HPV.......

HPV....... | Autor: lulu77

Link direct la acest mesaj

Poate sa mai discutat despre asa ceva ,dar totusi ...v-ati confruntat cu asa ceva?
In urma colposcopiei ,mi s-a descoperit o leziune f mica pe col,iar doctorita ,mi-a recomandat o serie de analize printre care si aceasta ,HPV, ca sa isi poata da seama de acea leziune ,de tipul ei .Rezultatul de la PAP este de PAP de Tip 2.
Io stiu ca ecest HPV ,este o forma de virus..... ati fost depistate cu asa ceva..ce tratamente ati facut...
La mine nu este sigura ca as avea asa ceva ,dar vrea sa inlatura orice banuiala.....
Sunt in ceat total ,doctorita mi-a zis sa stau linistita ca rezultatul testului Pap ,este bun ,iar leziunea de pe col nu este mare si nici grava.....

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiti spune:

Buna !La mine este o intreaga poveste cu infectia HPV!
In noiembrie 1999 am fost depistata dupa multe analize facute la Sanador cu rani pe col si infectie HPV + negi denumite de d-na doctor condiloame.De la bun inceput mi-a spus ca tratamentul este cu crema EFUDIX- de 2 ori pe sapt aplicatii locale la spital + irigatii cu bicarbonat, ceai de galbenele + solutie TantumRosa( se gaseste la farmacie acum, in `99 am luat din Ungaria)si multe analize.Am facut toate testele, dra d-na doctor m-a avertizat ca aceasta crema se gaseste ff rar.Intre timp si sotul a facut analize si tratament local cu laser, iar d-nul doctor ii vindea un tub de crema la vremea respectiva cu 2.000.000 lei si eu aveam nevoie de 2 tuburi.
Norocul meu a fost cu rudele din Germania si Italia care mi-au facut rost de crema si am avut 6 tuburi.
Am facut tratamentul- de 2 ori pe saptamana la spital la Polizu, timp de 6 saptamani!Dupa tot acest calvar au urmat iar setul de analize in care au iesit din nou aceste condiloame, a urmat o rezectie de col si o pauza destul de lunga cateva luni sa vedem cum evolueaza!
Dupa pauza iar analize la care au iesit din nou condiloamele dar de data aceasta erau mici si s-au rezolvat cu cauterizare!Biopsia prelevata a aratat ca nu sunt celule maligne!
Dupa 1 an am revenit la analize si au iesit perfecte: deci nu dispera ca se poate rezolva cu bine . Dupa 4.5 ani au iesit analizele cu status genital normal.
Restul de tuburi de crema le-am dat d-nei doctor pt cine ar avea nevoie fara bani,ca sa nu se expire la mine degeaba,poate are cineva nevoie.Sincer am citit ca aceasta infectie nu s-ar vindeca dar am sperat ca nu o sa mai apara.Merg regulat la analize si toul este OK.
Iti doresc multa bafta si nu dispera!
Totul e sa te ti de tratament si sa-l respecti intrutotul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Multumesc Allexia, nu stiu cat mai poate costa acum tratamentul ,dar analiza stiu sigur ,este 2.500.000 lei .Stau si ma gandesc ...ce ciudat ...acum 3 luni am fost la medic la bucuresti si nimik...sanatoasa tun ...dupa spusele medicului de acolo... si acum la un control de rutina....alt medic,alt oras ,vede o mica leziune pe col.... ,fac colposcopie ,PAP...si acum testul HPV- ptr doctorita nu isi poate da seama ce este aceea leziune.......Dar io nu imi dau seama de unde este ...cum naiba se ia acest virus am inteles.....si tot stau si ma gandesc ce am facut in ultimele trei luni....ca io din fire ma feresc mereu de tot felul de bube ,negi....(ca asa am inteles ca se ia in pricipiu acest virus...),am oroare de asa ceva.....

Alina
Pe langa faptul ca am bocit de mama focului ieri seara cand am iesit de la medic ,de ziceai ca gata....imi venea sfarsitul.....acum mai stau si stresata pana vor venii rezultatele...

