vin in ajutorul dumneavoastra!

vin in ajutorul dumneavoastra! | Autor: adriana81

Link direct la acest mesaj

pentru ca imi plac copiii la nebunie (dar inca nu am) si pentru ca am lucrat ca babysitter in suedia pentru o familie care avea doi gemeni, am decis sa imi deschid o agentie care sa vina in ajutorul mamelor care au mare nevoie de o bona, babysitter sau nanny, spuneti-i cum vreti. stiu ca la ora actuala sunt foarte multe femei care incearca sa impace familia cu cariera si de aceea mi-as dori sa ajut in cel mai bun mod cu putinta. asa ca, v-as ruga, daca se poate, sa imi spuneti toate asteptarile dumneavoastra de la o bona. mai pe scurt, portretul bonei perfecte.
astept cu nerabdare si cu mare atentie parerile dumneavoastra, ideile si tot ce aveti de spus in acest sens.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hai sa ne asociem!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana81 spune:

imi pare rau ankalaura, deja am un asociat.
dar totusi, nu ai vrea sa ne impartasesti cateva idei pe care le ai tu despre cum ar trebui sa fie bona in care ai avea incredere sa iti lasi copiii?
ar fi de ajutor

Mergi la inceput

se pare ca nimeni nu vrea sa dea macar o idee minuscula despre o bona profesionista sa zicem cu toate ca sunt n persoane care isi doresc o bona pt bb lor. trebuie mai intai sa stim ce doriti pentru a va putea oferi ceva de calitate. de aceea, am zis sa fac un fel de sondaj, dar se pare ca....
anyway, topicul ramana pana maine, apoi daca se poate rog pe cineva sa il inchida.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

In urma discutiilor cu sotul meu si a schimbarii a 4 bone pana acum, in mai putin de 1 an cerintele ar trebui sa priveasca urmatoarele aspecte:
1. siguranta copilului. Sa fie in permanenta atenta la ce face copilul, pentru a impiedica ingerarea de substante toxice, bagatul degetelor, cuielor etc in priza, lovituri, cazaturi periculoase.
2. Alimentatia - sa ii dea mesele in ordinea stabilita de parinti, sa nu-i dea alimente cu care parintii nu sunt de acord
3. Igiena - sa respecte norme de igiena personala si a copilului astfel incat sa nu expuna copilul imbolnavirilor.
4. Educatia - sa fie o persoana sociabila care sa invete diverse lucruri copilul prin joc.
Cam asta ar fi pe scurt. Asteptam alte idei.
Nadina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriana81

se pare ca nimeni nu vrea sa dea macar o idee minuscula despre o bona profesionista sa zicem cu toate ca sunt n persoane care isi doresc o bona pt bb lor. trebuie mai intai sa stim ce doriti pentru a va putea oferi ceva de calitate. de aceea, am zis sa fac un fel de sondaj, dar se pare ca....
anyway, topicul ramana pana maine, apoi daca se poate rog pe cineva sa il inchida.
multumesc

Cred ca lumea e putin reticenta fata de faptul ca esti un membru nou care cere idei din partea unor parinti pentru a-si deschide o agentie din care sa obtina profit :) In plus parintii vor trebui sa scoata iar niste bani din buzunar pentru a avea acces la bonele furnizate de catre agentia ta.
Poate ne impartasesti si tu din experienta ta de babysitter, cum ai colaborat cu familia respectiva, cu copii etc.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

daca ai deja in protofoliul agentiei (n-am inteles daca ai deschis-o deja sau e doar intentie) bone care sa se potriveasca descrierii Nadinei + sa nu fure, sa nu bea, sa fie calma, rabdatoare, sa aiba chef sa faca munca asta (nu cum mi-a spus mie una: decat in fabrica, mai bine am grija de un copil, nu ma ploua, nu ma ninge, n-am atata bataie de cap!!!!!!), eu sunt prima clienta. (cam arborescenta fraza, dar sper sa se inteleaga)
Oana

Mergi la inceput

se pare ca pana la urma merge! oricum, as vrea sa stiti ca n/as face asta doar pt profit. o fac in primul rand pentru ca imi plac copiii foarte mult. cum am spus in primul post si eu la randul meu am fost babysitter si am avut in grija doi gemeni de 1 an si 3 luni.era destul de greu pt ca nu stiau sa mearga, iar pt a/i schimba trebuia sa ii urc la etaj. dar nu asta era problema. numai cand ii vedeai cum intind manutele spre tine, o persoana care intrasei in viata lor de cateva zile, era minunat! e adevarat ca erau niste copii deosebiti. dar sunt sigura ca toti copiii sunt asa.
alimentatia era strict urmata, fara ca sa aiba ceva in plus sau in minus din partea mea. parintii erau foarte multumiti.
au fost plecati in concediu o saptamana iar bebeii au ramas cu mine si cu bunicul lor din partea mamei pt a nu ne lasa singuri in casa.
se vede ca strainii au alta mentalitate, isi lasa mai usor copiii cu cineva strain decat ar face/o un roman.
acum nu am povestit aceste lucruri pt a/mi face reclama si a/mi gasi de lucru ca babysitter, dar asa cum sunt eu doresc sa fie si eventualele persoane care vor fi angajate: dedicate in totalitate copilului, sa incerce sa aiba o relatie buna cu parintii bebeului, sa faca doar ce i se spune si multe alte lucruri la care cad de comun acord.
pun mare pret pe responsabilitate si seriozitate, fara ac. lucruri nu faci nimic. iar daca eu nu le respect atunci cum ar putea agentia mea sa aiba succes?
astept in continuare parerile voastre, chiar daca sunt membru nou si nu stiu mai nimic

Mergi la inceput

No, vezi ca mere? :)
As mai adauga ca e important sa fie o persoana care iubeste copiii. Nu stiu, eu iti doresc mult succes, dar materia prima umana cu care vei lucra nu e tocmai grozava. Nu stiu ce se intampla, probabil greutatile vietii ii fac pe oameni sa fie asa. Vin la interviu pline de entuziasm si se arata dornice sa lucreze, apoi sunt din ce in ce mai nemultumite de ce li se intampla, de faptul ca are copilul prea multa energie, ca aia, ca ailalta. Eu spun ca se relaxeaza.
Sa vedem cine mai sare cu pareri.
nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

cum sa fie bona:

ce zicea si nadine:
1. siguranta copilului. Sa fie in permanenta atenta la ce face copilul, pentru a impiedica ingerarea de substante toxice, bagatul degetelor, cuielor etc in priza, lovituri, cazaturi periculoase.
2. Alimentatia - sa ii dea mesele in ordinea stabilita de parinti, sa nu-i dea alimente cu care parintii nu sunt de acord si sa respecte cantitatile indicate de parinti
3. Igiena - sa respecte norme de igiena personala si a copilului astfel incat sa nu expuna copilul imbolnavirilor.
4. Educatia - sa fie o persoana sociabila care sa invete diverse lucruri copilul prin joc.
5. Detasare - sa lase probleme personale la usa apartamentului cand vine sa stea cu copilul. acestea o pot influenta negativ daca are probleme acasa.
6. Comunicativa, sincera - daca are nelamuriri, pareri personale sau orice alta problem sa fie deschisa cu parintii copilului.. sa nu dea nastere mai tarziu la "rabufiri".
7. Fara vicii (bautura, droguri.. etc).
8. Fumatoarele - sa se limiteze la un nr minim si in locul indicat de parinti.
9. Sa nu fure, sa nu-si bage nasul unde nu-i fierbe oala cum se zice.
10. Sa aiba analizele facute la zi.

si sa fie in general o persoana calda, binevoitoare, saritoare, sa aiba grija de copil si din umbra sa nu stea cu gura pe el, sa il lase sa cada dar sa nu sara imediat si sa lase impresia copilului ca e greu sa obtii asta, uite cum sare tanti... nu stiu daca ai inteles ce urmaresc.

problema spinoasa care o am eu e cu iesitul afara... sa nu lase copilul sa fie atins de altcineva (eu am o problema reala cu asta, mai ales cand e vorba de infanti), sa nu stea cu el in soare, sa respecte orele de iesit afara in functie de anotimp.

cam asta imi vine repede in cap.

cele subliniate sunt adaugate de mine in plus fata de ce a subliniat nadina.

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

mai am idei despre cum ar functiona , mai corect cum cred io ca ar trebui sa functioneze o astfel de agentie. daca esti interesata.

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput