Citomegalovirus

Buna seara !
Stie cineva sa-mi spuna ce inseamna ca la analizele de singe Anti CMV (citomegalovirus) IgG a iesit pozitiv, iar IGM-l negativ? Exista pe diverse site-uri informatii despre aceasta citomegaloviroza - unele sunt alarmiste, altele mai neutre, dar se pare ca fatul poate fi afectat de acest virus, mai ales daca mama s-a infectat in timpul sarcinii. Rezultatele la analize indica cumva cind am luat acest virus, daca l-am luat inaintea sarcinii sau in timpul ei ?
La fel au iesit si analizele la Anti virus rubeolos (IgG pozitiv si IgM negativ.... iar doctorul - prin telefo mi-a zis ca ma aflu in situatia multor femei normale insarcinate...chiar asa ????)
Multumesc pentru ajutor !
Iulia
Raspunsuri

gandacelu spune:
quote:
Initial creeata de julyjuly
Buna seara !
Stie cineva sa-mi spuna ce inseamna ca la analizele de singe Anti CMV (citomegalovirus) IgG a iesit pozitiv, iar IGM-l negativ? Exista pe diverse site-uri informatii despre aceasta citomegaloviroza - unele sunt alarmiste, altele mai neutre, dar se pare ca fatul poate fi afectat de acest virus, mai ales daca mama s-a infectat in timpul sarcinii. Rezultatele la analize indica cumva cind am luat acest virus, daca l-am luat inaintea sarcinii sau in timpul ei ?
La fel au iesit si analizele la Anti virus rubeolos (IgG pozitiv si IgM negativ.... iar doctorul - prin telefo mi-a zis ca ma aflu in situatia multor femei normale insarcinate...chiar asa ????)
Multumesc pentru ajutor !
Iulia
salut!
tot eu sunt!

aceste analize arata ca ai avut aceste 2 infectii mai demult si ca esti imuna la ele, te afli in situatia multor femei gravide FERICITE ca sunt imune (eu nu am imunitate si la rubeola

nopate buna!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

A_Iulia spune:
Da, asta inseamna. Ca ai avut aceste boli in trecut. Daca IgM este negativ, inseamna ca totul e bine!
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Liana30 spune:
Buna!
eu am asa ceva acunm urmez un tratament sper sa scap ...
poate apare din nou???
se poate intimpla sa nu dispara?
Liana

Crina R spune:
Liana30,
Spune-mi si mie ce tratament faci ptr CMV si de cand ai acest virus?
Si eu am CMV - IGM pozitiv dar nu mi-au dat inca nici un tratament, mi-au spus sa astept sa vad cum evolueaza.
Multumesc

gandacelu spune:
nu poate reaparea, dupa ce l-ai facut o data, ai imunitate pe viata, din cate stiu...

Liana30 spune:
quote:
Originally posted by Crina R
Liana30,
Spune-mi si mie ce tratament faci ptr CMV si de cand ai acest virus?
Si eu am CMV - IGM pozitiv dar nu mi-au dat inca nici un tratament, mi-au spus sa astept sa vad cum evolueaza.
Multumesc
crina eu l-am descoperit acum cateva zile si doctorita mea mi-a dat acest tratament dar eu nu-ti recomand sa-l faci decit cu acordul dc.
tu faci cum crezi.
iata:
-ciprinol 500mg-40-pastile-o tableta de 2-ori pe zi ambii parteneri
-diflazon-150mg-4 pastile-o tableta pe zi o singura zi apoi peste 4 zile din nou o tableta si asa mai departe pina le termini tot ambii parteneri
-femigin"B"-10 plicuri -se fac spalaturi..un plic la 1 litru de apa
-betadine -ovule-un ovul in fiecare zi..
un tratament bun mai este cel din ceai de galbenele,coada calului,coada soricerului si busuioc ...ceaiul il poti bea sau daca il fierbi si il lasi sa scada la jumate poti face spalaturi..
eu cred mai mult in acesta cu ceaiul..spalaturi nu pot face acum pt ca deja am inceput tratamentul pe care mi l-a dat dc. dar il beau si dupa ce voi termina voi incepe si cu spalaturile...
mai am 7 zile de tratament si voi merge sa-mi repet analiza sa vad cum iese...te voi anunta...
numai bine iti doresc si sper din tot sufletul sa reusim sa scapam de acest virus..
Liana

Liana30 spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
nu poate reaparea, dupa ce l-ai facut o data, ai imunitate pe viata, din cate stiu...
multumesc pt raspuns o

Liana

cladonia spune:
draga julyjuly,sa sti ca si eu am trecut prin emotiile tale,dupa ce am pierdut o sarcina de 2 luni si mi-am facut o serie de analize incercind sa aflu cauza.Am fost la C.M. Sanador si mi-a iesit si mie IgG pozitiv, IgM negativ la citomegalovirus,la fel la toxoplasma si listeria( titru de 1/160)Iti dai seama ce disperata am fost! Am facut un tratament cu Klacid si Biseptol, dupa care am repetat analizele iar valorile au iesit mai mari! Am repetat analizele la Colentina si Babes,fara sa mai fac nici un trat.intre timp, m-am informat si din carti de specialitate si de pe internet,ca in final sa aflu ca aprox.90% din populatie au acesti anticorpi,ceea ce inseamna ca au trecut prin boala, dar nu mai sint activi.IgM pozitiv denota o infectare recenta,ceea ce nu este cazul tau.In final s-a dovedit ca sarcina nu afost pierduta din aceasta cauza,ci probabil din cauza ca ovulul fecundat nu era caliativ bun.Asa ca stai linistita si fii optimista!Odata ce organismul tau are acesti anticorpi prezenti nu te mai poti reinfecta de aceste boli.cladonia

julyjuly spune:
Cladonia,
Mersi de incurajare, deja sunt in saptamina 39 !! azi se implineste !!mai am maxim 2 saptamini pina la nastere, de cind am postat mesajul legat de citomegalovirus am vorbit cu doctorul meu deja si m-a linistit zicind ca ma aflu in cazul a 90% din populatie si ca daca am imunitate la virusul asta e pentru ca l-am luat poate cel mai probabil in copilarie, cica se ia din comunitatile mari, cum sunt cresele, gradinitele, mai complicat e cind virusul e contractat in timpul sarcinii si vad dupa cum scrie Liana aici pe site, cum ca tratamentul este destul de "stufos" dar ma mira ca ambii parteneri trebuie sa-l faca si mai ales ca se lasa cu spalaturi si cu ovule ...ma rog, doctorii stiu mai bine, le doresc Lianei si Crinei multa sanatate si sper sa fi scapat de prapaditul asta de virus.
julyjuly

corinag spune:
Buna,
Fetelor imi vine sa-i strang de gat pe medicii care recomanda tratament dupa ce titrul IGg a iesit [pozitiv iar titrul IgM negativ.
La orice determinare de anticorpi, indiferent de testul utilizat (cel mai comun este Elisa) o valoare a IgG indica ca in organism s-au produs anticorpi ca o reactie a organismului la o infectie, dar demult. Stiu ca la Instit Cantacuzino, biologii pot aproxima si periada de timp: gen un nr de ani.
Dupa ce am pierdut o sarcina la 11 sapt si eu mi-am facut analize si am descoperit titrul IgG pozitiv ptr Citomegalovirus , toxoplasma.
Niste tampitzi de dr mi-au indicat tratament si am luat o data un antibiotic f tare. Chiar 'marele' dr Badiu, ma punea cand eram insarcinata in 4-5 sapt, dupa ce a apreciat ca nu era momentul sa raman insarcinata, sa merg la Colentina la infectioase sa vorbesc cu nu stiu cine.
Stati linistite, mai ales ca nu mai exista suspiciunea de a mai face CMV in timpul sarcinii.
Intra-devar un IgM este periculos in timpul sarcinii ptr toate aceste boli:CMV, toxoplasmoza, rubeola, listeria, mycolpasma.
Numai bine!
Corina si bb Ilinca 01.03.2003