Week-end in Roma
Raspunsuri - Pagina 2
Monica-Elena spune:
Da corect Mihaela e ceva mai departe, dar merita.
Hotel Duca D'Este langa Roma de 4 stele 125 euro/noapte si mic dejun inclus.
Monica
ralucah spune:
Niko draga mea, Laura a facut un ghid complet asa ca adaug doar cateva mici detalii: Fontana di trevi este absolut superba noaptea - si nu uita sa arunci un banut cu spatele ca sa te intorci acolo (asa e traditia).
Daca optezi pentru deplasari cu metroul ai grija: eu am fost usor socata de metroul lor - vopsit numai cu grafitti si seara oameni cam ciudati.
La o terasa normala : 2 pizza (sau paste) 2 sucuri, 2 cafele - intre 30 - 45 euro (tips inclus)
Un hotel bun chiar in centru - Visconti palace
La Castelul San Angelo urca pana sus la ultimul nivel e o priveliste absolut superba. Intrare 5 euro
Magazine de fite: la cativa km de Roma este un complex Castelo Romano unde sunt toate brandurile celebre -
La orice chiosc au harti cam 3 euro - foarte foarte bune, te descurci usor cu ele.
Ai grija cam pe unde mananci: in general terasele aveau afisate afara la intrare listele de preturi.
Mi s-au parut super scumpe suvenirurile, mai ales pe langa Vatican: orice breloc cat de mic 4- 5 euro, Pieta 15 - 20 euro, bratara -matanii 10 -13 euro.
Preturile sunt din iunie.
Pupici si calatorie frumoasa
Aaaa si sa nu uit...BARBATI FOAAAAARTE GALANTI!
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by ralucah
Aaaa si sa nu uit...BARBATI FOAAAAARTE GALANTI!
...si eleganti, calare pe motociclete!
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
nikomiko spune:
laura111, tocmai ne-am intors la casuta noastra.
Vreau sa-ti spun ca ne-au folosit tare de tot informatiile de la tine. Inainte de a pleca le-am printat. Si la un moment dat plecam in oras si il intreb pe Gabi daca a luat hartia de la tine si raspunsul a fost "nu-i nevoie, ca deja o stiu pe de rost" - haios tare :))).
Din pacate timpul a fost scurt de tot, seara abia ne taram pana la hotel, asa tare ne-au durut picioarele.
Tot din pacate am prins cateva locuri inchise. De exemplul la locul cu scheleti nu am putut intra din cauza ca incepand cu decembrie 2003 e in reparatii. Nu stiu de ce dureaza asa mult.
Sper ca spre sfarsitul saptamanii sa reusesc sa fac o selectie de poze sa le pun la mine pe pagina. Am facut aproape 500 de poze, asa ca am ce alege :).
Multumesc inca o data pt. ce mi-ai scris la inceput!
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
www.unet.univie.ac.at/~a0307778
laura111 spune:
Niko, esti o scumpa ! Ma bucur ca v-am putut fi de ajutor, Roma este orasul meu preferat , din tot ce am vizitat prin Europa, acolo a fost cel mai pe sufletul meu.
De abia astept sa ma uit pe pozele tale !
Cu durerile de picioare , te inteleg, Roma e pavata in majoritatea ei cu piatra cubica , ceea ce sporeste senzatie de oboseala a picioarelor atunci cand mergi mult.
Eu maine plec la Bruxelles si de acolo in WE la Paris , iar saptamana urmatoare voi ajunge pe la Amsterdam, Bruges si Anvers. O sa pun si eu poze, cam pe 10 nov. , cand ma intorc.
Te pup !
Laura - mama lui Vlad
http://community.webshots.com/user/vladut111
si poze din Retezat: http://photos.yahoo.com/florea_tatiana111
Iris2002 spune:
Am vazut doar acum topicul, insa nu ma abtin sa nu va scriu... si eu am fost fermecata de orasul celor 7 coline... e drept ca si durerile de picioare imi sunt cunoscute, (mai ales dupa ce am urcat basilica San Pietro in intregime, doar nu o sa luam liftul- o mindrie pe care am platit-o scump)...dar privelistea Vaticanului de sus... iti taie rasuflarea !
Laura, ce saptamina frumoasa te asteapta ! Cit stai in Amsterdam? E un oras minunat si nu o sa te plictisesti deloc ! Daca insa ai timp si pentru altceva, la o ora cu trenul e Haga, unde ai Madurodam-ul (Olanda in miniatura) cu diferite expozitii (uite daca vrei ma interesez ce e de vazut in perioada aceasta, intr-o vreme erau sculpturi in gheata, superbe), Curtea de la Haga (of course) si Scheveningen, Monte Carlo al Olandei, pe malul Marii Nordului...
Mai e orasul care mie imi e drag de numa`, arhitectura deosebita, diferite expozitii de pictura si sculptura din diferite perioade, bisericile vechi, de IJspaleis (palatul de gheata- primaria), citeva palate foarte frumoase (de exemplu De Lange Voorhout, cunoscut si ca Eschermuseum, in care actuala regina Beatrix si regina mama au avut birourile pina acum citiva ani).
O vacanta frumoasa iti doresc !
nikomiko spune:
Eu trebuie sa recunosc ca noi am luat liftul - fara lift costa intrarea 4 euro si cu lift 5 euro. Asa ca am spus ca mai bine ne "pastram" picioarele odihnite pt. ce ne mai plimbam prin oras.
O saptamana si un week-end cat mai placute, Laura. Si eu abia astept sa vad poze.
_
laura111 spune:
Multumesc pentru urari Iris si Niko !
Iris, in Amsterdam o sa stau 3 zile (practic 2 nopti), intre 29 si 31 octombrie.
Deja mi-am scos de pe net o gramada de locuri frumoase pe care vreau sa le vizitez: Muzeul Van Gogh, Rijkmuseum (nu-s sigura c-am scris corect!), casa Annei Frank, Casa lui Rembrandt, Muzeul diamantelor si... neaparat (pt. ca-mi plac mie kestiile mai fricky) Muzeul torturilor si Muzeul sexului. Plus plimbari cu vaporasul pe canale si in cartierul evreiesc si in Red Light District.
Din pacate (din foarte pacate, daca se poate spune asa !)nu o sa ajung deocamdata la Haga. Toate informatiile de la tine despre Haga si imprejurimi le salvez la mine in computer pt. o viitoare vacanta. Despre Madurodam auzisem si eu ca-i tare fain...
Niko, pana la urma unde v-ati cazat la Roma si cat v-a costat locul pe noapte ? Cum au fost conditiile ? Era cu buda in camera sau pe hol ? Brekfastul ere included ?
Hai ca te-am zapacit cu intrebarile !
Pupi Iris ! Pupi Niko !
Laura - mama lui Vlad
http://community.webshots.com/user/vladut111
si poze din Retezat: http://photos.yahoo.com/florea_tatiana111
nikomiko spune:
Cu hotelul a fost iar haios, daca pot spune asa. Cand am vorbit noi cu cei de la hotel, am cerut camera cu baie comuna (o baie la 2 camere). Nu ne deranja prea tare, ca oricum era vorba numai de 2 nopti. Cand am ajuns acolo ne-au spus ca nu mai au libere camere cu baie comuna, asa ca ne-au dat in acelasi pret (60 euro/noapte/camera) camera cu baie proprie. Iti dai seama ca nu ne-am suparat.
Interesant a fost ca doi dintre lucratori erau romani, asa ca ne-am simtit ca acasa. Hotelul a fost totusi putin dubios, in sensul ca e facut "hotel" dintr-un apartament de bloc. Pe scara unui bloc erau mai multe "hoteluri". Dar camerele erau ingrijite si curate, nu ma pot plange. Pt. cat am avut noi nevoie a fost suficient.
Partea cea mai buna a fost ca de la Statione Termini pana la noi in camera nu cred ca faceam mai mult de 3 minute (lua mai mult sa chemi liftul ;)).
Si ce m-a surprins e ca e plin de romani in Roma. Nu faci bine 2 pasi si iar auzi romaneste.
Primul lucru cand am coborat din tren, o tiganca ne-a oprit si voia sa-mi ghiceasca. Nu cred ca si-a dat seama ca suntem romani, pt. ca noi mergeam unul in spatele celuilalt din cauza ca trotuarul era ft. stramt si nu vorbeam unul cu celalalt atunci. Dar daca o fi fost femeia ghicitoare de-adevaratelea, atunci inteleg cum de a ghicit ca suntem si noi romani ... lol... :).
Si ne-a mai surprins ce de motorete sunt acolo. Si la un moment dat luni dimineata am vazut oameni care probabil mergeau la servici cu ele. O femeie era ft. elegant imbracata si purta pantofi cu toc si era calare pe o motoreta. Asta mi-a sarit cel mai tare in ochi.
Aaaa... si inca o chestie draguta. Noua ni s-a parut ft. galagioasa Roma. Luni dimineata tocmai vorbeam despre asta si la un momentdat nu stiu ce mi-a spus Gabi tare in gura mare (exact despre cat de multa galagie e vorbeam) si apoi ne-am distrat ca poti urla in gura mare si nu se uita nimeni dubios la tine. Daca ar fi facut asa ceva in Viena, s-ar fi uitat astia la noi ca la nebuni.
In concluzie, ne-a placut tare de tot mini-vacanta la Roma.
Acum urmeaza sa cautam filmul pe net. Numai ca probabil o sa dureze ceva vreme de cand il comandam si pana il primim. :)
_
nikomiko spune:
Si am uitat: mic dejunul era inclus in pret, dar consta numai intr-un cornutel si o cafea.
Nici nu l-am simtit. Dupa ce am luat mic dejunul la hotel a trebuit sa mergem in oras sa mancam ceva :).
_