Casatorie in strainatate si schimbare de pasaport

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu zic sa incerci sa te intilnesti deja cu o persoana de acolo, sa-i arati ce hirtii ai, faci pe al nestiutorul in privinta cererii de celibat, si daca aia o vor neaparat iti vor spune ei. Acu sa stii ca si in Germania cind te duci sa-ti oui viza de sedere iti trebuie o caruta de nervi si bafta la ce functionar intilnesti. Ca unii iti dau viza in 5 minute, iar altii iti retin pasaportul si iti dau inapoi actele in 2 saptamini, daca nu te mai trimit acasa dupa inca o hirtie. Iar o colega de-a mea care isi facuse in tara o cerere de celibat, nu i-au recunoscut-o si a trebuit sa se duca si la consulat. Asa ca intreba din start de unde vor sa aiba declaratia de celibat. Asta ca sa nu alergi de 2 ori.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Eu m-am casatorit in Romania;sotul meu fiind japonez.Atunci nu mi-am schimbat buletinul;nici pasaportul.Anul viitor,in feb. imi va expira pasaportul si va trebui sa il schimb.Daca nu voi putea merge eu in Romania as putea sa inputernicesc pe cineva sa mi-l faca,nu?Va trebui sa imi faca si buletin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Stiu ca pasaport se poate face prin imputernicire. Dar de buletin nu stiu, mi se pare normal sa ti-l poate face si pe ala, dar cei de la consulate au intodeauna o minte mult prea luminata pt intelegerea mea.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns knicoleta spune:

ayumi pentru ati face buletinul trebuie sa teduci an tara pasaportul poti sal faci aici cu domicilu an japonia asam eu dar buletin nam si numai pot face an tara

knicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by slakje

Draga Ina in Romania nu iti elibereaza absolut nimeni, o declaratie de celibat.
Singurul lucru care il poti face este sa faci o declaratie pe propria raspundere la un cabinet notarial cum ca nu esti casatorita si cu declaratia asta original + traducere legalizata sa mergi la Bucuresti la Ministerul Justitiei sectiunea consulara si sa primesti Apostila.Din cate stiu eu ai nevoie de acest document in Belgia, sa ai grija ca ei nu accepta doar o declaratie simpla fara Apostila.

Alina.
PS: Daca ai nelamuriri hai pe PM.

Se elibereaza de la primaria unde este inregistrat certificatul de nastere o astfel de "declaratie de celibat". Eu de acolo am luat-o cand am plecat catre Japonia sa ma casatoresc. N-am folosit-o la nimic ci acolo am dat o declaratie pe propria raspundere ca n-am fost casatorita si ca nu sunt casatorita in acel moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by AYUMI

Eu m-am casatorit in Romania;sotul meu fiind japonez.Atunci nu mi-am schimbat buletinul;nici pasaportul.Anul viitor,in feb. imi va expira pasaportul si va trebui sa il schimb.Daca nu voi putea merge eu in Romania as putea sa inputernicesc pe cineva sa mi-l faca,nu?Va trebui sa imi faca si buletin?

NU terbuie sa-ti faci si buletin.Mie cosulul mi-a zis ca terbuie sa schimb buletinul, dar nu a fost nevoie.PAsaportul ti-l face repede in 9 -20 zile din cite am inteles .

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Poti intra cu pasaportul romanesc inainte de expirare chiar si cu citeva zile dar nu mai poti iesi pina nu-ti faci alt pasaport romanesc pe noul nume si asta poate dura aproape o luna de zile (chiar si cu plocoane). Intra cu pasaportul NZ si da-o incolo de viza.

Poti intra pana in ziua cand expira pasaportul. Daca ai viza valabila in pasaport poti cere sa nu ti-l anuleze.
Nu dureaza o luna cu plocoane ci MAXIM 20 de zile. La mine noul pasaport a durat fix 9 zile ! Fara plocoane, fara taxe de urgenta. In Timiosara a durat 14 zile (o prietena) iar in Bacau 11 zile (alta prietena). (ambele tot asa fara urgenta, fara plocoane).

Mergi la inceput