Colici

Colici | Autor: Ela

Link direct la acest mesaj

HELP!!!

Fetita mea are numai 2 saptamini si de 2 zile se pare ca ceva nu mai merge cum trebuie.Se trezeste si maninca, adoarme la sin si dupa 10-20 min se scoala agitata si incepe sa plinga. Si tot asa timp de 4 sau 5 ore pina cind adoarme foarte obosita. Nu e uda, nu cred ca ii
e foame (o hranesc la cerere si suge bine inainte sa inceapa show-ul).
Asta se intimpla numai in timpul zilei, noaptea e ok.
Nu-mi dau seama daca sunt colici, desi aseara, in disperare de cauza, i-am dat cateva picaturi de Sab Simplex si putin ceai de colici (era recomandat si pentru copii nervosi).
Acum doarme, dar dupa ce a facut putin scandal si am reusit sa o pacalesc cu suzeta - pe care pana acum o scuipa cat colo!

Hai ca am scris o groaza! Intrebare: e normal, mai sunt si zile de-astea, sau sunt totusi colici (ca atunci inseamna ca nu e chiar asa rau)???

Numai bine la mamici si la bebici!
Ela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Probabil colici dar pentru orice eventualitate esti convinsa ca mananca suficient? Ce ceai de colici ii dai?

Marina si bb Mariutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Ela ,sa stii ca si cu baietelul meu se intampla asa cateodata.Pt. ca ii dau san nu prea stiu cat mananca si din cz asta nu stiu nici daca e satul.Insa cand are crize de plans incerc sa-i dau si biberon pe care-l scuipa,mai incerc iar si san ,pe care tot asa il refuza....pana intr-un final cand,leganat si tinut de sub burtica scoate un ragait maaaare de tot si se linisteste ca prin minune.Asta dupa vreo 2-3 ore de plans-leganat in brate,batut pe spate etc.Nu stiu de ce ii ia asa mult timp ca sa scoata aerul din stomacel,dar stiu ca mananca cu pofta mare si in continuu-cred ca din cz asta inghite si mult aer.Cand era mai micut(acum are 2 luni si juma) era mai linistit si il puneam sa scoata aerul la fiecare 5 min. in timpul suptului(si nu protesta).Si tot asa si al meu-noaptea adoarme la loc imediat(ce bineee!)-dar si mananca mult mai linsitit pt. ca e pe jumatate adormit.Deci eu cred ca asta ar fi cauza pt. care plange si fetita ta-aerul inghitit care iese mai greu afara.

Te pup!

Ortansa-de 2X mamica va doreste:
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Ortansa, sa stii ca ai dreptate! Ca e foarte lacoma la primele ture de supt!
Si de vreo cateva ori, cand am plimbat-o in brate si era cu capul pe umarul meu - la fel, a scos niste ragaieli, ca de om mare! :))

Si Marina, nu am intr-adevar cum sa-mi dau seama cat suge, decat ca nu mai e sanul asa ghiulea si nici ea asa lacoma, iar ceaiul e unul de la Plafar, pe care chiar asa il cheama, Ceai contra colicilor Laricol, producator S.C. Larix - Sovata! Stii altul mai bun?

Multam de raspunsuri si sper sa fie numai o faza si sa treaca mai repede, ca mi se rupe inima cand o vad ce agitata e!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

ela,
incearca la raioanele de papa pt.bebei , gasesti acolo ceaiuri pt.colici, in general sunt de la o luna in sus, intreaba pediatrul ce-ti recomanda, suni si gata, nu este nevoie de programare.
in cazuri extreme stiu ca sunt niste bilute f.mici homeopatice pe care ti le poate da tot pediatrul.
este f.posibil sa fie colicii, de obicei incep cam dupa 2-3 saptamani, eu sper sa tina cat mai putin si sa fie linistita.
daca nu scoate aerul afara in pozitia clasica, incearca sa o pui la tine pe piept, asezata pe burtica si maseaz-o usor pe spate.
tot pt.colici, masaj la burtica, putin ulei pe degete si maseaza circular in sensul invers al acelor de ceasornic.
daca ai cantar acasa poti face si o proba a suptului.

multa sanatate micutei!

Mergi la inceput