Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
Irinusha spune:
Buna fetelor!
Profit si eu ca-i mama cu Cris la plimbare si ca mi-am facut treburile sa intru putin la voi.
Gabitza, sa-ti traiasca crestinul mic! Si sa creasca in continuare tot asa de bine! Pupici la dolofanici :) si vaccin usor!!!
Clara, fiecare bb cu ritmul lui ... pe burtica trebuie sa se intoarca pe la 6 luni ... sau mai devreme, ori mai tarziu ... nu prea cred ca-i o regula totusi. Am intrebat pe tanti cu gimnastica de refacere - daca asa-i zice, ca habar nu am cum e pe romaneste - si mi-a spus ca nu-i bine sa-l las in fund ... si ce-i mai place lui Cris. Chiar trage singurel de cap sa se aseze in fundulet ... eu una il mai las, nu mult, dar ce sa-i fac daca ii place. Nu stiu cum i-a spus dr. Monei ca-i bine, ca mie mi-a spus invers ... cred ca iar e fiecare dupa cum a facut experiente ... si eu ma iau putin si dupa "placerile" lui fi-miu.
Mamaleone, da aici cu sfaturi in noi, te rog!!! Ce bine era sa-i fi spus - sau sa-i fi intrebat si eu :) - mai devreme ... ca eu am facut experiente pe burta lui Cris!!! Sejur fain la Constanta! Mai stati mult, sau doar il luati pe Anghelus acasa? Drum bun si vreme faina ... faceti o baie si ptr. noi, cei fara concediu! :(
Olimpia, vezi ce a scris Mamaleone ... si eu mai astept sfaturi.
Eu am inceput cu putin, intai morcovi fierti - ca o pasta molicica - si i-am dat la o masa, cateva lingurite, completarea am facut-o cu laptic normal (ba mint, ca am trecut la nr. 2 acum). In prima zi chiar la doua mese - cea de dimineata/pranz si cea de seara. A doua zi tot morcovel ... seara am facut greseala cu cerealele. Dupa doua zile am inceput alt borcanel cu mar (eu borcanele dau ... din doua motive: 1. ca-i calitate buna, chiar mai buna decat ce as face eu si 2. din lipsa de timp) pe care l-am dat intre mese, ca desert. Asta i-a placut mai mult ... mi-a papat mai cu placere. Tot asa doua zile , azi am inceput alt borcanel de legume (morcov, cartof, mazare si porumb) ... tot asa doua zile ... dupa iar fructe ca desert. Dupa vreo doua saptamani introduc si borcanelele cu carnita ... am vorbit cu un tatic de baiat de 6 luni - era si el la cumparat de borcanele cand ma uitam eu ca bezmetica la ele si nu stiam ce sa aleg - si m-a sfatuit sa dau si cu carnita ca i-a spus dr. ca-i necesara ptr. dezvoltarea creierului ... si trebuie sa fie adevarat de exista borcanele cu carnita de la 4 luni. Pe mine pediatra noastra m-a lasat in ceata, nici un fel de sfaturi ... de aceea si m-am hotarat s-o schimb, am primit chiar o recomandare buna, dar mai astept pana ajung la el ... ca doar nu ma duc asa de nebuna fara probleme, doar sa ne cunoastem. Mai vedem.... Sper ca te-am ajutat putin ... nici eu nu prea stiu multe, dar sper sa fac bine ...
Noi am avut iar o noapte proasta ... de la masa de la 1 noaptea a inceput sa se smiorcaie ... dormind asa plange ... l-am potolit ba cu suzeta, ba mangaiat si leganat, ba cu ceai ... lapte a mai vrut la 7.45 dimineata ... Pur si simplu nu stiu ce are ... si ziua e marait ... ba rade in hohote, ba maraie ... dimineata chiar a urlat pana am iesit cu el afara. Mi-e ca l-a invatat mama in brate, ca in brate nu mai zice nici "car" ... de tot o cert, dar de pomana. Pleaca peste o saptamana si ma lasa singura cu tiranul ... eu ce fac. Mi se rupe inima de el cum plange, dar nu-l iau in brate ... sper sa se invete ... numai ca azi la pranz a venit iar mama la noi, iar o sa mi-l rasfete! Valeu!!!
Clara, si Cris se trezeste plangand ... ba chiar asa mai doarme ... nici eu nu stiu ce are ... presupun ca a visat urat, sau l-a trezit ceva si el nu-si facuse somnul. Nu stiu ...
Gata, ca iar am "vorbit" o groaza si ma injurati!! VA pupic si va doresc o saptamana frumoasa si linistita!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinusha spune:
Maria, sa-ti traiasca Alexutzul si sa faca multe, multe luni sanatos si voios!!! Pupici sarbatoritului!!!
Mamaleone, ti-am citit povestea ... misto mai poti povesti!!! Sa-ti traiasca mica sfanta si pe langa ea intreaga familie!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Pepsi spune:
buna fetelor, hop si noi pe lista!
nascut pe 17 mai 2004, ora 23:32, 51 1/2 cm, 4.145 kg! si ma cheama Dominic!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
madutza spune:
Buna fetele,
As vrea sa le urez La multi ani sarbatoritilor ultimelor 3 zile: Adrian Dominic, Adriana Maria, Ptru Alexandru si Isabella!!!
Pepsi bine ati venit! V-am trecut pe listuta. Copii nostri sunt nascuti in aceeasi zi. Va asteptam cu intrebari si sfaturi, cu povstiri despre voi.
Ieri mi-am luat carucior, in sfarsit. Imni place foarte mult, este fiabil si are toate optiunile pe care le vroiam eu. Nally este ca al tau si nu am dat decat 2.600.000 pe el. Erau doua magazine cu acelasi model, in primul era 2.700.000 si in al doilea 3.150.000. Cand am iesit din al doilea ii spun prietenei mele "Pai dincolo era doar 2.700.000". M-a auzit patronul si mi-a facut o reducere ca sa iau de la el. M-am scos ca mi-am gasit sa-mi iau si pantofi sport de piele, pt. care imi mai trebuiau 100.000. Sunt foarte incantata. Azi ma duc pe traseu, pana in centru si inapoi. Ma duc de fapt sa ma tund. Cam am emotii, ca de la par lung o sa trec direct la scurt. Lasa ca va trimit poze. Acu tre' sa ma apuc de mancare.
Pupici!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
alina33 spune:
Olimpia, mie mi-a spus doc ca mai are crize mici de colici, si al meu se trezea tipind si nu stiam ce are.Dar acum au trecut.In schimb acum adoarme mai greu.Maninca mai bine da adoarme mai greu in timpul zilei.Scapi de una dai de alta.
Eu nu prea sunt adepta caruturilor sport ca pina pe la 2 ani tot il duci in carut si daca mai stai seara la terasa sau chiar si in timpul zilei daca i se face somn ce faci,fugi repede acasa cu el sa se culce?Da sunt usoare da esti conditionata de orele in care sta treaz copilul.
Madutza felicitari pentru negociere.Se pare ca al tau sotior a fost sensibil la doleantele tale.Sa ne pui poze cu tine tunsa!
Mai daca va uitati pe prima pagina la bebelusul pe luni de zile acolo la luna a 4-a scrie ca il poti sprijini de perne.Doctorii spun ca e prea devreme pentru stat in fundulet,nu mai stii dupa cine sa te iei.E asa nostim Dragos ca sta in scoica si se trage de pantaloni sa se ridice in fundulet.Bineinteles ca se enerveaza si atunci trebuie sa ii distrag atentia cu alte jucarele.Il mai tin de minute si atunci el trage de ele si se ridica si il tin citeva secunde si e foarte incintat.
Fetelor voi ati mai slabit?Eu am mai dat 1 kg de la plimbarea aceea lunga acum am 67.Madutzo tu tii secret rezultatele la km tai?
Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos
tinavia spune:
Dragi mamici si bebelici!
