Copilasi de iunie-iulie 2003 (28)
Raspunsuri - Pagina 3
maria m m spune:
Ultimele noutati:Paula are 8.500(a slbit in concediu)de masurat nu stiu cat masoara dar bate undeva intre 80-84 cm(s-a inalatat mult).
Ultimul ei cuvant(rostit alaltaieri)>ca-ca(dupa ce o schimbasem de kk).
Zice:
caca=dupa ce face
Nuna=Miruna
Nanana=(asa raspunde daca o intrebi cum o cheama pt ca noi ii mai spunem si Nana)
Papa=la amncare
Apa=la apa
Hita=hinta(si cand e pe hinta repeta hiinta,hiiitna....parca ar canta)
mama,tata
pa
face tai-tai si spune tai-tai
Imita:pisica,masina,trenul,ursul
Nu e retrasa de fata cu strainii(doar daca cneva insista sa o ia in brate.....atunci plange).
Imita tusea
Daca e pe jos in camera ei,se urca pe patutul ei de lemn(pe patut,nu in patut)
Face draga-draga.....
Daga-daga=draga-draga
uu-cand se mira
Uauuuu-wow
Naii-naii=nani-nani
Arata-unde e nasul,cati ani are,cine e mama,tata,sor-sa,bona(da astea le face de mult)
Merge singurica fara nici un ajutor
cam atatea,dar va ajungem noi din urma
maria, de Paula si Miruna
elena_ltd spune:
Amikule, esti mama shoppingului! Dupa cum merg lucrurile, paca vad ca Alexandra iti calca pe urme!!!
Maria, ma bucur ca ai revenit. Si cu atatea vesti... Vacanta voastra pare minunata, dar eu n-am inteles deloc, unde ati fost???
Am intrat sa anunt ca Mihai si-a revenit cu mersul de unul singur!!!! Mi-era ca iar o iau de la capat dupa boala, dar vad ca si-a regasit gustul pentru autonomie.
Va pup si... evident, cand mai dorm plozii, revin. Ca parca ce alta treaba am???
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
maria m m spune:
quote:
Originally posted by elena_ltd
Amikule, esti mama shoppingului! Dupa cum merg lucrurile, paca vad ca Alexandra iti calca pe urme!!!
Maria, ma bucur ca ai revenit. Si cu atatea vesti... Vacanta voastra pare minunata, dar eu n-am inteles deloc, unde ati fost???
Am intrat sa anunt ca Mihai si-a revenit cu mersul de unul singur!!!! Mi-era ca iar o iau de la capat dupa boala, dar vad ca si-a regasit gustul pentru autonomie.
Va pup si... evident, cand mai dorm plozii, revin. Ca parca ce alta treaba am???
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
draga mea,scuze ca n-am fost prea clara:Am fost in Croatia pe o insula.
maria m m spune:
Am uitat sa va intreb,copii vostri fac pe olita?
Paula nu face dar nici nu vreau sa o fortez,am sa incerc inca o data pe la 1 an jumate.
Voi ce parere aveti?
AdynaB spune:
Maria,bine ai revenit din concediu.
Fica-mea ar face pe olita,dar pina ma trezesc eu sa i-o dau e cam tirziu....tre sa prind momentul.In schimb cind o vede e calare pe ea si nu mai scapa.Cica mi-a zis un medic sa nu o fortez sa o las cum vrea ea si daca nu sa mai incerc pe la 18 luni.
pupice
Adyna si Selina bambina
Catan spune:
Hai ca fara sa vreau m-am laudat de pomana >Motata mea doar zice caca dupa ce a umplut pampersul .Inca nu merge singurica ,vocabularul e tot mai bogat dar zici ca le vorbeste in japoneza
Ieri a facut o boacana motata de ea .A luat-o la sanatoasa si eu eram cu febra si nu mai aveam chef la ora 10 sa alerg dupa ea si a cazut pe o parte ,am tras si eu o sperietura.S-a lovit pe ureche si mi-era o fricaaaaa.A plins ea si am luat-o in brate ,i-am dat apa si nu a vrut.
Curind e ziua piciului si ca un baiat mare(face 4 anisori peste citeva zile)vrea tort si tot dichisul la gradi cu prietenii lui.Si sigur ca vrea si acasa .
Amik misto faza uc shoppingul e buna ptr soacramea
Maria ce fain e sa evadezi putin din cotidian.
Adyna e inca mica asa ca nu e cazul sa te stresezi.Singurica o sa se curate.Va pupam dulce
Elena cum e puiul tau?Va doresc numai bine si multa sanatate.
http://community.webshots.com/user/catya106
amik spune:
mama shoppingului...hmmm...I wish...
razvan a avut azi accident cu masina.nimic grav,pt el,dar masina e indoita si necesita multe milioane bagate in ea,fir-ar sa fie!...parca dumnezeu pe o parte iti da,pe alta iti ia!
vestea buna este ca sotul meu mi-a facut azi surpriza de a cumpara o super camera digitala,in sfarsit,ca de cand il bat la caaap!
alexandra a venit acasa mai devreme decat de obicei pt ca au venit nasii nostri in vizita.a primit un sarafan de blugi frumusel,ca tot imi doream eu unul pt ea!
alexandra de trei zile mananca foarte putin,cred ca ii da maseluta de jos ca e umflata rau...bine ca bea lapte.cand vede lingurita de mancare parca vede kk!
maria,apropo de olita,alex sta uneori pe ea si chiar face treaba acolo!alteori se ridica si pleca sa faca pisu mai incolo,mai pe covor,etc.eu vin repede cu carpa sa sterg,ea se da mai departe si face din nou,cu un zambet strengar in coltul gurii.dar,de regula,foloseste olita atunci cand o pun la orele potrivite pe ea.
in rest?mai vorbim maine sa va spun cum NU mananca puiul meu!
ps:ce plina de optimism sunt!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
www.jester.ro/alex/
madic spune:
Buna dimineata mamici si copiluti.
Am vazut cum va laudati ca maninca bbii vostri cite 2 feluri la o masa, dar noi sintem taare departe de asta, pe scurt mesele Mariucai arata asa:
07:30-08:00 - un biberon cu lapte (200-250 ml) si apoi cascaval cu piinica sau almette (cu mai putin succes)
11:30-12:00 - masa de fructe (banana+piersica, mar+biscuite+piersica, acum si pere, struguri si mai nou le prefera date pe rind bucatele decit amestecate piure)
14:30-15:00 - masa cu carnita (ciorbita, supa cu galuste, pilaf cu legume, piure), eventual desert cereale (gen pufarine, dar simple) luate de ea cu minuta
18:00 - iaurt cu brinzica, danonino, paste/orez cu lapte
22:00 - un biberon de lapte cu o masura cereale (nu mai mult, ca nu mai maninca de loc) - cca 200-240 ml.
Ca si cantitati, in general cam trei sferturi de castronel, rar un castronel plin (din cele de copii). Intre mese nu prea-i mai dau, ca altfel se duce naibii si putinul pe care-l maninca.
Voiam sa va mai spun ca i-am cumparat vineri o carticica "prieteni fara grai" cu poze de animale si a fost super incintata, am reusit s-o tinem pe loc cite o jumatate de ora povestindu-i din carticica si acuma le stie cind le vede :
- pis-pis - pisica
- am - catelul
- clo-cla - calul
- ma - rata
- tip-tip - vrabiuta (de fapt acolo scrie macaleandru, dar ce era sa-i spun)
- oaaaa - tigrul ( asta pt ca "rageam" eu asa ca nu stiam cum sa fac ca tigrul)
MARIA - bine ati revenit din concediu, cu forte proaspete.
AMIK - sper sa ajung si eu saptamina asta pe la Unirea, ca tare mi-ati facut pofta de cumparat ceva si chiar avem nevoie de o salopetuta de raiat si ce-oi mai gasi.
ADINA - aici nimeni nu face "analiza" pe greselile altora.
CATAN - vrem si noi tort!!!
V-am pupat si poate mai scriu si eu azi, ca se anunta o zi mai linistita.
Madi si Mariuca (28.07.2003)
http://community.webshots.com/user/ianina2003
Kehleyr spune:
Hehe, ce de lume noua
MARIA bravo pentru concediul minunat. cand ai examenele alea grele sa iti tinem pumnii? Parca era ceva cu admiterea in barou...
ADINA stai linistita cu gramatica. Pluralul cred ca e "forumuri" .
AMIK sa purtati cu placere toate hainutele pe care le-ati cumparat. Nici eu nu mai simt nevoia sa cumpar nimic pentru mine de cand cu Stefania . Bine ca nu a patit nimic sotzul tau, lasa ca masina se repara. Noi avem Casco, suntem patiti si am zis ca decat sa ne riscam... Si placute .
CATAN sa-ti traiasca baietelul, sa fie norocos si fericit . Nu ai spus exact cand va serbati, asa ca noi uram de acum.
ADYNA mai povesteste-ne despre Selina, sa ne cunoastem mai bine .
Noi nu facem la olita si nici nu avem in plan sa incercam deocamdata. Cum zicea si Adyna, dupa 18 luni sau poate chiar mai tarziu, cand o sa fie fata in stare sa imi spuna ca ii trebuie.
Ce de copii vorbareti avem. Nu stiu cum va dati voi seama ce incearca ei sa spuna, ca si fi-mea pare ca vrea sa zica multe, dar eu nu inteleg nimic . Nu da nici un semn ca ar recunosate partile corpului, dar ii place foarte mult sa ii arat animalele din "Prieteni fara cuvinte" (pe care o avem si noi ) si mai ales rade tare de tot cand incerc sa le imit eu cu vocea mea de bas. Ii plac toate cartile, de fapt, inclusiv ale mele pe care mi le scoate din biblioteca . La tara a descoperit una pentru copii pe care o lasasem prin casa si si-a luat-o si a inceput sa se plimbe foarte incantata cu ea prin casa, nu ii mai dadea drumul.
Deja merge cu foarte mult curaj si imi creste inima . Cel mai bine merge tot in casa, pe drum drept, pe iarba ii era cam frica. A redescoperit jucaria pe care i-am luat-o cadou de ziua ei (un cub din ala mare cu tobogan si tot felul de locuri prin care sa se poata baga) si sambata nu se dezlipea de ea, ii placea la nebunie.
I-am dat ieri la pranz mamaliguta cu branza Almette si smantana si a mancat cu succes.
Noi avem in jur de 10 kg si cred ca numai vreo 75 de cm, desi s-a lungit in ultima vreme. Vad in parc copii cam de marimea ei si cand imi spun mamicile ca au cate 11-12 luni... . La cele 14 kg ale lui David nici nu putem visa, poate peste vreun an . Dar sanatoasa sa fie, ca are timp sa se ingrase mai incolo .
La noi marea problema acum e suptul degetului, de care nu reusim sa scapam. Doarme cu degetul, cand ii e foame degetul, cand se plictiseste sau e suparata la fel. Deja mi se pare ca i s-a deformat un pic dantura. Am mai citit pe aici pe forum subiecte si majoritatea erau de acord ca nu exista solutii . Am incercat totusi sa ii dau cu ceai de pelin pe maini, dar nu pare sa sesizeze nimic . Am mai auzit de o solutie frantuzeasca si o sa o cumparam si pe aia.
Va pupam si saptamana placuta.
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
bibi spune:
Ce de fete harnicute!!!
Pai, sa incep cu Dana, ca tare ma distreaza. A luat toate fetele cu M la rand in incercarea de a o depista pe cea cu examenele grele. Cea oropsita e Martta, mama!
Cu kilogramele noi nu ne mai laudam ca am avut un we greu (10 scaune in 2 ore) si am ajuns la 13,200kg. Am mers la medic, am primit un tratament cu debridat si sumetrolim (parca) si regim alimentar.
Lapte mi-a recomandat sa-i dau antidiareic, dar pune-te cu cine te incurci! N-a vrut nici macar o picatura si adevarul e ca e asa scarbos laptele ala ca nici macar eu n-am putut sa-l inghit si l-am scuipat cat colo. Regim n-am putut sa tinem, ca pana n-am facut baiatului un gratarel nu a incetat cu tipetele.
Eu zau, stau si ma minunez de voi care aveti curajul sa mergeti cu copii prin magazine. Al meu e argint viu. La ultima iesire in Cora a intrat intr-un magazin cu genti si dupa ce a trecut in revista toata marfa din rafturi a ochit un saculet din plus, l-a luat din raft si apoi s-a alergat cu tasu` printre rafturi, ba chiar si in afara magazinului, asa ca de voie de nevoie am cumparat saculetul ca sa putem sa plecam cu copilu din magazin.
Ieri am fost intr-o vizita la niste prieteni ai sotului.
Si eu si David la prima vedere cu ei, asa ca am imbracat copilu mumos, eu mi-am luat buna dispozitie cu mine si zic, hai sa socializam.
Gazdele, niste tipi putin cam snobi si cam crispati, tocmai mutati intr-un apartament superb amenajat in decurs de 2 ani dupa un studiu minutios a tuturor revistelor de decoratiuni.
Mobila de-aia, chiuveta de-ailalta, lampadar cu scart, perdea cu fason, ce sa mai ne-au facut capul calendar.
Gazdele, si ei posesori ai unei gagalici de numai 5 luni, o frumoasa si grasuna de copila despre care in cele 2 ore am aflat si cat cantarea in saptamana 24 de viata intrauterina.
Cand David a inceput sa-si dea in petec am zis, lasa asa, ca ma razbuna pe mine. In doi timpi si trei miscari a spart o carcasa de CD, un bol de ceramica, i-a terfelit fetitei toate jucariile, a rasturnat castronelul cu covrigei dupa care lua cate unul cate unul si-l arunca ostentativ pe parchetul cel scump si lustruit.
Am jurat ca nu mai merg in nici o vizita cu el si nici prin magazine nu-l mai iau, ca ultima oara cand m-am incumetat l-am gasit dupa tejgea printre picioarele vanzatoarei. Nici la dr. nu m-as mai duce cu el, ca si acolo a cotelit-o pe saraca femeie prin toate sertarele si a tras cu naduf de toate decoratiunile afisate parca in ciuda lui pe pereti.
Maria bine ati revenit din concediu.
Amik, stai ca n-am inteles, mami e mama soacra?
Adina, si eu sunt anti zaharoase si sper sa rezist asa cat mai mult.
Catan, sa-ti traiasca flacaul si sa aveti o petrecere reusita! Musai cu poze!
Elena, mama mea spirituala, tu crezi ca ma alint?!? Oooo, nu, vai mie! La prima intalnire face to face viu cu pozele de la mare. Jaleeee... Ca stiu sa acopar, asta da!
Romana, ceva mai tonica sau mi se pare mie?
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran