Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (45)
Raspunsuri - Pagina 14

bits spune:
Onitzo sa stiica nu toti japonezii sunt ca sotul meu,as putea spune ca e roman dupa mentalitate si felul lui de a fi.asta m-a convins sa-l iau de barbat,caci altfel nu as fi stat eu aici nici 1000ani.imi iubesc tara f.mult si sunt mandra ca sunt romanca
.
octy 30 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

iepurasu spune:
Olga, sa stii ca s-ar putea sa fie adevarata faza cu durerile de spate, sold, picior care ar putea proveni de la lipsa de calciu.
Mie mi-au trecut cand am inceput sa beau 1 litru de lapte pe zi (la recomandarea doctorului meu).
Iepurasu - 23 saptamani
DPN - 18 decembrie 2004

Eliza5 spune:
Andreea, esti tare curajoasa daca mai mergi la birou cu colul deschis. Oricum, e alegerea ta. Eu am decis sa stau acasa in pat si am colul de 3 cm si inchis (deci o situatie mult mai roza ca sa zic asa)..
Onitza, ai intrebat mai devreme de programarea cezarienei. Am impresia ca fiecare doctor trateaza asta diferit.. Pe al meu l-am intrebat si mi-a spus ca nu va astepta sa mi se rupa apa si sa intru in travaliu, ci imi va programa cezariana inainte (probabil ca isi va da seama la control cand se apropie momentul si va decide in consecinta)..
Eliza - 26 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

iepurasu spune:
Exact Onitza, uite, si eu i-am spus deja doctorului ca vreau sa fac cezariana si l-am intrebat care e procedura.
El mi-a spus ca la ultimul control (el il decide si pe asta!) o sa observe cum e pozitionat bebeul, cat e de dezvoltat si de "pregatit", si in functie de aceste lucruri ma va programa la operatie.
Nu e musai sa te apuce contractiile inainte de operatie, ea poate fi facuta si inaintea declansarii travaliului.
Eu va pupic ca nu mai am stare la servici.
Iepurasu - 23 saptamani
DPN - 18 decembrie 2004

ad_rianna spune:
sa-mi zici daca l-ai primit si daca-l poti citi, daca nu ti-l trimit pe mail atasat. Adriana 27 sapt si cei 2BBmici
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos

try spune:
Dama, exact asa eram eu pana acum 2-3 sapt.: nu eram capabila sa recunosc o contractie. Pana cand am avut primele 2 contractii datorate marelui "O". Apoi de sapt. asta au inceput contractiile false. In timpul zilei nu le simt, nu le observ (in caz ca ele ar fi), desi stand pe scaun toata ziua imi verific burtica tot timpul. Dar seara am cam 2-4 contractii, unele mai usoare, altele mai puternice (cand simt ca-mi pompeaza sangele in venele gatului mai cu putere). Ieri spre exemplu aveam burta tare aproape tot timpul, dar nu pot spune daca era o contractie prelungita sau doar impresia mea ca e contractie (la mine pielea burti ie intinsa bine pe burta si cand stau in picioare burta pare tare. Cand stau pe spate parca zici ca se lasa si o simt mai "afanata".
Poate ca trebuie sa mai astepti putin pana incep si la tine contractiile false. Oricum nu e obligatoriu sa inceapa aceste contractii la o anumita varsta a sarcinii. La odiseea sarcinii in 40 de sapt. aminteau de contractiile false prin sapt. 30 parca. Eu sunt in a 30-a sapt. si ma gandesc ca e normal sa le simt, dar nu era nici o problema daca nu apareau de acum.
Dama, mie nu mi-a spus medicul niciodata cat am colul. Nu fac controale vaginale, iar ultima eco am facut-o la 19 sapt., cand singurele vesti au fost: bebe e bine, totul e ok. O sa-mi anunt si eu medicul data viitoare (pe 3 sept.) ca am inceput sa am contractii false si sa-l intreb mai detaliat cum e cu scurtatul colului.
Cum faci diferenta intre o contractie si bebe? Cand simtiti tare doar pe o portiune din burta (dimensiunile pot varia de la cativa centrimetri, la dimensiunile unui cartof mare, in functie de partea cu care impinge bebe in afara: fund, cap, picior, genunchi, cot, manuta), ala e doar bebe care in schimbarile lui de pozitie sau in peregrinarile lui prin uterul nostru mai impinge cu ceva in afara. De multe ori aceste portiuni mai tari pot fi si mai in relief, cel putin din trim. III o sa aveti parte si de "spectacole" de-astea. Eu le recunosc usor pentru ca simt ca o presiune locala exercitata de bebe cand impinge cu ce impinge el. Ca presiunea care-o simt in obraz daca imping cu limba dinauntru.
Contractie nedureroasa este atunci cand tot uterul, dar absolut tot uterul se intareste si devine ca perna de par a lu' mamaia (are ea o perna in care a adunat tot parul ei cazut de-a lungul vietii - nu s-a tuns niciodata - si e tare, tare). Oriunde apesi pe burta o vei simti tare. La mine se si tzuguie parca un pic burta atunci cand am o contractie. Cel mai usor recunosc contractiile cand sunt lungita pe spate (cand burta este de regula relaxata si daca o apas e moale). La o contractie, chiar lungita pe spate fiind, burta e tare, parca am senzatia ca e si mai grea.... Dupa max. un minut (la mine) devine din nou moale. Asa imi dau seama ca a fost sigur contractie. In timpul unei contractii bebe nu misca deloc (probabil ca el se simte strans ca intr-o fasha). Dar dupa fiecare contractie incepe si da din picioruse parca ar protesta pentru ce i-a facut uterul mei.
Madachan, la mine, in timpul unei contractii, bebe nu misca deloc (probabil ca el se simte strans ca intr-o fasha). De-aia ma gandesc ca nici la tine nu-s contractii. Poate ca iti simti burtica tare ca a crescut bebe, s-a intins pielea mai mult si tu tinzi sa faci comparatii cu ce era inainte. Si la mine a devenit mai ferma acum burta, mai ales ca n-am aproape deloc grasime pe ea. Zici ca e doar pielea si uterul sub ea (stiu ca in fond e un strat de grasimitza acolo, chiar daca e imperceptibil). Sunt curioasa ce-ti spune la control maine.
Laura, pai si eu am AII (A positiv se numeste aici) si sotul grupa 0, dar nu mi-a zis nimeni de incompatibilitatea asta.
Andreap, poate se inchide la loc. Poate au fost niste circumstante nefavorabile in ultimele zile/sapt. si de-aia ti s-a deschis, dar stai linistita in pat si nu te agita prea tare si ma gandesc ca poate inchide de la sine. Nici eu nu cred ca se mai pune problema de cerclaj la varsta asta a sarcinii.
Andreap, daca gandul asta te linisteste, sa stii ca dupa 28 de sapt. cat ai tu acum bebe poate trai linistit si sanatos chiar nascut acum. Deci nu te mai gandi la chestii urate cum am intrevazut eu in vorbele tale "...D-zeu.Sper sa fie si cu mine la fel de bun ptr. ca-mi doresc f. mult BB-ul asta."
Eliza, ai explicat foarte bine. In plus, e ca un scut impotriva oricaror infectii care ar putea afecta mica viata ce se dezvolta in noi. Dopul ala de mucus care se formeaza in partea interioara a colului uterin are rolul asta de scut. Stii cum imi imagine eu colul cateodata, ca doua manutze mici, cu degetele intrepatrunse, bine stranse, care sustin sarcina ca intr-un leagan.
Dana, cred ca esti tare incantata dupa control. De fapt asa ii sta bine unei viitoare mamici. Ai o fetita voinica si sanatoasa. La mai mare!!
Olga, poate data viitoare faci gemeni, sa vezi ce plimbi tu trei mogaldete prin parc. Si la mine e cu risc crescut ca ambele bunici au facut gemeni, iar pana acum nu s-a manifestat gena la fratii/surorile mele, asa ca...
Sa veniti la mine sa vedeti aer conditionat de-mi ingheata picioarele si stau cu puloveras pe mine. Sefu' e un canadian "in calduri", iar astora le plac 20 de grade. Am aeroterma sub birou si-i dau drumul cand mi-e frig.
Am zile cand asa prefera sa suport caldura decat frigul (eu sunt indragostita de soare).
De regula cezarienele se programeaza. Nu se asteapta pana se rupe apa. Iar asta inseamna programari mai devreme decat DNP-ul. Astea sunt cezarienele deja stiute, adica din start se merge pe ideea de cezariana. Dar mai sunt si cezarienele impuse de conditiile de moment cand ceva nu merge bine in timpul nasterii vaginale si solutia cea mai buna devine cezariana. 29+ sapt DNP 31 oct.

Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30991" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (46)
Irina,veve & croko