Va cerem sa ne primiti si pe noi in clubul vostru!
Mai intai de toate trebuie sa va spun cat apreciez efortul fiecareia dintre voi , ca pe langa norma intreaga de mamica , treburi in casa , va gasiti timp sa va impartasiti experientele si sa va ajutati intre voi ( cu sfaturi macar !!!
Eu sunt Tina (26-07-73) si Avia(27-06-04). Si pentru ca suntem asa departe de tara , iar aici nu avem nici famile si nici prieteni romani , e o binecuvantare sa va citim in fiecare zi , si sa ne regasim cate un pic in fiecare dintre voi.Caci noi va citim de mult timp , dar pana acum nu ne ajungeam cu timpul si pentru scris.
Hai sa ne traiasca micutii!!!
oana_mm spune:
Va salutam pe toate fetele si pe bebeii vostri sugubeti!!
Desi am lipsit de pe forum o perioada lunga de timp, speram amandoi, ca nu ne-ati uitat inca.
Evenimentele nu au stat pe loc: pe 28 august ne-am botezat iar acum ne aflam la Cta intr-o mica vizita la bunici.
Eric a inceput sa se rostogoleasca de pe burtica pe fata inca de acum vreo 2 saptamani dar, de cand am ajuns la Cta nu a mai facut manevra asta de loc. Inainte era ca hopa - mitica: acum il puneai pe burtica si in secunda urmatoare se rasucea. Acum ... nimic!! In schimb a invatat o chestie noua: are un balansoar care se leagana destul de tare daca el se misca. S-a prins ca daca se arcuieste in balansoar acesta il leagana ca nebunu'. Cu asta isi ocupa timpul la Cta.
Am inceput si noi diversificarea acum 10 zile, la indicatia doctoritei. Dimineata mananca piureuri de fructe (borcanele de la Hipp recomandate peste 12 saptamani) si, de cateva zile seara, biberonul de lapte contine si 4 lingurite de Crema de Aroz de la Hero. In rest ii dam inainte cu Humana 1 inca zece zile de acum incolo - pana implinim 4 luni. Apoi, trecem pe Humana 2!!
In rest ... Eric creste frumos. Are 64 de cm lungime si 6150g. In fiecare zi invata ceva nou si ne surprinde cu cate ceva. Nu ma satur sa ma uit la el.
Copii vostri cum mananca intre 9 seara si 9 dimineata?? Eric mananca la 10 seara, apoi pe la 3.30 si inca odata pe la 7.30 .
Nu e cam mult??? Initial avea ultima masa la 12 si pe prima 5.30 - 6
Acum ... s-a schimbat. Parca mananca mai bine noaptea decat ziua!!
Va pupam dulce, Oana si Eric
Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
piatra lunii spune:
Buna,fetele,
sa scriu si io cat am nitel timp, ca m-am cam obisnuit cu mama, desi ziceam eu ca nu, si acu parca nu-mi ajunge timpul, Ingrid vrea atentie tot timpul . Am fost azi la al 2-lea vaccin, acu parca are putina febra, ca e mai somnoroasa, si i-am dat sirop eferalgan si face putin nani in scoica- desi in general nu doarme mai mult de juma de ora,deci tre sa ma grabesc, sa mai apuc sa fac si altele.
ea e inca cea mai micuta si mai delicata :)) are 58 cm cica (desi cand ma masurat-o io am zis ca are 60,inca nu-s convinsa ca era numa atata)- si 5350. E perfecta, iar ))- ca data trecuta era cica putin mai grasuta :)), acum e iar ca la carte (sau ca la tabel).
Cel putin tabelul frantujilor, din carnetul de sanatate. Si asta la aproape 4 luni (fara 3 zile).
Doctorul asta a zis ca n-o tin in fund pana la 6 luni, ea nici cu scaunul de masina nu prea era de acord, oricum nici eu n-a, de gand- ca vad ca tot sunt discutii pe-aici despre statul in fund sau nu. Eu am mai zis o data, mai demult, si macar din experienta cumva directa n-o s-o fac, ca mama mea l-a pus pe frate-miu cand era mic, tot asa, sprijinit de perne, de prin luna 5, ca si el era tot asa fara stare si voia ridicat, si apoi si-a petrecut timpul prin spitale ca nu stiu ce facuse la coloana vertebrala si era cat pe ce sa nu se mai trateze, foarte greu, deci eu am sa tin cont de asta, voi faceti cum credeti fiecare.
MONET, felicitari, desi cu intarziere, da' m-am bucurat si eu pt tine, ce ma bucur ca avem romani destepti prin lume! :))
Cu diversificarea, deocamdata n-.am discutat,doar ca fata mea fiind constipata, mi-a zis ca s-ai dau apa inainte de masa (chiar asa, cine mai da apa la bebelus dintre voi?)- si daca nici asa, sa ii dau compot de mere, 2 lingurite pe zi, la distanta una de alta. Cica e constipata ca nu mananca cat ar vrea, asa citeam si-n Mama si sugarul, ca ori mananca prea mult, ori nu suficient, insa mi-a zis doctorul ca cica trebe sa manance de 6 ori pe zi maxim, ea insista pe asta, ca cica inainte se dadea la copil sa manance la cerere, acum tendinta e sa-i dai de 6 ori, ca se mai poate dezvolta vreo glanda,ceva, si sa nu devina gras in timp.Cel putin asa scrie si prin cartile franceze.
Ingrid inca nu se intoarce pe burtica, numa pe-o parte, da' io n-am nici o graba, macar dorm inca linistita noaptea :)) si noaptea, in general doarme, pana dimineata,uneori ,rar , se trezeste pe la 3, da-n general pe la 6, cu variatii, 5 sau chiar mi-a dormit 8 ore nonstop acu 2 nopti, si deci doarme pe spate. Deci, Oana-mm, uite asa papa Ingrid, ori o data pe noapte, ori dimineata, apoi iar face nani si papa iar pe la 9, 9.30 cand ne trezim de tot.
TINAVIA, bun venit! Si asteptam sa mai scrii cand si cand :)) PEPSI, bun venit si tie!
MADUTZA, sa stapaniti sanatosi noul carut, si Mariuca sa se bucure de el, si tu sa te bucuri de pantofi!
DE slabit, eu inca mai am de dat jos vreo 6-7 kg, nu stiu de ce nu mai merge in jos cantarul, da' o sa mearga el!
GABITZA, sa-ti traiasca micul Denis crestin!
La multi ani si sarbatoritilor de azi, sa creasca mari si frumosi si sa fie sanatosi! Azi sarbatorim si noi 2 ani de la cununia religioasa.
ma duc ca s-a trezit, pupici.
madutza spune:
Iaca acusi ne-am intors din oras si eu, inloc sa fac mancare, ma apuc sa va raspund. Am hoinarit azi de la 12 pana la 8 seara. M-am tuns scurt si zbulit, e o diferenta mare de la parul lung care il aveam de fro 7 ani. Toata lumea mi-a spus ca-mi sta bine, da' va dati seama ca n-aveau ce sa zica saracii dupa socul pe care l-au avut.
Pietricico, bine ai mai venit pe la noi. Nu inteleg de cxe in cartile franceze se spune sa nu dai la cerere, cand peste tot noua tendinta este la cerere. Mariuca nu se intoarce inca nici pe o parte, asa sunt unii mai lenesi. Multumesc pt. urari.
Oana_mm, bine ati revenit si voi. A mea mananca pe la 10-11 seara, apoi pe la 4 si pe la 7. Dar nu cred ca poti compara bibe cu sanul, din cate stiu eu. Distractie placuta la Constanta!
Tina, bine ai venit. O sa va trec pe listuta, dar mai tarziu un pic in seara asta, sper sa nu va suparati . Ma bucur ca ti-ai facut curaj sa ni te alaturi. Asteptam intrebarile, dar si sfaturile tale. Sa stii ca nu neaparat in legatura cu BB-ii. Intr-adeva, cateodata fac eforturi sa intru sa va raspund, si mai intotdeauna pe fuga, ca acum cand am o gramada de treaba.
