Asigurare sanatate pe perioada CIC

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinad spune:

Rozi, iti multumesc din suflet pentru raspuns!!
Nici nu speram sa primesc un raspuns atat de concis si complet. Dar uite ca la Desprecopii se intampla!!!

As mai avea o rugaminte, daca-i conving ca am dreptate, pot sa cer firmei sa-mi plateasca din urma aceste diferente? Am vreo sansa sa mai primesc acesti bani, sau va fi doar o rezolvare pt viitor?

Iar in legatura cu noile reglementari (ordonanta 93/26.08.2004), sa inteleg ca tot nu trebuie sa mi se opreasca mie din indemnizatie nici o contributie pt sanatate, ci aceasta va fi platita tot de catre firma, din banii catre Casa de pensii (adica in final se vor deduce din contributiile catre Casa de Pensii ale firmei- in ce ma priveste pe mine- suma de 6.529.700 + 182.000 lei). Corect?

Iti doresc numai bine!!!
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Poti cere firmei sa-ti plateasca din urma, dar mai intai fa o socoteala cat ar insemna sa primesti. Apoi gandeste-te cat efort ar insemna din partea firmai sa recalculezxe salariile pe cateva luni in urma (ca nu recalculeaza doar drepturile tale, ci si pe cele ale firmei), sa faca si sa depune declaratii rectificative, sa calcueze si sa plateasca penalizari de intarziere sau sa tina evidenta sumelor platite in plus.
Dar la ce diferente te referi? Daca doar la sanatate, sa stii ca, pana in august inclusiv, trebuia retinuta, deci au facut corect.

Din septembrie, intr-adevar, este asa cum ai descris tu, ai inteles perfect!

PS Multumesc de urari, chiar am nevoie de ele acum!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by Helen
Da, numai ca eu pe data de 10 am luat CIC pe luna august si mi s-au oprit cei 182.000 lei. Inainte nu mi se oprea nimic, luam 6.529.000, iar acum iau 6.347.000 lei... deci este gresit?

E posibil ca ei sa-si fi dat seama ca trebuia sa-ti opreasca sanatatea pana in august inclusiv. Deci e gresit pana in august si e bine in august. Din septembrie ar trebui sa primesti iar 6.529.000 (eu as da 6.530.000, dar e bine si asa!)

Dar, iarta-ma ca te bat la cap, am recitit mesajele mai vechi si pe asta nu-l inteleg deloc!! Deci trebuia oprita sanatatea pana in august?? Sau cum?

Irina

Mergi la inceput

Ahaaa, m-am dumirit! Deci pt iulie si august s-a oprit sanatate (6,5% din indemnizatia CIC) si s-a facut bine. (trebuia sa iau aprox 6.100.000 lei). Eu am luat cu vreo 70.000 mai putin, probabil 1% pt somaj. E adevarat, pt atata lucru n-are rost sa incurc itele pe la contabilitate (mai ales ca sunt niste persoane f. simpatice pe acolo...).
Eu intelesesem ca nu trebuia oprit nimic (asa cum vad ca s-a intamplat pt destule mamici de pe forum) si credeam ca e vorba de o diferenta (pe care n-am incasat-o)de vreo 500.000 lei.

Dar din septembrie, gata, sanatatea e treaba lor!!

Oricum le scriu o adresa ca sa-i "ajut" sa fie mai informati :))

Iti doresc numai bucurii si muuuulta rabdare (pe care vad ca o ai din belsug cu noi)!!

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Hehe, nu m-ai nimerit bine pe mine cu intrebarea asta! Pentru ca eu am fost de parere ca, pana nu se schimba legea, oficial, prin publicare in Monitorul Oficial, eu nu modific nimic in modul de calcul. Adica retin 6,5% din 6,5 mil.

Ai vazut ca au fost multe discutii, multe pareri, pentru ca erau legi care se contraziceau, dispozitii interne - fara valoare legala, dupa parerea mea.

Eu zic ca pt 182.000 lei pe luna... sa o lasi asa, pentru ca si avocatii ar avea mult de lucru, legile au fost necorelatate si lasau loc la interpretari.

Pupici!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput