Concediu pre si post natal in conditii "speciale"

Concediu pre si post natal in conditii "speciale" | Autor: cookies

Link direct la acest mesaj

Am rugamintea sa imi spuneti cum se face calculul acestui tip de concediu in cazul in care copilasul a decedat la cateva ore dupa nastere ? In primul rand care este numarul total de zile de concediu pe care il pot lua si apoi cum se imparte in cele doua perioade, pre si post nastere. Mi-ar fi de mare ajutor si o eventuala trimitere la actul legislativ care reglementeaza aceasta situatie.
Va multumesc anticipat .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Iata cateva art. din Legea 19/2000
ART. 118/
(1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
ART. 119
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(4) IN CAZUL IN CARE COPILUL SE NASTE MORT SAU MOARE IN PERIOADA CONCEDIULUI DE LAUZIE, INDEMNIZATIA DE MATERNITATE SE ACORDA PE TOATA DURATA ACESTUIA.
ART. 120
(1) Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 99 alin. (1).
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.
-----------------------------------------------------------
ART. 99
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
------------------------------------------------------------

Mergi la inceput