Carje

Carje | Autor: Dana P

Link direct la acest mesaj

nu am mai scris de mult pe forum, si imi pare rau ca trebuie sa incep cu asa ceva.
stiti cumva unde pot gasi sa cumpar niste carje mai ieftine, sau daca sunt de inchiriat pe undeva, sau daca are cineva de imprumutat/vandut si nu ii mai trebuie? iata de ce:

mica poveste: pe 17 iulie 2004 mi-am rupt piciorul.
plecasem la distractie la pescuit si destinatia finala a fost Spitalul de Urgenta Floreasca. Urat loc, oameni ... nu mai vreau sa imi aduc aminte.
initial au spus ca nu e foarte grav, ca imi pun un ghips (si l-au pus nene pana sus de aveai senzatia ca te imbraca toata in ghips) dar ca ar fi bine sa raman sub observatie pana luni, sa nu se deplaseze oasele. diagnosticul a fost : fractura de peroneu 1/3.
luni 19 iulie sunt vizitata de doctor X care spune scurt "miercuri te operez". am cascat ochii mari si uimita il intreb de ce? si acum am primit cel mai "frumos si interesant" raspuns : daca ai avea 90 ani nu te-as opera dar pentru ca ai 36 (cu toate ca inca sunt pe 35) trebuie sa ai glezna puternica." si a plecat.
a doua zi am primti acelasi raspuns, si a3 zi (cea cu operatia) am refuzat sa ma taie.
de ce? pentru ca nu am fost multumita de cum am fost tratata (in urma "taxelor" distribuite tuturor celor care se apropiau de pat) si pentru ca primeam raspunsuri ca pentru prosti.
nu i-a conveit acestui doctor ca nu il las sa ma taie. a facut tot felul de mutre si figuri, "daca omul vrea sa se arunce pe geam eu nu il pot tine" - asta a fost unul din raspunsurile lui, foarte frumos si un raspuns de adevarat om intelectual. imi venea sa il impusc si sa il arunc pe el de la etaj.

ajunsa acasa si instalata fain frumos in mijlocul patului, tronez bine merci pana luni 26 iulie 2004 cand mergem la un control la al spital, Sf. Ioan, la recomandarea unei prietene. unde am fost super multumita.
aici doctorul Y ne trimite la radiografie, venim cu pozele. verdict: ar fi bine sa te operezi. aceeasi intrebare: de ce? si aici chiar am fost multumiti. a pus pozele la lumina (e aparatul acela de vizionat radiografii) si a inceput sa sporovaie si sa explice mecanismul care nu mai functiona la mine. la final a spus ca alegerea e a noastra, el nu forteaza pe nimeni. si seara la ora 23 am spus: ma operez.
asa ca fain frumos pe 27 iulie 2004 la ora 07.15 eram pe holul otopediei de la Sf. Ioan asteptand sa intru in operatie.

am facut operatia (nu mai povestesc de emotii, am avut si un soc in timpul operatiei) in urma careia m-am procopsit cu o multime de "bijuterii": o tija, 3 inele si 2 suruburi.
echipa a fost super, asisitentele si toate celelate ... jos palaria . taxele au fost enorm de mici in comparatie cu Floreasca.

pana pe 28 septembrie nu am voie sa calc pe piciorul drept, data la care voi fi operata din nou pentru am scoate un surub de diastazis pentru a incep sa calc (cu un alt ghips cu toc) iar pe la anul am inteles ca o sa mi le scoata pe toate celelate fieratanii.

asa ca show-ul de abia a inceput.
de luni 23 august am inceput sa topai la servici cu toate ca sunt in medical. dar acasa simteam ca o iau razna daca mai privesc mult tavanul si televizorul. dar sunt dependenta de cineva care de care trebuie sa ma sprijin.
de aceea am lansat intrebarea, am dat eu cautare pe net dar nu am gasit mai nimic.

am scris cam mult, dar mi-am usurat si eu sufletul.
multzumesc de ascultare si va doresc sa aveti parte de multa, multa sanatate si fericire.

dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Dana, nu te pot ajuta cu informatiile de care ai nevoie, insa tineam sa iti urez insanatosire grabnica si sa te intorci pe forum cu umorul si pofta de viata care te caracterizeaza.
Pupici,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Imi pare rau ca a trebuit sa treci pintr-o astfel de experienta! Bine ca esti pe drumul bun ... O sa ma interesez daca stie cineva de carje ...

Insanatosire grabnica !

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

draga dana, multa sanatate si insanatosire grabnica. e nasol sa stai cu piciorul in ghips. eu am stat anul trecut doar 2 saptamani, dar a fost oribil. mai ales ca l'au pus pana sus. nici pe wc nu puteam sta...
in legatura cu carjele, nu ti'au dat de la spital ?
de obicei asa stiu ca se face...
poate de acolo poti gasi...
te pup,

roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nu te pot ajuta cu nimic, doar cu cuvinte de insanatosire grabnica.
Te intzeleg perfect ca nu mai putea sta acasa, fratele meu care a cazut si cica si-a rupt calciiul, a stat toata luna iulie cu piciorul in ghips iar la 1 august i-au spus ca trebuie sa mai stea 45 de zile fara sa mearga, desi nu mai are ghipsul, dar nu i-au spus concret ce are. Cind incearca sa faca vreo citziva pasi i se umfla piciorul. Asa ca ai mare grija, nu fortza piciorul prea tare.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

multzumesc de urari si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut (si trec in continuare).
mai nasol e ca la mine problema se va intande pana de Craciun.
iar la anul prin vara iar o sa trec prin durerile "facerii" cand o sa-mi scoata podoabele alea mari. si atunci iar o sa fie o vara de ghips si probleme.
e greu cu spalatul, cu dormitul cu statul pe orice ... uffff ... acum chiar imi doresc sa treaca timpul mai repede sa scap. eu care aveam intitdeauna senzatia ca sunt in criza de timp si as opri limbile ceasului ... acum vreau invers.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Acum citiva ani existau in magazine cu produse de uz medical.Dra de 4 ani se poate sa se fi schimbat multe...
Cei de la sectia de recuperare medicala ar trebui sa stie.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

gata am gasit la o unitate tehnica medicala (care cred ca inca sunt de stat, apartin de centrofarm).

mi-am cumparat un set azi de dimineata, dar acum trebuie sa invat sa merg cu ele. e o senzatie tare ciudata. cel putin la urcat scari ma uit ca vitelul care tebuie sa sara parleazul.

multam de urari fetelor, si sper sa nu fiti nevoite nicodata sa mi le cereti imprumut. nici voi nici cei dragi voua.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciprianc spune:

Buna Dana!

Imi pare rau ca abia acum am citit acest topic...Eu aveam mai multe carje pe acasa si ti le-as fi dat pe toate, cu cea mai mare placere si cu urari de sanatate grabnica, pentru ca nu se cere bani pentru asa ceva, decat la magazin.

Si eu am avut o experienta cu ortopedia. Povestea e lunga, in noiembrie 2002, accident de masina si am ajuns la Floreasca, unde pot sa spun doctorii sunt foarte buni...Am avut fractura de femur, tija cu 2 suruburi, dar dupa 3-4 luni eu deja conduceam si acum nici nu zici ca am patit ceva vreodata si alerg mai bine decat prietenii sanatosi :) Operatiile au costat o mie de euro plus "mici atentii" la toate asistentele.
Eu am avut si mana in ghips, a trebuit sa stau ceva timp in pat si in casa, dar dupa ce am inceput sa merg, nu mai stateam locului. Cat am stat acasa, doar carti/televizor/calculator si multa mancare, care a avut ca si rezultat o mica crestere in greutate.

Eu iti urez multa sananate si insanatosire grabnica!

cip

Mergi la inceput