Ce parere aveti de urmatoarea faza:

Ce parere aveti de urmatoarea faza: | Autor: cghitescumd

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti de urmatoarea faza:

Firma la care lucrez fiindca are putini salariati nu-mi poate acoperi indemnizatia pentru cresterea copilului pina la 2 ani. Am depus pe 1 august la firma unde lucrez toate actele si documentatia necesare pentru intrarea in Concediul de ingrijire al copilului pina la 2 ani si pentru primirea indemnizatiei, urmind ca firma sa depuna la Casa de pensii dosarul prin care cere ca diferenta dintre sumele cu titlu de contributie de asigurari sociale datorate lunar fondurilor de asigurari sociale si suma cu titlul de indemnizatie care mi se cuvine sa fie achitata de catre Casa.
Astazi am aflat ca chipurile fiindca nu stiu ce functionara de la casa de asigurari era in concediu, acest dosar firma nu l-a depus, desi nu stiu care contabila a facut 3 drumuri pina la casa..... etc....... etc.....
Eu cred ca totul este o mare barba si ca de fapt mi se pregateste o teapa. Desi as mai fi avut dreptul la inca 36 de zile de concediu de maternitate, am solicitat concediul de ingrijire al copilului pina la 2 ani, si nu mi-am mai luat de la medicul de familie inca un certificat. Mi-e ca firma ma da absenta, imi palmeaza actele pe care le-am depus si dupa aceea imi desface contractul de munca pe motiv de absenta.
Stiu ca este o intrebare retorica, dar voi ce parere aveti ?

Mirela & sotul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai depus cerere in scris in acest sens la serviciu si primit numar de inregistrare? Daca nu...orice este posibil. Nu ai nici un act doveditor in acest caz.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

cghitescumd,

Constat ca stii f bine care-i mersu':cum se incaseaza banii pe CIC, posibila desf a contractului pt abs nemotivate,etc.
Pai la cate stii, asa cum spune Marius, nu ai fost intuitiva sa iei un nr de inregistrare?
Pentru eliminarea dubiilor, te sfatuiesc sa iei concediu postnatal la care spui ca mai ai dreptul si apoi sa soliciti printr-o cerere de mana data intrarii in CIC si completezi ANEXA 39.
NU UITA sa iei nr. de inregistrare de pe cerere!!!
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

'tumesc baieti, da' pur si simplu cred ca m-a apucat un acces de ..... (incepe cu "t" si se termina cu "impenie" cind nu am cerut numarul de inregistrare). Asta e!
Citeam acum vreo luna prin Revista Capital ca daca iti inchei contractul de munca "amiabil" cu angajatorul, pierzi dreptul la concediul de ingrijire al copilului pina la 2 ani. Era in tot cazul parerea unei firme de avocati, dar totusi nu sunt sigura de ce anume zice CNAPS despre asta. Stiti voi ceva?

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Nu exista asa ceva. Daca apar relatiile "amiabile" in timpul concediului nu exista alata solutie decat a astepta finalizarea concediului pt ca oricum contractul de munca este suspendat.

Mergi la inceput

O sa fiu mai precisa. Eu fac cerere de intrare la munca direct din concediul postnatal incepind cu data de 1 ale lunii sa zicem, pe data de 1 din moment ce sunt "la munca" se poate opera orice in legatura cu contractul de munca, asa ca imi inchei acest contract asazis "amiabil" (Art. 55 lit b din Codul Muncii). De exemplu firma vrea sa-mi" restructureze" postul, eu sunt de acord cu asta chiar in ziua in care am intrat sa "lucrez" si a doua zi dupa ce-mi inchei lichidarea ma duc la Casa de pensii si-mi depun dosarul prin care solicit Tra-la-la-Tra-la-la in legatura cu Concediul si indemnizatia de ingrijire a copilului pina la 2 ani. Cei de la CNAPS comform celor spuse in revista Capital la partea de consiliere juridica in urma cu ceva timp, ar trebui sa-mi spuna Tra-la-la fato ai luat-o in barba ca poti sa te stergi pe bot de ...la-la-la concediu...la-la-la. Este drept ca speta in cauza se referea la cazul in care o salariata isi depune demisia si firma o accepta. Comentariul lor suna cam asa: "din moment ce salariata a optat pentru renuntarea la Concediul de ingrijire al copilului pina la 2 ani revenind la lucru si apoi renuntind la calitatea de angajata, opinam ca nu mai are dreptul la acest concediu" Ceea ce ma incurca pe mine este ca acesti "consilieri" juridici foloseau la un moment dat sintagma "s-a ajuns la o intelegere amiabila in ceea ce priveste incetarea raportului de munca", ceea ce m-a bagat total in ceata, deoarece nu-mi este clar daca aceea incheiere a contractului de munca pe baza careia salariata "nu mai avea dreptul la Concediul....", s-a facut in primul rind cu litera c (ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, în cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege) din Art 55 Codul Muncii, sau cu lit b (ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea). Chiar daca ar fi fost cu oricare dintre cele doua litere, tot sunt ca magarul in ceata, fiindca nu am gasit nicaieri vreo limitare a acestui drept care este acest Concediu...., limitare care sa tina de modul in care iti inchei Contractul de munca. Toate bune si frumoase cu acest drept, dar ce ma fac eu cu eventualele Norme interne ale CNAPS care eventual ar putea preciza ca: La-la-la fato mai du-te tu si la munca fiindca la-la-la ai fost de acord sa-ti inchei contractul de munca din moment ce ai facut-o "amiabil", asa ca La-la-la iti mai dam noi si cu tifla si-ti aratam si degetul mijlociu al miinii drepte cu dosul palmei intors spre tine, daca ai fost fraiera!

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Toata teoria asta nu are nici o noima. Poti sa vii sa rasvii la serviciu, sa fii in somaj sau fara somaj..etc etc. atata vreme cat ai dre4ptul la CIC poti sa intri in CIC de 1.000 de ori si sa iesi tot de atatea ori. Restul e doar teoria teoriei.

Mergi la inceput

Multumesc boys pentru ca mi-ati raspuns . Am facut totusi rost de ultimul certificat de concediu postnatal, am refacut dosarul de intrare in concediu si i-am pus ca data prima zi de dupa expirarea certificatului, le-am trimis cu confirmare de primire, mi-am pastrat si o copie legalizata dupa certificat si deacum inainte.......oi vedea ce-o mai fi . Totusi o sa fac tot ce o sa pot ca sa o termin definitiv cu ei daca se va putea, ca altfel o sa am mult de tras.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Nu exista o procedura exact stabilita de informare prevazuta de lege (cererea) deci in mod implicit sau explicit astfel incat avand confirmarea de primire ai toate sansele sa fii OK. Desigur vor exista sicane de genul declaratiilor pe proprie raspundere etc. etc. dar la nivel de baza cred ca va fi Ok. Mai anunt-ne si pe noi ca sa stim practic ce se mai intampla pe teren. Stii tu teoria ca teoria dar uneori practica bat-o vina ne omoara.
Succes!

Mergi la inceput