s-au adunat...multe aduna omul la viata lui.
alexandra e super incintata de noua casa, mai ales ca are mai mult spatiu sa se zbenguie in voie, plus scari pe care le-ar urca toata ziua daca as lasa-o. de urcat le urca fara probleme, partea proasta e ca vrea sa le si coboare si nu oricum, ci pe burta si cu capul in jos, asa ca i-am instalat frumos gardut ca sa stau linistita.
merge ca o ratusca peste tot, si-a revenit si cu mincatul, singura problema e cu somnul noaptea. se trezeste in jur de 1-2 si nu e chip sa adoarma la loc, pot sa stau cu orele linga ea si nu adoarme. de multe ori picotesc eu linga patutul ei, dar duduia nu si nu, asa ca pina ne-om mai reveni din oboseala o iau cu noi in pat. stiu ca nu e bine si tare mi-e teama ca va deveni obisnuinta dar sincer va spun ca nu ma mai tin picioarele. mutatul asta ne-a dat peste cap, nici acum n-am terminat de despachetat, sper ca intr-o saptamina-doua sa terminam. cit e treaza mare brinza nu pot sa fac, asa ca profit de momentele cind doarme (ca acum ) si le mai bibilesc prin casa.
n-am citit mai nimic din urma, sper sa reusesc zilele astea, stiu totusi ca a revenit crisa si ma bucur, incerc sa mai scriu cind prind nitel timp.
va pup pe toate si sa aveti un week-end frumos (aici abia s-a inseninat, cu uraganele astea e jale cit ploua).
Alina si Alexandra
adinag spune:
salutari la toata lumea,
vad ca sunteti tare harnice la scris! da' cand mai reusiti voi sa scrieti asa mult? ca eu pana va citesc trece timpul si nu mai apuc sa raspund (mai ales cand incepe sa se uite sotul la mine cu sprancenele ridicate in sus; adica intai se uita la mine, apoi la dezordinea din casa, apoi iar la mine ). si nu pot sa-l las singur sa faca ordine!
de altfel... ce sa mai zic! visez si eu, poate, poate incepe si printesa mea sa doarma noptile fara sa se mai trezeasca! pana acum a reusit o singura noapte sa doarma din capat in capat (de fapt, s-a trezit de 2 ori, dar si-a bagat suzeta si a dormit mai departe). ce-as mai dormi si eu fara grija ca indata-indata iar ma trezeste!
catan jasmina nu doarme direct cu noi in pat, dar pentru ca se trezeste mereu si candva n-am mai rezistat sa ma tot scol i-am facut un fel de "balcon": adica am pus patutul ei langa al nostru si i-am scos pe o parte "gratiile". deci ea doarme in patutul ei pana inspre dimineata (intre 5-7), cand vine la noi la mijloc si doarme mai departe. sunt foarte multumita asa, pentru ca macar nu trebuie sa ma mai scol noaptea. si cat timp am alaptat am alaptat-o intinsa in pat si mi-a fost mai comod.
romana te cred ca esti foarte obosita. in primele luni jasmina se trezea cel putin din ora-n ora si o alaptam intre 30min si 1,5h. si pana adormeam eu, trceau 20-30min si ea iar se trezea. iar ziua nu dormea mai deloc - poate max. 1-1,5 ore, si aste pe multe etape de 20 minute. cu timpul macar nu a mai durat asa mult alaptatul. te admir foarte mult cum reusesti cu doi bb care au un ritm opus. multa energie si iti doresc sa-si gaseasca Alin cat mai repede "ritmul Europei", cred ca atunci va fi un pic mai usor pentru tine. Metode de calmare nu-ti pot da, inca nu am prea gasit nici eu. de obicei ma revars asupra sotului, insa nu-i o metoda de recomandat
elena_ltd multumesc si eu pentru sfaturile homeopatice! tatal meu este acum in romania si maine ia inspre austria. citind ce-ai scris, i-am dat telefon azi pe la 17h si l-am trimis la cumparaturi! M-a intrebat daca-s nebuna ca-l trimit chiar in ultima seara dar deh! ce nu face el pentru nepotica lui?!?!? deci daca mai ai alte sfaturi homeopatice/naturiste (mod de administrare etc.), iti multumesc anticipat!
as vrea s-o masor pe jasmina, la medic nu se lasa masurata. voi cum faceti?
acum ma duc sa mai casc gura la televizor!
va pup pe toate
adina & jasmina (24.07.03)
bibi spune:
Deschid subiectul cu gandul sa recuperez ce-am pierdut ieri( n-a vrut computeru` sa intre pe site Dc nici mort. O vreme i-am suspectat pe colegi de un mic complot, dar apoi mi-am dat seama ca nu-s asa importanta si am zis sa profit, macar o zi /luna sa stau fara DC). Citesc cateva mesaje pe care nu le vazusem ultima oara, inchid subiectul caci ma gandesc ca s-a deschis probabil altul si fetele mele stau la barfa prin te miri ce coltisor si eu bantui aiurea prin case parasite. Caut, si caut, si caut.....fetelor suntem in 14 septembrie, pe unde-mi umblati????
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
maria m m spune:
Buna mamici,
Paula e racita,are viroza:
-ii curge nasul
-are rosu in gat
-stranuta
-are 38 febra(febra numai acum i-a aparut)
A luat de la sotul(cu toate ca l-am izolat).Doctorita noastra de familie e plecata in concediu,la fel si pediatra.Am contactat alta doctorita.
Acuma astept sa vad cum reactioneaza la medicamente.Sper sa ii treaca.
De luni e asa agitata.
Luni spre marti seara Miru a dormit cu mine in camera si sotul la ea (ca sa nu ne dea si noua raceala).Paula a avut un somn atat de agitat.A trebuit sa o iau cu mine(si cu miru) in pat pt ca plangea.Si asa se scula din ora in ora si plangea si se linistea numai luand-o in brate.Pe la 5 domnisoara avea chef de joaca(ii lua mainile lui saraca sor-sa si facea cu ele bravo-bravo,spunea in soapta mama,tata,papa,mami,era tare draguta dar noua ne era somn).Cand s-a trezit dimineata,pe la 7 jumate a mancat tot biberonul de cereale.
Deci,de mancat a mancat azi dar programul i-a fost dat total peste cap.
Eu azi am mers la o inmormantare (eram imbracate in negru,era soare) si am facut o criza hipoglicemica.Am venit acasa si am mancat o ciocolata si mancare.Cred ca am facut criza si din cauza oboselii acumulate peste noapte.
Acum eu sunt bine,sper ca si Paula sa isi revina curand.
Eu maine incep serviciul.
va pup si sanatate la bb-ei.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)