Sper sa fie bine...oricum ma bucur ca fac tot calvarul asta de analize inainte de a fii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Lulu, am cautat pentru tine discutiile pe aceasta tema si cred ca iti vor fi de folos:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28839
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29263

Nu se cunosc exact TOATE modalitatile de transmitere a acestui virus. In mod clar se transmite prin contact sexual, de la mama la fat prin nastere vaginala DACA virusul e activ la acel moment, prin contact piele la piele, contact cu obiecte sanitare infectate... Unii medici sunt de parere ca virusul poate sta inactiv si cativa ani si sa se activeze atunci cand scade imunitatea organismului (gripe, raceli, oboseala cronica, stres, sarcina etc).

Acum nu are nici un sens sa iti distrugi nervii gandindu-te ca ai gresit undeva sau ca sotul tau ar fi de vina. Te inteleg ca iti e foarte greu si vrei musai sa gasesti cine e de vina si de ce ti s-a intamplat tocmai TIE acest lucru... Eu zic sa iti canalizezi energiile in asa fel incat sa iti pui sistemul imunitar pe picioare. Eventual fa un test de zinc, sa vezi daca ai deficit - poti gasi in farmaciile naturiste o substanta cu care iti clatesti gura si in functie de reactie iti dai seama daca ai sau nu deficit de zinc. Daca ai, si sigur ai, ia niste suplimente de zinc - o sa iti intareasca sistemul imunitar!

Daca mai ai intrebari, adu-le aici sau pe personale. Multa sanatate si sa auzim numai de bine, Adi

P.S. Am o cunostinta care s-a luptat cu asa ceva si si-a revenit fara probleme. Insa nu stiu care e situatia ta si cat de mari sunt condiloamele. E bine insa sa nu ignori problema - deja ai luat masuri si asta e foarte bine! - si sa tratezi aceste condiloame tocmai pentru a nu se extinde si la tesutul sanatos din jur. Iar relatiile sexuale sunt cam problematice in aceasta perioada, tocmai din cauza ca virusul e activ si il poti transmite si sotului. De aceea e bine sa folositi prezervativ, sa va spalati bine ianinte si dupa, sa va tineti mainile permanent curate. Stii tu ce vreau sa zic, sunt normele de igiena binecunoscute, insa aplicate ca la carte!

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

lulu,

nu e nici un motiv de panica! analiza HPV se face pentru a elimina cauza, probabil ca va fi negativ din moment ce nu ai condiloame (negi). Asteapta linistita rezultatul. Odata eliminata aceasta cauza, rana se trateaza usor, mai ales daca e descoperita din timp.

Multa sanatate!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Va multumesc din suflet ptr raspunsuri...m-ati mai linistit ca incepusem sa o iau razna....,sa fiu panicata. mi-a zis si doctorita ca nu este nimik grav ,sa stau linistita ,da io.....am stresat pe toata lumea din jur cu nervi si starile mele de panica....cel putin pe sotiorul meu....,de mai avea putin saracu' si fugea ,cred ca ii venea sa se ascunda in pod ,undeva sa scape de nebunia mea.......maine merg la medic sa fac analiza HPV,apoi saptamana viitoare am rezultatul....

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si efudix gasesti acum cu 300,000 lei tubul...
Desi probabil ca n-o sa fie nevoie, stai linistita!

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citisem undeva ca 80% din populatie este purtatoare de HPV. Este adevarat ca virusul este vinovat pentru multele probleme legate de col, insa am inteles ca din miile de tulpini existente, numai cateva sunt cele cancerigene. Testul care se face la noi nu iti spune daca ai sau nu HPV in general, ci daca esti purtatoarea acestei tulpini. Oricare din tulpini insa poate sa dea la un moment dat si o leziune pe col.

Asadar nu incerca sa identifici cum si cand l-ai contactat, pentru ca se ia si in alte moduri decat prin contact sexual. La fel, prezenta leziunii pe col poate sau nu sa fie legata de virus. Si nu in ultimul rand, chiar daca este, nu este neaparat sa fie o tulpina din cele periculoase. Un PAP 2 este inca considerat normal, interventii si tratamente mai serioase fiind necesare de la un PAP 3 in sus.

Multa santatate si iti tin pumnii sa nu fie nimic grav.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput