gasit porumbel voiajor

Sora mea din Maramures a gasit in curte acum o saptamana un porumbel voiajor , obosit si necajit. Are indicativul 2003 Ro 562743. Ce sa faca cu el? Cui sa ne adresam?
Raspunsuri

joxy spune:
incercati sa contactati persoanele de aici:
http://www.porumbei.ro/columbofili.php
Cu respect,
Florin
Choose life

Pegasis spune:
Thalia,
Eu am niste prieteni care sint columbofili mari (in sensul de inraiti). I-am intrebat pe ei, dar nu e al lor. Din pacate pe site-ul dat de Florin n-o sa afli al cui este. Rugamintea este, daca se poate, sa-i dati apa si graunte (in lipsa de graunte, piine) dar nu altceva. Prietenii mei o sa se intereseze al cui este, dar s-ar putea foarte bine ca proprietarul sa nu fie din Romania. Va rog sa aveti grija de el atit cit puteti pina cind aflam al cui e.
Multumesc mult. Revin cit de curind.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

Alecsia spune:
Si noi am patit la fel, noi l-am gasit la bunici linga pasarile din curte.Apoi am vazut inelusul si cred ca avea si un biletel acolo. Noi i-am dat de mincare si apa ca era tare infometat si insetat , a stat cat a stat si apoi a plecat singur. Nici noi nu l-am deranjat desi era bland. I-am pus mincare si atat. Poate si al tau cand isi trage sufletul pleaca singur unde ii e drumul.
Mihaela

Pegasis spune:
Gata, m-am interesat la Federatia Columbofila. Trebuie sa-i dati de mincare, apa si, in momentul in care se va simti mai bine, trebuie sa-l lasati sa plece. Stie singur incotro sa mearga! Nr. de serie nu prea se "pupa" cu ce avem noi in RO -- la inceput mi-au zis ca s-ar putea sa fie din Rusia. Cind le-am spus ca are si indicativul RO, mi-au spus ca sint prea multe cifre... In fine. Concluzia e sa-i dati drumul cind credeti ca e pregatit, ca se va intoarce singur acasa.
Pupici.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

thalia spune:
Ieri dupa masa i-au dat drumul porumbelului. S-a invartit el ce s-a invartit si iar s-a intors la curtea noastra. A mancat cu gainile si iar zboara iar se intoarce.
Teama noastra este ca Musette -pisica cea viteaza ne aduce periodic la usa cate un porumbel
...Si n-am vrea sa-l prinda si pe el ca-i tare frumos.

thalia spune:
Uite ca au trecut atatea zile si porumbelul nostru voiajor , caruia i s-a dat drumul nu vrea sa plece. Cumnatul meu i-a construit o podina unde doarme , ziua zboara si de mancat, mananca impreuna cu gainile. Se simte bine in Maramures.
Am citit azi intr-un ziar central ca din Romania au plecat 850 de porumbei voiajori si s-au intors 50 fiindca se pare a fost foarte cald cand le-a dat drumul , pe de o parte iar pe de alta parte se pare ca acesti porumbei au fost antrebnti pe ruta Ucraina -Romania!?!
Am intrat si pe Site-ul recomandat si am pus un anunt dar slabe sperante fiindca sunt zeci de anunturi cu porumbei pierduti sau gasiti.
Si daca el se simte bine la noi si nu vrea sa plece , eu zic ca e bine.