Alina, majoritatea carucioarelor sport au si optiunea de a-i culca pe copii. O sa incerc sa pun poze zilele astea.
Ma duc la treaba ca vine sotu de la cumparaturi si io....Mamaaa si imi e o foameeee....
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Lili_B spune:
Buna fetelor,
Nu am mai apucat sa intru decit ca sa va citesc, seara inainte de culcare. Ati fost asa harniucutze si ati scris asa mult, ca pe cind terminam de citit mi se inchideau ochii de somn si aminam scrisul pe miine.
Pepsi si Tinavia, bine ati venit !!!!
Noi am avut o saptamina tare grea, dupa plecarea parintilor mei. Nu stiu nici acum de ce, dar toata saptamina Biancutza a fost miriita si plingacioasa, chiar si din somn se trezea urlind. La inceput am crezut ca a fost cam rasfatata de ai mei si de aia se poarta asa, dar totusi cred ca a avut ceva la burtica, ca nici cachilica nu mai facea ca inainte si nici macar nu mai gingurea. O fi fost oare de la pepene galben, ca am tot mincat zilele trecute? Abia duminica seara si-a revenit, dupa ce a tras o serie de pirtulici si a umplut pampersul.
De vreo 2 zile se chinuie sa mearga de-a busilea, cred, ca se intoarce pe burtica, isi ridica fundul in sus si se impinge cu picioarele si asa inainteaza un pic. E asa de soada, ca o broscutza.
Fetelor care alaptati, am si eu o intrebare. Am vazut ca atunci cind se incepe diversificarea, zice sa se inceapa treptat, o linguritza azi, doua miine si tot asa pina se inlocuieste masa de lapte complet. Dar cu lapticul ce facem, il mulgem? Daca il lasam nemincat si nemuls, nu scade productia de lapte?
Piatra Lunii, sa stii ca si mie cind mi-a masurat-o la doctor avea 58 cm, dar nu i-a intins bine piciorusul, asa ca am venit acasa si am masurat-o eu si avea 60 de fapt. Sunt curioasa acum, ca luni mergem si noi la vaccinul de 4 luni. Imi aduc aminte ca la primul vaccin a plins dupa si ca sa o linistesc i-am dat sa suga, dar mi-a zis nasa mea ca in Romania li se spune la mamici ca nu trebuie sa le dea sa suga 3 ore dupa vaccin, altfel efectul e anulat. Asa stiti si voi? Ca in cazul asta sa-i dau bine sa pape inainte si oi vedea eu cum o linistesc.
Mie nu-mi prea place de doctorul nostru ca repede repede se uita la ea si se cara, abia apuc sa-l mai intreb si eu ceva. E tinar, abia a terminat scoala, probabil ca nu are destula experienta si se cara repede, inainte sa-l incui cu vreo intrebare, hihihihi. Dar ma bucur ca macar il avem, ca aici e asa mare criza de medici de familie, greu iti gasesti unul sa te ia ca pacient.
Doamne, ca de cind m-am apucat de scris fetitza mea sta singura in patut, linistita, nu-i aud guritza...ptiu, sa nu fie de deochi.
Aaaaa, sa va zic ce metoda de slabit am gasit eu. O pun pe Bianca intr-un fel de scaunel (bouncer ii zice), asa sa ma poata vedea, pun muzica si o juma de ora dansez si fac sport in fata ei. Sa vedeti ce atenta se uita la mine, nici nu misca si ii place de numa' "Dragostea din tei" a lu' O-Zone. Pina acum n-am slabit deloc, dar perseverez....
"La Multi Ani cu sanatate!!!" tuturor sarbatoritilor de azi.
"La Multi Ani Fericiti" si tie, Piatra Lunii.
gata, am plecat ca nu-i mai place.
Va pup pe toate si pe bebici,
Lili si Bianca (10 Mai)