Eruptia dintilor
De circa o saptamana se chinuie sa sparga 2 dintisori la bb Nicolas.A facut febra 38.1.Asta pana ieri cand a inceput sa nu manance nimic , sa vomite si sa aiba febra mare .Aseara a facut 39.Plangea mereu.I-am pus supozitoare de algocalmnin , i-am dat panadol , i-am dat fiola de algocalmin.Nimic.Febra continua sa creasca.I-am dat fenobarbital.S-a linistit , dar nu am dormit toata noaptea.L-am tinut in brate pana dimineata.Acum are din nou febra , dar la 11 merg la doctor.Oare o fi de la dinti?Sper sa nu aiba altceva.Si la primii dintisor a avut o stare febrila , dar asa temperatura n-a avut niciodata.M-am speriat tare.De abia astept sa vin de la doctor.
Raspunsuri
Elena spune:
Miruna draga,
Eu n-am avut asa probleme cu Laura, asa ca nu stiu ce sa-ti spun....Pot sa-mi imaginez ce-o fi pe tine acum, cu asa febra mare..in orice caz e cam ciudat, oare sa fie de la dinti ?
Multa sanatate lui Nicolas !!!!
Sa ne spui ce ti-a spus doctoru'...
Sarbatori fericite !
Elena&Laura
ariadne spune:
miruna,
sper ca deja ai fost la doctor si esti putin mai linistita acum.
daca sunt dintisorii nu prea sunt multe de facut, din pacate, insa important este sa tii totusi febra sub control.
nu sunt de acord cu fiola de algocalmin, nu stiu cu exactitate, insa puiutul nu este prea mic pt.asa ceva?
mamici , stiti mai multe?
nu uita sa ii dai multe lichide sa bea si nu-ti face griji daca nu papa, eventual supe mai multe.
multa sanatate si dintisorii sa iasa mai repejor!
miruna spune:
Buna fetelor,
Am fost la doctor si mi-a zis ca are gingin-stomatita.Are afte in gurita si de asta nu mananca.Mi-a dat antibiotic(Ceclor),glicerina cu stamicina si panadol pentru febra.Mi-a zis ca o saptamana o sa continue sa nu manance.Nu a mai facut niciodata pana acum afte.Eu am aproape mereu , oare sa fi luat de la mine?Tare mi-e mila de bb , plange mereu si ii este foame si nu poate manca.Sper sa-i treaca mai repede.Ce stiti despre stomatita ca pe mine m-a cam speriat medicul?
gabid spune:
Imi pare rau pt. Nicolas.A mea nu a avut niciodata afte,inschimb acum ii ies maselele si de 2 saptamani nu manaca decat ce vrea ea.Face febra,ii transpira capul.E ingrozitor si abia i-a iesit una.Cealalta e umflata cat degetul meu.A mea a facut febra 38.5 cand i-a spart si apoi cam 37.5 tot timpul decand cu maselele.Sigur e stomatita?Are bubite pe limba?asa a avut a mea cand era mica pe limba si pe gingii de la lapte.I-am dat cu glicerina cu stamicin dar nu i-au trecut.Mi-a dat si Pmafucin solutie dar ii facea asa de rau ca vomita tot ce manca.Era rau ca nu prea sugea.Pana la urmas i-a trecut de la natura pt ca eu uitam sa o dau in gura.Halal mama,nu?
Multa sanatate!
Te pupam,
Gabi si Simonica
LA MULTI ANI!
ariadne spune:
miruna,
nu este cazul sa fii speriata , urmeaza recomandarile doctorului si tratamentul prescris si va fi bine.
mai adaug inca ceva, incearca de fiecare data dupa ce bea laptic(chiar si dupa mancare) sa ii dai apa sa bea, in felul acesta gurita va fi curatata de resturi, ceea ce ajuta f.mult.
in special dupa laptic!
multa sanatate!
MLDiana spune:
Nu o sa manince atita timp cit are temperatura .Si nu-l mai indopa cu prea multe medicamente pentru temperatura ca nu si fac efectul.Eu stiu de la al meu ,care desi ii bag supozitoare de temperatura la 6 ore nu-i trece asa usor.Il tine cam 2,3 zile cu temperatura mare si dintr-o data ii scade brusc. SAnatate!
ymellda spune:
Tratamentul dat e foarte bun. Incearca si la tine si la bebe mic cu albastru de metil, badijonari bucale. Sa stii ca trece. Clateste-i gurita cu apa dupa ce suge sau mananca, adica da-i o lingurita, doua sa bea.
Ii trece, dar il chinuie acum. Incearca, daca tu ai afte, sa ii dai nimic care a fost pe la tine prin gura, chiar daca in momentul respectiv nu ai.
Imi pare rau de puiut. Febra face si pentru ca plange si se enerveaza ca il doare si nu poate manca.
SARBATORI FERICITE!!!
Alina si Andruta.
alycia spune:
Fetelor si al meu de ieri i curge nasul ca la robinet! Nu are febra, doar nasul asta care curge mereu si se ineaca in muci. Are un dintisor deja dar nu a avut asa simptome. Ati auzit de nas care sa curga daca ies dintii?
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
alssa spune:
Fenobarbitalul se da la sugari si copii la febra peste 39 pentru prevenirea convulsiilor... Cititi si voi prospectele medicamentelor, daca nici macar pe medici nu-i credeti...
Alssa si Clara (10 luni)
http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---