Tuns ZERO - Creste mai des parul dupa aceea ?

Tuns ZERO - Creste mai des parul dupa aceea ? | Autor: dana_ene

Link direct la acest mesaj

Uite ca am aceasta dilema si va cer sfaturile !

Peste 2 saptamani Oana mea va implini 1 anisor si urmeaza taierea motzului.

Acum are parutzul cu firul subtire si moale si nu este nici foarte des.
Am auzit de varianta cu tunsul ZERO, ca apoi sa-i creasca parul mai des si cu firul mai puternic.
Este adevarat ?
Daca ar fi asa, o voi tunde si eu, dar daca nu are efect, atunci nu as vrea sa o chinui degeaba.

Voi ce spuneti ?
Cum ma sfatuiti ?

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

S-a discutat mult pe aceasta tema.Eraua pareri pro si contra.

Eu sunt impotriva tunsului zero tocmai pt faptul ca aceasta metoda nu duce la indesirea parului...

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

calitatea firului de par nu cred ca tine de tunsul zero. eu am tuns-o pe bebusha Ana de doua ori nr. 1 si nr. 3 pt ca era vara si sa nu-i fie cald, sa i se usuce parul (care mai era) mai repede, . nu i-a crescut inca , dar nu cred ca sunt imbunatatiri extraordinare. pe de alta parte, eu am fost tunsa aproape zero pana pe la 5 ani si am un par super des, cret, sanatos (nu stiu daca din cauza asta). poti sa-i tunzi varfurile sa i se mai regenereze.
Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Mey, bine ca mi-ati zis ca nu sunt imbunatariri extraordinare, ca eu nici nu prea voiam sa il tund pe al meu la zero, sa arate ca un puscarias.
Chiar daca e baiat si e si vara tot nu l-am tuns la zero ca vreau sa fie frumusel.

Oana si Paul (03.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

buna ziua, mamici cu bb mai mici.
sa va zic si eu despre tunsul baiatului meu care are 4 ani. cand a fost de taiat mot, avea un par moale, carliontat si rar. si mi-am zis sa nu pateasca ce am patit eu, (tot asa mama nu m-a tuns pentru ca imi statea bine cu carlionti, etc, si acuma nu stiu ce sa-i fac la par ca nu sta nici carliont, nici drept)asa ca l-am tuns zero (pe baiat). si de-atunci tot asa o tinem (vara il tundem zero, iarna mergem cu 2). si are acuma un par des, super. si ii sta foarte bine tuns. are capul rotund si nu are urechi labartate.
deci, la noi a mers.
am zis ca o sa-mi cumpar o peruca si o sa ma tund si eu zero sa experimentez pe mine chestia. pe bune.
numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Calitatea parului nu depinde intr-adevar de tunsul cheliuta ci de factori genetici, cand crestem de modul de ingrijire, etc.
In schimb prin tuns (si nu neaparat 0), se tot re-innoieste parul (ca la unghii de ex.), are aspect mai "des" deoarece se taie varfurile mai subtiri si mai fragile, substantele nutritive se impart pe o cantitate mai mica, si tot asa.
Deci nu stiu daca ar trebui sa o tunzi chiar 0 daca nu-ti place si mai ales ca e fetita. Dar poti sa-i mai scurtezi parul ca sa creasca uniform.

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

buna
eu le-am tuns pe ambela fetite la zero de doua ori ; una are parul foarte des si firul gros ,cealalta are un par maole si rar.....
asa ca nu cred ca tunsul la zero are vreo influenta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by gen68
vara il tundem zero, iarna mergem cu 2). si are acuma un par des, super. si ii sta foarte bine tuns. are capul rotund si nu are urechi labartate.

Eu nu l-am tuns pe al meu zero nu pentru ca ar avea vreun defect fizic de genul cap patrat sau urechi labartate, dar pur si simplu cred ca ii sta mai bine cu par in cap decat chel si are parul destul de des nu cred ca necesita indesire si mai mare.

Oana si Paul (03.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Categoric nu.
Si spun asta din proprie experienta.
Eu l-am tuns pe Andrei (impotriva vointei lui, saracu) si tot la fel de rar i-a crescut.
Si pe mine m-au tuns parintii cand eram mica si tot par prost si rar am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaP spune:

Nu stiu daca are vreun efect, dar eu tocmai am tuns-o pe Alexa(un anisor pe 29.07)la zero (duminica). Eu am procedat asa ptr. ca intr-un an ei i-a crescut foarte putin parul si foarte neuniform(in fata cred ca avea 1-2 cm., iar in spate5-6 cm). Acum sper sa-i creasca uniform si daca ii creste si putin ondulat ca lui tati cu atat mai bine.
Diana&Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

asta cu des sau rar e curat folclor. N-are nici o legatura cu tunsul. Al meu inainte de mot avea parul rar si moale din cauza virstei (trei fire prapadite si lungi ca Mihai Constantinescu), dupa mot l-am tuns nr. 1 (ca sa nu fie chilug, dar nici sa-l tin vara pe caldura cu chica lunga, mai ales la mare) si era chiar dragalas. Se indeseste cu virsta, daca e mostenire genetica (aveti voi parintii par des, are si puiul). Succes la tuns

Mergi la inceput